Ceea Ce’’Efect Placebo? Este acolo? Funcționează? Definiția și Sensul

Un placebo este ceva care pare a fi un  tratament medical “real” – dar, în realitate, este . Ar putea fi o pastila, o’de injecție, sau un alt tip de tratament. În toate cazurile, particularitate de placebo este că ei nu conțin o substanță activă destinat să acționeze ca orice altă formă farmaceutică (proprietăți curative, și interacțiuni), care ar trebui să facă îmbunătățiri la starea de sănătate a subiectului. Pacientul în fapt îmbunătățește, în condițiile în care conservă necondiționat detalii în care substanța sau terapie, și în acest articol vom învăța cum să placebo.

Sensul și etimologia cuvântului placebo

cuvântul placebo provine din latinescul – “nu ca mine”. Și termenul exact este extras dintr-o anumită expresie de’Antifon Dell’Biroul De Mort: Placebo Domino în regione vivorum – îmi plac Domnului în pământul celor vii. sensul cuvântului placebo poate fi apoi alimentat în a reacției psihologice/fiziologice ale pacientului, care în inima lui el știe deja că pilula sau tratamentul va funcționa.

Cum acestea sunt utilizate placebo?

cercetatorii au utilizat un placebo în timpul cercetării să înțeleagă efectele pe care un nou medicament sau un alt tratament ar putea avea pe o anumită condiție.

De exemplu, unii oameni într-o cercetare clinică poate fi dat un nou medicamente pentru scaderea colesterolului. Un alt grup, în schimb, poate fi dat un placebo. Nici unul dintre cei implicați în studiu, vei ști dacă sau nu a primit tratament real sau placebo.

cercetatorii apoi compara efectele de droguri și efectele placebo pe oamenii care au participat la cercetare. În acest fel, este posibil să se determine l’eficacitatea noului medicament și a vedea orice efecte secundare.

Articol similar:  Dieta astringent pentru a face cu diaree

Semnificație: ce se înțelege prin “efect placebo”?

pe l’organismul poate răspunde la un placebo, în sens pozitiv sau negativ mod. De exemplu, simptomele de persoana poate îmbunătăți, sau pot apărea efecte secundare. Aceste răspunsuri sunt definite ca “efect“.

Există unele condiții în care un placebo poate produce rezultate chiar și atunci când oamenii știu că sunt luați un placebo. Studiile arată că placebo poate avea un efect, în anumite condiții, cum ar fi:

 • Depresie;
 • Durere;
 • Tulburari de somn
 • Menopauza
 • Sindromul de’sindromul de colon iritabil;
 • de EXEMPLU – Intr-un studiu care a l’astm; persoanele care au folosit un inhalator cu placebo nu a atins cele mai bune rezultate la testul de respirație. Dar când cercetătorii i-au întrebat cum s-au simțit, au declarat că l’inhalator placebo a fost eficientă în oferirea de ajutor, la fel de mult ca medicamentul real.

  Cum funcționează l’efect placebo?

  cercetarea’efectul placebo este concentrată pe relația dintre minte și corp. Una dintre cele mai comune teorii este că l’ efectul placebo este legată de așteptările unei persoane . Dacă o persoană se așteaptă la un anumit nivel de eficacitate de un anumit medicament, atunci este posibil ca chimie interne ale corpului poate provoca efecte similare cu cele care ar rezulta într-un medicina real.

  De exemplu, într-un experiment, oamenii au primit un placebo, spunându-le că a fost un stimulent. După ce a luat pilula, pulsul este accelerat, tensiunea arterială este crescută, și viteza lor de reacție este îmbunătățită. Atunci când grupul a fost ulterior dat aceeași pastilă, spunându-i că el a fost de a ajuta ei de somn, au experimentat efecte opuse. Din punct de vedere tehnic, termenul este de experimentale dublu-orb de ce este omul care face testul (medic) și pacientul sunt toate’obscur.

  Articol similar:  Dezactivate: concediu fără plată pentru evenimente și cauze particulare

  de asemenea, experții susțin că nu poate fi o relație bazată pe cât de mult o persoană se așteaptă pentru a obține rezultate de medicamente. Cel mai puternic sentiment, cu atât mai mare va fi probabilitatea ca o persoană va avea efecte pozitive. Acest sugestie poate fi, de asemenea, ca urmare a’interacțiunea între pacient și medic.

  același lucru pare a fi valabil pentru efecte adverse. Dacă oamenii se așteaptă să aibă efecte cum ar fi dureri de cap, greață, sau somnolență, există o mai mare probabilitate ca apar astfel de reacții (efect nocebo!).

  faptul că l’efectul placebo este legat de așteptările nu face imaginară sau falsă. studiile arată că cu l’efectul placebo să apară schimbări fizice reale. De exemplu, unele studiile clinice controlate au fost documentate cu un creșterea producției de endorfine parte a’corp, unul dintre analgezice naturale ale corpului.

  există O problemă cu l’efectul placebo este că acesta poate fi dificil de a distinge de efectele reale ale unui medicament real, în timpul unui studiu. C’este, de exemplu, care analizează mecanisme moleculare și neurochimice; cei care, dimpotrivă, aceste psihodinamică. Oricum, găsi o modalitate de a distinge fără o umbră de îndoială între l’efect placebo și l’efect de tratament în viitor, poate îmbunătăți și de a reduce costurile de testare de droguri. Și mai mult de cercetare poate duce la noi metode pentru utilizare l’efectul placebo în tratamentul bolii.

  Bibliografie

 • . Societatea americana de Cancer: “Efectul Placebo: Ce Este Efectul Placebo?”.
 • Fabrizio Benedetti, “Realitatea fermecat. L’efectul placebo în viața de zi cu zi”, ZELIG, 2000.
 • Fiziologia Gianluigi Monticelli.
 • Articol similar:  ALIMENTE PENTRU A PROTEJA INIMA

 • Giorgio Dorbilla, “Placebo și împrejurimi. O scurtă călătorie între realitate și iluzie,”, Pensiero Scientifico editore, Roma, 2004.
 • Goodman &Gilman. Elementele de bază de terapie medicamentoasă de Laurence Brunton, John S. Lazo, Keith L. Parker.
 • Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă: “Studiul pune în Lumină pe Efectul Placebo Medicale Întâlniri,” “Potențial Roluri de Efectul Placebo în Îngrijire a Sănătății.”
 • Neurology.org: “Pacientul Pagina: Efectul Placebo”.
 • Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE