Știi cum să aibă grijă de ficatul tău?

Ascuns sub coaste, aproape de partea de sus a stomacului la dreapta, este un organ extraordinar numit ficat. A indeparteaza toxinele (inclusiv l’alcool) din sânge, ajută la controlul colesterolului din sânge și de coagulare, și ajută digestia. Dar ce se întâmplă dacă acesta nu funcționează corect?

în același mod în care un tip greșit de benzina poate deteriora grav o’conduce, celulele hepatice sunt vulnerabile la atacuri. L’excesul de alcool, infecții virale și chiar excesul de greutate poate provoca hepatice severe. De asemenea o boală ereditară numită hemocromatoza (din care se acumulează niveluri ridicate de fier în ficat) și o afecțiune rară, numită ciroză biliară primară (PBC), daune biliare, acestea pot provoca o defecțiune a ficatului.

Unele boli de ficat comun

non-alcoolice boala ficatului Gras

non-alcoolice boala ficatului gras începe cu o acumulare de grăsime toate’interiorul ficatului (în care, de obicei, c’este foarte puțină grăsime). Aceasta este o condiție în mare măsură legată de a fi excesul de greutate, care afectează până la un adult din cinci. Fumul, l’hipertensiune arteriala, colesterol ridicat si diabet de tip 2 sunt alți factori de risc. În stadiile incipiente de multe ori nu există simptome. Dar la unele persoane boala provoaca inflamatia si cicatrizarea, și un număr redus de celule sanatoase de lucru în ficat. În cazuri extreme, poate provoca, de asemenea, eșecul total al’s body & #8211; o afecțiune numită ciroza.

Epatite

pe L’hepatită este termenul medical pentru l’inflamația ficatului. Cele mai multe dintre noi, probabil, cred că imediat, deoarece’hepatită virală, cel mai comun tip din lume este de tip A. puteți contract de la alte persoane infectate sau de la alimente sau băuturi contaminate (este mult mai frecvent în țările în care supraaglomerarea sau igiena precară sunt utilizate pe scară largă).
L’hepatita B și hepatita C se transmite de obicei prin contact sexual sau prin sange infectat, iar drog sunt categoria cu cel mai mare risc.

Articol similar:  În cazul în care pentru a cumpara cafea verde

cei mai mulți oameni recupera rapid și complet din’hepatita A. L’hepatita B și C poate provoca infecție cronică ceea ce mărește riscul de ciroză la ficat, precum și cancer de ficat. Nu există nici un vaccin disponibil împotriva l’hepatita C, dar pot fi adesea tratate cu succes. De asemenea, l’excesul de alcool poate duce l’hepatita.

 • Hepatita: Care A Scăzut de Vitamina D Risc Mai mare;
 • Itterizia

  pe L’icter este o afecțiune care provoacă o îngălbenire a pielii (și a albului ochilor). În această condiție, bilirubina – un pigment galben creat atunci când celulele rosii din sange sunt distruse de către ficat – nu este corect prelucrate. Dar alte simptome includ oboseala, dureri în ficat, slăbiciune, pierdere în greutate, ușor vânătăi și mâncărime. De asemenea, este posibil să aveți un stomac, picioare și picioare umflate.

  Cum să se ocupe cu cele mai de ficat

  vestea bună este că, spre deosebire de multe alte organe,  ficatul are o elasticitate, de asemenea, printr-o inflamație în stadiu avansat de . Și unele schimbări în stilul de viață, de sănătate vă va ajuta să protejeaza ficatul de la daune suplimentare și păstrați-l sănătos.

  În primul rând, trebuie să fie limitată la valoarea maximă l’de alcool. Prin urmare limitele de alcool recomandat – un maxim de 14 unități pe săptămână – să reducă la minimum riscul de probleme hepatice.

  Ține-o greutate sanatoasa este aproape la fel de important. O dieta sanatoasa, cu multe fructe și legume și mai puține zaharuri, alimente prajite si produse lactate ajuta ușura activitatea ficatului. L’exercitii fizice regulate ajută la reducerea de grăsime în abdomen, și, de asemenea, la protejeaza ficatul. Orice tip de exercitii aerobice (genul care te lasă fără suflu, ca dans, jogging sau mersul pe jos) este util pentru a menține o ficat sănătos. În mod ideal, ar trebui să fac activități fizice timp de 30 de minute, cinci zile pe săptămână.

  Articol similar:  Dieta ar trebui să evite pentru atacuri de panica

  Dacă te duci’estero

  Vă puteți proteja împotriva l’hepatită cauzată de o infecție, mai ales dacă sunteți călătoresc toate’în străinătate. În multe țări, vaccinarea împotriva l’hepatita a este recomandat de rutină.
  O singură vaccinare va proteja timp de aproximativ un an, dar o a doua vaccinare în termen de 6 – 12 luni de la prima va extinde protecția pentru un maxim de 20 de ani.

  pe l’hepatita B, vi se poate cere l’imunizare dacă sunteți călătoresc în zone îndepărtate sau pentru perioade lungi de timp – cereți sfatul medicului dumneavoastră. Puteți, de asemenea, cred că despre vaccinarea împotriva l’hepatita B dacă lucrează în locuri cu cel mai mare risc, cum ar fi instituțiile de sănătate.

 • Cum de a Curata Ficatul;
 • Insuficiență Hepatică
 • Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE