Pierde In Greutate Prin Stimularea Creierului: Ea’ S Posibil?

Potrivit unui studiu realizat la U. S. National Institutes of Health, stimularea electrică a creierului ar putea fi o’o armă pentru a lupta l’obezitate, deoarece stimularea cortexul cerebral prefrontal face pe oameni să mănânce mai puțin și, prin urmare, consumă mai puține calorii.

„pentru a Stimula creierul pare a fi utile pentru a modifica l’activități de cortexul prefrontal. Acest lucru indică l’importanța proceselor mentale în dezvoltarea și tratament de’obezitate” – spune Marci Gluck, un cercetător de la sua Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi.

El adaugă că, în conformitate cu studiile anterioare care l-a realizat, comparând persoanele obeze cu oameni slabi, este posibil să rețineți în timp ce cobori nivelul de activitate a creierului în cortexul prefrontal stâng, după o masă la persoanele cu obezitate.

„Căutarea’zona a creierului a fost legată de reglementarea comportamentului și a sistemului de plăcere și recompensă. O leziune poate afecta în mod negativ regulament de comportament alimentar și de alegere a produselor, atunci regiunea de prefrontal ar putea fi o posibilă țintă pentru a stimula în mod adecvat, într-un subiect cu obezitatea,”, spune Marci Gluck.

cu toate Acestea, dr. David Katz, director de Prevenirea Centrul de Cercetare a’Universitatea Yale este absurd să crezi că stimularea creierului poate fi un mod valid de a lupta l’obezitate.

„e absurd și alarmant l’ideea de a cheltui bani pentru a cumpara junk food, care te face gras și bolnav, și apoi cheltui bani chiar mai mult pentru a stimula cu un șoc electric la creier, care, probabil, ne ajuta pentru a rezista junk food”, a replicat dr. Katz.

Pentru a efectua un studiu, nouă voluntari cu obezitate au fost atribuite în mod arbitrar în trei ședințe de stimulare cerebrală sau un fals stimulare pentru nouă zile. După fiecare sesiune, fiecare participant ar putea avea acces nelimitat produse alimentare și băuturi incluse în automate.

același experiment a fost repetat timp de nouă zile și nu a prezentat diferențe semnificative în efectele secundare raportate de către cele două grupuri.

rezultatele au fost publicate în’s, în ediția online a revistei Obezitate și ar putea duce la noi opțiuni de tratament, spune dr. Gluck.

„din Păcate, nu există intervenții de combatere a l’obezitate și de a încuraja pierderea in greutate bazat pe standardul de aur, dar sperăm că rezultatele experimentului sunt incurajatoare pentru continuarea cercetărilor în acest domeniu”, „, adaugă el. Stimulatorul este un aparat mic cu un burete poarta-electrozi. Dacă studiile viitoare da rezultate promițătoare, această tehnică ar putea fi folosită în afara’în domeniul medical. Precum și cutie de terapie cu lumină a fost folosit la domiciliu pentru tratamentul de tulburare afectivă sezonieră, de asemenea, acest dispozitiv ar putea fi folosite la domiciliu pentru a trata l’obezitate și alte boli legate de greutate. În prezent, cercetătorii sunt dedică un studiu mai mare.”

dr. Katz consideră interesante și deloc surprinzător să-l’ideea că stimularea electrică a unor regiuni ale creierului poate afecta consumul de hrană și greutatea.

Afirmă că toate deciziile și percepțiile sunt produse ale minții, și apoi a creierului. De asemenea, cel mai bun mod de a reduce nivelurile de obezitate, și de a schimba stilul nostru de viață, să urmeze o dieta sanatoasa si exercitii fizice.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE

Articol similar:  Tumori, la adolescenții de risc pentru stiluri de viață