Uleiuri Vegetale: Ele Sunt Foarte Bune Pentru Sănătate?

Potrivit unui nou studiu, uleiuri vegetale utilizate în gătit pot fi legate de cancer și de boli degenerative.

odată încălzit, acest tip de ulei (care poate fi porumb, floarea-soarelui, palma și soia) eliberează substanțe toxice, numit aldehide, legate de mai multe tipuri de cancer si boli degenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Untura, unt, ulei de cocos sau ulei de măsline sunt cele mai bune alimente pentru a mânca – potrivit experților; aceste concluzii contrast cu cele ale Serviciul Național de Sănătate (NHS) și l’s invitația de a face mai puțin de unt în bucătărie.

Martin Grootveld, profesor de chimie si bio – analitic la l’britanici de la Universitatea De Montfort, arată că produsele alimentare prăjite în ulei vegetal poate conține până la 100 – 200 de ori mai multe aldehide decât limita de zi cu zi set’Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Daily Telegraph.

acesta A fost raportat că l’utilizarea de unt, ulei de d’ulei de masline sau untura reduce nivelurile de aldehide. Nu este d’acordul de la NHS; de la a cărui pagină web poate fi citit cu următoarele recomandări:

► încercați pentru a reduce consumul de alimente bogate în grăsimi saturate și să opteze pentru alimentele care conțin grăsimi nesaturate, în cantități mici;

► o alegere sănătoasă, folosiți ulei vegetal în cantități mici în înlocuitor de unt, untură sau unt clarificat.

de Asemenea, l’utilizarea prelungită de uleiuri vegetale ar crește riscul de boli de inima, inflamație, hipertensiune arterială, și probleme de sănătate mintală.

John Stein, emerit profesor de Neuroștiințe la l’Universitatea din Oxford, a spus omega-6 acizi grași conținute în uleiurile vegetale sunt liderii de’expulzarea de acizi omega 3, esențiali pentru buna sanatate a creierului nostru.

Articol similar:  Cafeaua reduce riscul cancerului de colon

„lipsa de omega-3 contribuie la’risc crescut de probleme de sănătate mintală și alte tulburări, cum ar fi dislexia,” continuă profesorul Stein.

Potrivit experților, această problemă merită o atenție mai mare din organizațiile de asistență medicală și dell’industriei alimentare.

cu toate acestea, tot’olio d’ulei de măsline continua să fie atribuit nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE