Cybercondria – l’epidemia secolului 21?

termenul De cybercondria este un neologism care descrie o nouă sindrom sau psihoză poate că pare un concept destul de dificil. În fapt, totul este foarte simplu:

[Întrebare] caută pe Google, simptome medicale convinge oamenii de a fi bolnav chiar și atunci când nu sunteți?
[Răspuns] de foarte multe ori, da.

Un studiu recent în British Medical Journal, în fapt, furnizate de cei de la google 45 serie de simptome, ‘standard’ și de a verifica răspunsurile oferite de Internet. O cercetare pe trei a obținut un diagnostic corect; aproape jumătate au primit răspunsul corect dintre primele trei opțiuni. Dar două site-uri în cinci menționat diagnosticul corect, chiar și în primele 20 de sugestii. Ar fi cazul să spun: ‘te rog, nu confunda căutare Google cu o diplomă de master în medicină‘.

pacienții sunt oameni, iar oamenii sunt toate diferite. Aceasta este ceea ce face medicina interesant, dar, de asemenea, o provocare pentru medic. medicii sunt capabili de a observa detalii pe care nici un program de calculator ar putea detecta.

În orice caz, chiar dacă ai răspuns corect de către un instrument online, puteți introduce în continuare în panica. Persoana care creează un program de calculator pentru a „clasificarea simptome„, ea trebuie să includă „atac de cord„, ca una dintre posibilele cauze de durere toracică. Problema este că, atunci când ai citit acest lucru, este foarte probabil că vor deveni paralizat de frica si te ignora complet faptul că nu aveți oricare dintre simptomele însoțitoare.

există cazuri rare de pacienți care merg la doctor convins de a suferi de o anumită boală. Și-au’ emblematic este cazul unui băiat de 23 de ani care s-a dus la medic pentru dureri în piept, ferm convins că el a fost de gând să aibă un stop cardiac. De fapt, s-a mutat mobilier grele cu o zi înainte și au tensionat tot felul de mușchi, inclusiv intercostale – mușchii dintre coaste. Apoi, el a căutat pe google simptomele sale pentru că a vrut un sfat despre cum să trata un mușchi contract – dar în momentul în care a apărut la rubrica ‘boli de inima’ , ea imediat a rezervat o întâlnire cu d’de urgență la medic.

Articol similar:  Curata organismul cu o Dezintoxicare Curețe Dieta

Este absolut corect că pacienții vor să știe mai multe despre starea ta. Dacă aveți o conditie pe termen lung, cum ar fi diabet zaharat de tip 2 sau l’osteoartrita, de a face alegeri de viață sănătos vă poate revoluționa starea dumneavoastră fizică. Dacă aveți un boală rară, va avea chiar mai mult interes pentru a descoperi cele mai recente cercetări medicale privind boala.

Dar acest lucru este corect atunci când aveți deja un diagnostic. De asemenea, aici este esențial să se folosească de încredere site-uri web. Internetul nu este reglementat și oricine poate publica aproape orice, fără teama de repercusiuni. Mă gândesc, de exemplu, o mie de site-uri care scriu despre remedii naturale, cum ar fi bomboane, fără zahăr!

Amintiți-vă că un an în urmă ne-am îngrijorat de faptul că l’agent de spumare SLS (lauril sulfat de sodiu), care se găsește în produse, cum ar fi gel de dus si pasta de dinti ar putea cauza cancer de piele? Această psihoză s-a născut dintr-o lucrare de cercetare publicată de un distins profesor în Statele Unite ale americii. A fost mai târziu a constatat că cineva i-a pus numele de profesor pe această cercetare, false, și de a se întinde la macchia d’ulei pe Internet, în mare parte, prin producătorii de produse gratuit de SLS.

Dar aș putea să vă dau și alte exemple. În aceste zile, care nu crede că toate posibilele rău dell’ulei de palmier, sau de mercur în ton? Totuși ei se spune doar jumătate de adevăr, și răul în stare pură. Rezultatul? Total de panică și cybercondria: veți căuta pe Internet simptomele de otrăvire cu mercur și simt dintr-o dată tot de el. L’ipohondrie 2.0!

Articol similar:  Prospectul medicamentului Melagrião

În concluzie, fii calm. Nu întotdeauna medicii ghicit diagnosticul de la prima lovitură, darămite un algoritm care nici nu știe, nici nu-ți dă o’uite. Medicul, de asemenea, poate explica raționamentul care l-a condus la diagnosticul lui. L’algoritmul este în loc segretato și nu te va ajuta să gândești.
De asemenea, nu subestima cifra de farmacistului. Dacă sunteți în imposibilitatea de a obține o programare mai repede cu medicul, puteți vorbi întotdeauna cu farmacistul înainte de a merge în balon. Unii farmaciști sunt o mină de informații utile cu privire la fiecare tip de subiect de doctor – și nici o numire este necesar!

Bibliografie

  • http://www.bmj.com/content/351/bmj.h3480;

Autor | Viola Dante

© REPRODUCERE REZERVATE