Tulburări Da Jet Lag: Guida Plin

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Factori de risc
 • >> de îngrijire și Tratament
 • >> Stil de viata si remedii
 • >> Medicină alternativă
 • >> de Prevenire
 • jet lag este o tulburare temporară de somn, care poate lovi pe oricine care călătorește prin diferite zone de timp.

  pe L’corpul are un ceas biologic sau ritmul circadian, care la reglarea ritmului veghe-somn.
  În jet lag, l’s ceas intern rămâne sincronizate cu fusul orar de plecare, în loc de zona de timp de sosire.
  Mai mult vă deplasați prin zone de timp diferite, mai multe sanse de a experimenta jetlag.

  jet lag poate provoca oboseală în timpul zilei, disconfort si probleme digestive. Și-au’ s o condiție temporară, dar poate fi un inconvenient semnificativ pentru vacanță. Din fericire, există diverse metode pentru prevenirea simptomelor de jet lag.

  Sintomi

  simptomele de jet lag pot fi diferite. Poate apărea izolat sau pot avea mai multe simptome împreună. Acestea sunt:

  ” Tulburări de somn (insomnie)
  „Oboseala în timpul zilei
  „Dificultăți de concentrare
  „Probleme de stomac, constipație sau diaree
  „Sentimentul General de stare generală de rău
  „Starea de spirit se schimbă

  cu atât Mai mult vă deplasați departe, mai mult simptomele se agravează

  jet lag simptomele apar de obicei în termen de o excursie de o zi dacă au trecut două zone de timp. Simptomele se pot agrava sau dura mai mult dacă treci peste mai multe fusuri orare și dacă vă deplasați spre est.
  Și-au’ trebuie să aibă cel puțin o zi de recuperare pentru fiecare fus orar traversat.

  atunci Când pentru a vedea un medic

  Jet lag este temporară. Dacă vă deplasați frecvent și suferă de jet lag, poate fi util să se consulte un specialist de somn.

  o Perturbare a ritmurilor circadiene

  jet lag-ul apare atunci când traversează mai multe zone de timp. Această condiție tulbură l’s biologice ceas interior care reglementează ritmului veghe-somn.

  De exemplu, dacă un zbor de la New York la 4:00 pm marti si ajunge la Paris, la 7:00 p. m. miercuri, l’ceas’s, corpul va crede că ești la 01:00 p. m. Ne vom simți pregătiți pentru somn atunci când este dimineață.

  dura aproximativ două zile pentru ca organismul să se readapteze și să-și recapete regulat ciclului somn-veghe, împreună cu alte funcții de bază, cum ar fi foamea și mișcările intestinului.

  L’influența luminii solare

  soarele’influența de bază pe ceasul nostru intern. Lumina reglementează eliberarea de melatonina, un hormon care ajută pentru a sincroniza celulele din organism.

  celulele sunt plasate în partea din spate a’ochi (retina) trimite semnale de lumina’hipotalamus.

  pe timp de noapte, atunci când c’e un pic de lumină, l’hipotalamusul trimite semnale catre glanda pineala , un organ mic, în creier, eliberarea de melatonină. În timpul zilei opus apare, și este produs de un pic de melatonina.

  Te poate ajuta organismul să se adapteze la noul fus orar de a te expune la soare în noul fus orar, astfel încât l’caroserie pentru a identifica momentele de lumină/întuneric.

  Articol similar:  Exerciții esferodinamia |

  Presiunea în cabina de’aerul și atmosfera

  Potrivit unor studii, schimbările de presiune la altitudine mare poate îmbunătăți simptomele de jet lag, chiar dacă vă deplasați pe zone de timp.
  În plus, nivelurile de umiditate în aer sunt reduse. Dacă în timpul zborului nu bea suficient, poate fi ușor deshidratat și acest lucru poate ajuta la creșterea jet lag.

  Factori de risc

  factorii care pot crește riscul de simptome de jet lag sunt:

  → Numărul de zone de timp trecut. Cea mai mare numărul de zone de timp trece, cu atât mai probabil să experiență simptome de jet lag.
  → Zbor de la est. Zbor spre est, “iertarea” de ore, în timp ce la vest puteți câștiga timp. Acest lucru ar putea crește riscul de jet lag.
  → De multe ori de călătorie. Piloții, însoțitorii de zbor și pentru călătorii de afaceri sunt mult mai susceptibile de a avea jet lag.
  → Fie un adult, vârstnic. În vârstă ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la noul fus orar în raport cu tinerii.

  Complicatii

  cei Care suferă de jet lag poate provoca accidente rutiere cauzate de somnolență.

  de îngrijire și Tratament

  jet lag este temporară și, în general, nu are nevoie de nici o grijă deosebită. De obicei, simptomele se îmbunătățesc după câteva zile.

  Dacă vă deplasați frecvent și suferă de jet lag frecvent, vă poate prescrie medicamente sau terapie cu lumină.

  Farmaci

  ► Nonbenzodiazepines, vin zolpidem (Ambien), eszopiclone (Lunesta) e zaleplon (Sonata)
  ► Benzodiazepine, vin il triazolam (Halcion)

  Aceste medicamente – uneori numit pastile de dormit – poate facilita somn în timpul zborului și în următoarele nopți. Efectele secundare sunt rare și includ greață, vărsături, amnezie, somnambulism, confuzie, somnolență în timpul zilei.

  Aceste medicamente ajuta la somn, dar nu reduce timpul zilei simptome de jet lag.
  Acestea sunt, în general, prescris numai pentru persoanele care nu au primit rezultatele de la alte tratamente.

  Terapia cu lumină

  ritmul circadian intern dell’s organismului sunt influențate de’expunerea la lumina soarelui. Atunci când călătoresc prin mai multe zone de timp, organismul trebuie să se adapteze la un nou ritm de lumină/întuneric, care te poate adormi și te trezești la momentul potrivit.

  Această tranziție poate fi facilitată prin terapia cu lumina. În această procedură expune corpul la o lumină puternică, artificială sau lampa care simulează lumina soarelui pentru o anumită perioadă de timp să se adapteze.

  Acest lucru poate fi util, de exemplu, dacă sunteți în călătorie de afaceri și nu sunt expuse la suficientă lumină naturală în timpul zilei. terapia luminii este disponibil în mai multe opțiuni, inclusiv o casetă de lumină pentru a fi plasat pe o masă, o lampă de masă, care pot fi plasate într-un birou sau un vizor pentru a pune pe cap.

  Stilul de viata si remedii

  Lumina solară

  de a Folosi lumina soarelui să-și regleze ceasul biologic. Si ‘cea mai puternic instrument natural pentru reglarea ciclului somn-veghe.

  Articol similar:  Cele mai bune 5 sfaturi pentru a pierde în greutate fără foame

  Stabilească în avans cele mai bune perioade pentru expunerea la lumină, în funcție de locul de destinație și de plecare. De obicei, expunerea la lumina dimineții vă ajută să setați un fus orar pentru spate (dacă se deplaseaza spre est), în timp ce-l’expunerea la lumină, în seara vă ajută să setați o zonă de timp înainte (la vest). De asemenea, o activitate fizică regulată, în lumina de la soare poate ajuta în adaptarea fizică pentru a noua oară.

  ’ s, de asemenea, important să se evite lumina la anumite ore din zi. De exemplu, dacă sunteți călătoresc spre vest, ar trebui, inițial, pentru a evita lumina în dimineața, și poate vă protejați cu ochelari de soare. Noaptea și coborâți jaluzelele.

  Caffeina

  băuturi care conțin cofeină pot ajuta la ameliorarea somnolenta in timpul zilei. Evitati bauturile cu cofeina după amiază, deoarece poate face dificil de a adormi în timpul nopții.

  Medicină alternativă

  Melatonina

  melatonina este un tratament eficient împotriva jet lag, și tulburări de somn legate de acesta. Potrivit unui studiu recent, melatonina te ajută să dormi, chiar și în momentele în care nu ar fi spontană, și acest lucru îl face util pentru cei care suferă de jet lag.

  pe L’corpul tratează melatonina ca un semnal de întuneric.
  Și-au’ s important să se ia în anumite momente ale zilei. Dacă doriți să reglați bioritmul dumneavoastră de la un fus orar înapoi, și tu ar trebui să ia melatonină pe timp de noapte. Dacă, în schimb, se adaptează la o zonă de timp înainte, melatonina ar trebui să fie luate în dimineața.

  Doze de 0,5 mg de melatonina pare a fi deja eficiente pentru a ajuta la somn. Melatonina ar trebui să fie luate cu 30 de minute înainte de culcare.

  ’ evitați l’consumul de alcool împreună cu melatonina. Printre efectele secundare pot fi amețeli, somnolență, dureri de cap, greață, și confuzie.

  remedii Suplimentare

  Nu există dovezi că dieta sida împotriva jet lag, cu toate acestea, unii oameni alternative ridicat de proteine alimente cu alimente care sunt scăzut de calorii. De asemenea, puteți mânca alimente bogate in proteine pentru a menține concentrația și carbohidrați dacă vrei să dormi.

  pe L’activitatea fizică poate fi eficientă în reducerea simptomelor de jet lag.

  Dacă sunteți de gândire de a lua suplimente, plante, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru posibilele interacțiuni sau efecte secundare.

  de Prevenire

  Aici sunt câteva mici trucuri pentru a reduce simptomele de jet lag:

  ” Ajunge acolo mai devreme. Dacă aveți o întâlnire importantă, care necesită concentrare maximă, încercați să ajungeți cu câteva zile înainte, astfel încât toate’organismul sa se adapteze.
  „Să se odihnească înainte de călătorie. Incepand de obosit, sau fără să fi dormit agravează jet lag.
  „Începi să adeguarvi înainte de suferit. Dacă trebuie să călătorești spre est, du-te la culcare o’acum prima în fiecare noapte timp de câteva zile înainte de plecare. Dacă sunteți călătoresc spre vest, du-te la culcare mai târziu. Încercați să facă toate mesele principale’momentul de timp nou.
  „Ajustate l’expunerea la lumina. Din momentul în care l’expunerea la lumină este una dintre principalele influențe pe ritmul circadian al organismului, regulat l’expunerea la lumină poate ajuta să se adapteze la noul fus orar.

  Articol similar:  Hipotiroidism - pot ramane insarcinata? |

  În general, l’expunerea la lumină, în seara vă ajută să vă pentru a sincroniza într-o zonă de timp înainte (spre vest), în timp ce-l’expunerea la lumina de dimineață poate ajuta să se adapteze la un moment anterior zonă (suntem călătoresc spre est).

  pe L’singura excepție este dacă ați călătorit mai mult de opt zone de timp din momentul în zona de plecare, pentru că l’expunerea la lumină în dimineața devreme, pot fi schimbate de’s corp pentru apus de soare și de lumina seara, ar putea fi interpretat ca l’răsărit de soare.

  Apoi, dacă ai călătorit mai mult de opt fusuri orare de la est, purta ochelari de soare și pentru a evita lumina în dimineața, și apoi expune-te la lumina, în după-amiaza .

  Dacă vă sunt situate în partea de vest, la o distanță de mai mult de opt zone de timp, pentru a evita lumina soarelui de după-amiaza târziu pentru primele câteva zile .

  ” Impostatevi pe noul fus orar. L’cronometru pentru a noua oară înainte de a începe. Odată ce ajunge la destinație, nu încercați să dormi până când este noapte, chiar dacă ești obosit. Încercați să setați masa de prânz și cină cu cele locale.
  „Pentru a rămâne hidratat. Bea multă apă înainte, în timpul și după zbor pentru a contracara efectele de jet lag. Deshidratarea poate agrava simptomele de jet lag. Evitați alcoolul și cofeina, deoarece acestea pot afecta calitatea somnului.
  „Încerc să dorm în avion dacă vă ajunge la destinație pe timp de noapte. Blocat de lumină și zgomot cu dopuri de urechi, căști și măști de ochi. Dacă aveți de gând într-un loc unde este zi, încercați să nu dormi.

  Bibliografie

  ^ Weir RE. Jet lag și munca în schimburi. Somn Medicina Clinica. 2014;9:561.
  ^ Herxheimer A. Jet lag. http://www.uptodate.com/home. Accesat La 24 Iunie 2015.
  ^ Kryger MH, et al. Munca în schimburi, tură de-munca tulburare și jet lag. În: Principiile și Practica de Medicina Somnului. 5th ed. St. Louis, Mo.: Elsevier Saunders; 2011. https://expertconsult.inkling.com. Accesat La 23 Iunie 2015.
  ^ Longo DL, et al., eds. Tulburări de somn. În: Harrison’s-Principii de Medicina Interna. 19 ed. New York, new york: McGraw-Hill Companii; 2015. http://www.accessmedicine.com. Accesat La 24 Iunie 2015.
  ^ Vitez JA. Transportul aerian. Piept. 2013;144:1394.
  ^ Jet lag. Academia americana de Medicina a Somnului. http://www.sleepeducation.com/essentials-in-sleep/jet-lag. Accesat La 27 Iunie 2015.
  ^ Sac RL. Jet lag. New England Journal of Medicine. 2010;362:440.
  ^ Sateia M. Jet lag tulburare. În: Clasificarea Internațională a Tulburărilor de Somn. 3rd ed. Darien, Ill.: Academia americana de Medicina a Somnului; 2014. http://www.aasmnet.org/EBooks/ICSD3. Accesat La 6 Iulie, 2015.
  ^ Jet lag tulburare http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/jet-lag/basics/definition/con-20032662

  © REPRODUCERE REZERVATE