La Dialisi Renale: Guida

rinichii sunt importante pentru a filtra toxinele și deșeurile din sânge. Ele joacă, de asemenea, o’funcție importantă pentru producerea de celule din sânge și oase. În caz de insuficiență renală, toxinele se acumulează în’corp, poate crește tensiunea arterială și să apară umflarea din cauza la prea mult lichid în organism (edeme).

în Cazul în care rinichii nu sunt de lucru, ați putea avea nevoie de dializa sau transplant de rinichi.

ce este dializa renala?

de dializă renală se efectuează cu un aparat special care filtreaza toxinele și excesul de lichid din sânge, în scopul de a restabili echilibrul normal. Dializa înlocuiește funcția renală.

Există diferite tipuri de dializă renală, inclusiv:

” Hemodializă. Sângele este filtrat cu ajutorul unui aparat de dializă.
„Dializa peritoneală. Sângele este filtrat de toate’în interiorul corpului după ce l’abdomen a fost umplut cu o soluție de curățare speciale.

Emodialisi e condiția

în Timpul’hemodializă, pacientul va fi atașat la aparatul care va filtra sângele în loc de rinichi. Înainte de a începe, medicul va crea un acces la unul din vasele de sânge, astfel încât organismul poate fi conectat la o mașină de filtrare pentru fiecare sesiune. Această intrare se numește acces vascular. Acesta este un punct de pe corp în cazul în care sângele este eliminat și apoi reintrodus. Acest lucru poate fi prin:

► Link-ul de la o’artera de la o venă pentru a crea un vas de sânge mai mare, numita fistula
► Se alăture împreună o arteră și o venă (de altoire), folosind o țeavă din plastic moale
► Se introduce un tub subțire de plastic într-o venă de la gât sau dell’vintre; acest tip de acces este temporară.

pe L’ accesul poate fi temporară sau permanentă, și depinde de tipul de tratament. Vă recomandăm să creați un acces săptămâni sau luni înainte de a începe tratamentul prin dializa, astfel încât poate vindeca în mod corespunzător înainte de a fi folosite.

în Timpul unei sesiuni de hemodializă, sângele curge un pic de ‘la un moment dat, în mașină, trece printr-un filtru. Filtrul elimină reziduurile și excesul de lichid din sânge, dar își păstrează dreptul de echilibrul de minerale cum ar fi potasiu și sodiu. După ce a fost filtrat, sângele este re-introdus în’s corp.

Articol similar:  Medir la fiebre

de multe ori de dializă este nevoie de mai multe ori pe săptămână. Durata fiecărei sesiuni depinde de:

► Funcționalitatea rinichilor
► Valoarea acumulat fluide
► Greutate corporală
► Cantitatea de toxine acumulate
► Tip de aparat pentru dializă folosit

Dializă peritoneală și rinichi

dializă peritoneală curata sangele cu ajutorul mucoasei’abdomen ca un filtru. Cu această procedură, de sânge pot fi filtrate în timpul somnului, în timp ce de lucru, sau în timp ce efectua regulat activitățile de zi cu zi.

Înainte de a începe acest tip de dializa, este necesară o intervenție chirurgicală. Timpul l’operația se realizează o tăiere aproape de’s buric, și introduce un tub de plastic, numit cateter în zona din jurul stomacului și organele din apropiere. Aceasta se numește cavitatea peritoneală.

Imediat înainte de a începe tratamentul, trebuie să puneți o soluție de curățare în cateter. Această procedură este explicat de către personalul medical.

procedura de dializă peritoneală și este alcătuit din 3 faze:

→ Umplere: soluție pentru dializă intră în’abdomen prin cateter.
→ Curățenia: toxinele și excesul de lichide din sange trece prin țesutul care căptușește cavitatea peritoneală și se păstrează în soluție de dializă. Cantitatea de soluție de dializă rămâne pentru toate’dell interno’abdomenul este numit “stop time” și poate varia de la patru la șase ore.
→ Drenaj de toxine și excesul de lichide sunt expulzați din’s a corpului la momentul de drenaj de soluție de dializă.

procesul de golire și umplere, numit un schimb, durează aproximativ 30 la 40 de minute. Puteți verifica până la patru schimburi pe zi. Există două tipuri principale de dializă peritoneală, cu un alt fel de schimb.

– Dializă peritoneală ambulatorie continuă (CAPD). Această procedură de dializă se face fără o mașină. Ai pus soluție pentru dializă în cateter și de a merge la culcare, sau să efectueze activitățile normale. Ruleaza de patru sau cinci ori pe zi.
– Dializă Peritoneală Cycler-asistată (CCPD). Cu dializă se utilizează un aparat numit un ciclu de umplere și de golire soluția de’abdomen, de obicei, drante somn.

Articol similar:  Lege: Cursuri de Auditor Judiciare

Cine are nevoie de dializa renala?

de dializa la rinichi este un tratament necesar pentru persoanele care suferă de boli de rinichi este foarte gravă, sau insuficiență renală permanentă. Atunci când ai pierdut-o eu’85 – 90% a functiei renale este nevoie de dializă. Uneori poate fi necesara dializa-temporară .

pe L’hemodializa este în general utilizat la pacienții cu boli renale în stadiu terminal.
La copii le utilizați cel mai des dializă peritoneală.

la Ce să se aștepte atunci când sunt pe dializa renală?

procedura de dializă, în general, nu produce nici o durere sau disconfort. Unele persoane pot suferi de tensiune arterială scăzută, ceea ce poate duce la dureri de cap, crampe, greață, și vărsături. De obicei, aceste simptome dispar cu trecerea timpului.

Dacă vă sunt pe dializa, puteți experimenta, de asemenea,:

” Pierdere de energie. Dializa poate da oboseala.
„Depresia. Mulți pacienți dializați pot experimenta depresie. Consultați-vă medicul dacă vă simțiți deprimat.
„Sentimentul de a nu avea timp. Rinichi de dializă necesită o strictă programarea și poate interfera cu ritmurile obișnuite și activitățile de zi cu zi. Acest lucru poate crea inconveniente pentru pacient și familia lor. Grupuri de sprijin și consultanță, vă poate ajuta să facă față cu această situație .

de multe ori la tratament de hemodializă trebuie să fie făcut de 3 ori pe săptămână, timp de 3 sau 5 ore la un moment dat. L’hemodializa se face într-un spital sau centre specializate; unii pacienți pot efectua procedura de la domiciliu, după ce a primit atent instrucțiunile de lucrători în domeniul sănătății.

pacienți cu dializă peritoneală au un grad mai mare de independență, deoarece nu este necesar pentru a merge la spital. Procedura poate fi efectuată în timp ce angajarea în activitățile de zi cu zi sau in timpul somnului.

O problemă pentru cei cu dializă peritoneală, poate fi l’infecție de cateter. Și-au’ s important să păstrați cateter curată pentru a preveni periculoase infecții bacteriene.
Dacă l’infecția se extinde la cavitatea peritoneală, tu nu va fi capabil pentru a continua cu dializă peritoneală. Alte sfaturi pentru a preveni o’infecție:

Articol similar:  Pilula, care se umflă în stomac și se transformă în balonul intragastric este un sentiment nou. Va fi că vom rezolva problema de obezitate?

” Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte de a atinge cateterul.
„Purta o mască chirurgicală în timpul procedurii de schimb
„Folosiți un antiseptic agent de curățare pentru a curăța l’intrare a cateterului
„Verificați pentru semne de contaminare

Dieta pe dializă

În caz de boli de rinichi, medicul va recomanda, probabil, un regim alimentar specific. O dieta adecvata este esentiala pentru succesul tratamentului prin dializa.
În funcție de tipul de dializă poate fi recomandată în diete diferite. La nefrolog va sugera că l’de a furniza cele mai potrivite, în funcție de cazuri. De exemplu, este probabil că aveți nevoie pentru a limita lichide și sare. Lichidele sunt nu numai în băuturi, în fapt, supe, fructe și chiar înghețată conțin o mulțime de apă care pot afecta’echilibrul de apă al organismului.

vă Poate solicita să se limiteze consumul de alimente bogate în fosfor și potasiu, și de a crește consumul de proteine.
Înainte de orice schimbare, deoarece’hrănire, consultati medicul dumneavoastra.

Cum să știu dacă dializă este de lucru

Pentru a înțelege dacă dializa este eliminarea în mod corespunzător, toxinele din sânge va rula teste de sânge în mod regulat. În special, vom monitoriza nivelurile de azotului ureic sanguin (BUN), care indică cantitatea de deșeuri produse în’corpul. Va fi, de asemenea, controlate de electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu, calciu și bicarbonat .

Ce se întâmplă dacă te oprești dializă?

dializa nu este un leac pentru l’insuficiență renală. Dacă încetați să dializă, rinichii vor continua să nu funcționeze. Pentru a trăi ai nevoie de cel puțin un rinichi de functionare, sau un transplant de rinichi. Fără transplant, trebuie să se supună dializă pentru tot restul vieții.

Bibliografie

^ Fundatia Nationala pentru Rinichi web site-ul: “de Dializă.”
^ American Rinichi Fondul web site-ul: “Hemodializă.”
^ Asociația americană de Pacientii cu afectiuni Renale web site-ul: “Dializă Informații.”
^ Institutul național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi web site-ul: “Metode de Tratament pentru Insuficienta Renala: Hemodializă,” “Metode de Tratament pentru Insuficienta Renala: Dializă Peritoneală.”
^ Dializa Renala. http://www.webmd.com/a-to-z-guides/kidney-dialysis.

© REPRODUCERE REZERVATE