Lupus: Guida Plin

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Factori de risc
 • >> Complicatii
 • >> Pregătirea pentru examenul medical
 • >> Teste și diagnostic
 • >> de îngrijire și Tratament
 • >> Remedii și stiluri de viață
 • >> Medicină alternativă
 • >> Suport
 • lupus este un boala inflamatorie cronica, în care sistemul imunitar al’corpul atacă țesuturile și organele.

  Aceasta inflamatie poate ataca multe zone ale corpului, inclusiv piele, creierul, articulațiilor, și plămâni.

  diagnosticul poate fi dificil, deoarece simptomele pot fi confundate cu alte boli. Unul dintre simptomele de lupus este o erupție facială în formă de fluture pe obraji, chiar dacă nu apar în toate cazurile.

  Unii oameni se nasc cu un predispoziție la lupus, care poate fi declansata de infectii, anumite medicamente sau chiar lumina soarelui.

  Nu există nici un leac, dar tratamentele pot controla simptomele.

  Sintomi

  cazuri de lupus nu sunt toate la fel. Simptomele pot fi minore sau dezvolta lent, temporară sau permanent.

  de obicei, cei care au lupus au boala rachete de semnalizare, sau perioade de agravare a simptomelor urmate de o remisie.

  simptome de lupus depinde de’zona a corpului afectate. Cele mai frecvente simptome sunt:

  ► oboseala și febra;
  ► dureri articulare, rigiditate si umflarea;
  ► erupții cutanate în formă de fluture pe fata care acoperă obraji și nas;
  ► leziuni ale pielii care apar sau se agravează cu l’expunerea la soare (fotosensibilitate);
  ► extremitățile mâinilor și picioarelor, care transforma alb sau albastru atunci când sunt expuse la frig sau în timpul perioadelor de stres (fenomenul Raynaud);
  ► dificultăți de respirație;
  ► dureri în piept;
  ► uscăciune a ochilor;
  ► dureri de cap, confuzie și pierderi de memorie.

  atunci Când pentru a vedea medicul

  se Consulte medicul dumneavoastră în caz de erupții cutanate, febră prelungită, dureri cronice sau oboseala.

  În caz de lupus sistemul imunitar atacă propriile țesuturi organismului. Probabil cauzele acestei boli sunt dependente de factori genetici și de mediu. Într-un predispuși subiect, lupus poate declanșa atunci când vine în contact cu ceva în’mediu.

  În majoritatea cazurilor, cauzele lupusului nu sunt cunoscute, cu toate acestea, unii potențiali factori declanșatori sunt:

  lumina, expunerea de care poate duce la leziuni ale pielii sau declanșa un răspuns în interiorul, la subiecții predispuși;
  Infecții, care poate iniția lupus sau de a provoca o recidiva la unele persoane;
  Medicamente: unele tipuri de medicamente anti-epileptice, medicamente pentru tensiunea arterială și antibiotice au ca efect secundar capacitatea de a declanșa reacții lupoidi la subiecții predispuși.

  [Notă] cei Care suferă de lupus declanșat de medicamente, el vede că dispar simptomele lor la momentul’o întrerupere’consumul de droguri în sine.

  Factori de risc

  factorii care pot crește riscul de lupus includ:

  Sex: lupus este femei
  Varsta:: deși lupus afecteaza oameni de toate vârstele, este diagnosticat mai frecvent la subiecți în vârstă
  între 15 și 40 de ani
  Rasa: lupus este mai frecventa la persoanele afro-americani, hispanici, și asia.

  Complicatii

  lupus poate afecta diferite zone ale corpului, inclusiv :

  Rinichi. L’insuficienta renala este una dintre principalele cauze de deces în rândul pacienților afectați de lupus. Simptomele de probleme cu rinichii sunt mâncărime generalizată, dureri în piept, greață, vărsături și umflarea picioarelor (edem).

  Creierul și sistemul nervos central. Dacă lupusul atacă creierul, simptomele pot fi dureri de cap, amețeli, halucinații,, convulsii. Multe persoane cu lupus, de asemenea, suferă de probleme de memorie.

  Sângele și vasele de sânge. Lupusul poate cauza afecțiuni precum anemia și crește riscul de sângerare sau de coagulare a sângelui. Acesta poate provoca, de asemenea, l’inflamarea vaselor de sânge (vasculita).

  Articol similar:  Este posibil pentru a salva cordonul ombilical? |

  Plămâni. lupus crește riscul de pneumonie și de inflamație a mucoasei din cavitatea toracică (pleurită).

  . lupus poate provoca inflamarea inimii si a arterelor, și crește riscul de atac de cord și a bolilor cardiovasculare.

  Alte complicatii

  lupus, de asemenea, crește riscul de:

  Infecție. Cine este afectat de lupus este mult mai sensibile la infecție, deoarece boala si tratamentele sale slăbi sistemul imunitar. De multe ori, cei cu lupus suferă de infecții ale tractului urinar, infecții respiratorii, infecții drojdie, salmonella, herpes și zona zoster (herpes zoster).

  Cancer. Având lupus pare să crească riscul de cancer.

  Deteriorare a țesutului osos (necroza avasculara). Aceasta este cauzată de o scădere în dell’sânge în’os, care provoaca micro-fracturi și rezultat distrugerea osoasa. L’comună mai afectată este cea a’hip.

  Complicatii in timpul sarcinii. femeile cu lupus au un risc crescut de avort spontan. Lupus, de asemenea, crește riscul de hipertensiune arterială în timpul sarcinii (pre-eclampsie) și naștere prematură. medicii de multe ori recomanda să amâne sarcina pana la simptome ale bolii sunt ținute sub control.

  Prepararsi alla vizita medicala

  Inițial, poti sa te duci la medic, atunci va fi capabil pentru a se referi la un specialist. Având în vedere că lupus are simptome similare cu alte boli, poate fi necesară o anumită perioadă de timp înainte de a ajunge la un diagnostic. Poate fi necesar să consulte mai mulți specialiști, în scopul de a exclude prezența altor boli.

  Ce să fac

  Înainte de a vizita, este recomandabil să se pregătească o listă de răspunsuri pentru a păstra gata, atunci când medicul vă va cere aceste întrebări:

  Când au început simptomele? sunt continue sau intermitente?
  C’este ceva care declanseaza simptomele?
  Un membru al familiei Sale suferă de lupus sau alte boli autoimune?
  Ce medicamente sau suplimente nevoie?

  ar trebui să facă, de asemenea, un listă de întrebări pentru a cere medicului dumneavoastră; în caz de lupus, cele mai importante sunt:

  ceea ce a cauzat simptomele mele?
  Ce test ar trebui să fac?
  Dacă nu puteți stabili cauza simptomelor mele, ce alte teste mi-ai recomanda?
  Există tratamente care ar putea atenua simptomele mele imediat?
  trebuie să urmați câteva restricții, în timp ce de așteptare pentru diagnosticul?
  nu am nevoie pentru a vedea un specialist?

  în Plus față de aceste întrebări, vă rugăm să nu ezitați să întrebați pentru explicații suplimentare, dacă simți nevoia.

  Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

  medicul probabil va cere o serie de întrebări. să fie pregătit să răspundă într-un mod de a maximiza timpul la dispoziția lor.
  Aici e ceea ce s-ar putea cere medicului:

  L’expunerea la soare provoacă erupții cutanate?
  degetele devin palide sau amorțit de frig?
  Are probleme de memorie sau concentrare?
  Are simptome care să limiteze funcționalitatea la școală sau la locul de muncă?
  A orice alte condiții de sănătate?
  Și’ sunteți gravidă sau intenționați o sarcină?

  Teste și diagnostic

  acesta poate fi de multe ori dificil pentru a diagnostica lupusul pentru că simptomele variază de la persoană la persoană, poate varia în timp și sunt similare cu multe alte boli.

  nu există Nici un test specific pentru a diagnostica lupusul. Cu unele teste combinate, studiul simptomelor și un examen medical, puteți ajunge la diagnostic.

  Teste de laborator

  teste de sânge și urină teste pot include:

  hemoleucograma. Această examinare verifică numărul de celule roșii din sânge, celule albe din sange si trombocite, precum și cantitatea de hemoglobină. De multe ori persoana care suferă de lupus are o stare de anemie, sau un număr scăzut de celule albe din sânge.

  Articol similar:  Esclerose mai multe cauze si simptome

  Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH). Acest test de sânge determină viteza cu care celulele rosii din sange cădea în partea de jos a unui tub într-un singur’de timp. O viteză mai mare decât în mod normal poate indica o boală sistemică, cum ar fi lupusul, sau o’o altă stare inflamatorie, cancer sau infecții.

  Revizuirea funcționalității ficatului. Având în vedere că lupusul poate afecta ficatul, puteți rula teste pentru a verifica funcționalitatea ficatului și rinichilor.

  Analiza urinei. L’examinarea unui eșantion de urină poate arăta o nivel crescut de proteine sau celule roșii din sânge în urină, care poate să apară dacă lupus-a atacat rinichi.

  Testul anticorpilor antinucleari (ANA). Dacă acest test este pozitiv, aceasta înseamnă că sistemul imunitar este suprasolicitat. cu toate Acestea, nu toți oamenii cu o ANA test pozitiv lupus. În cazul unui test pozitiv, medicul poate recomanda un test de anticorpi este mai specific.

  Esami di imagistica

  Dacă există o suspiciune că lupus a atacat plămâni sau poate fi, de asemenea, efectuate la aceste examene:

  piept x-ray. O radiografie poate evidenția umbre o prezență anormală de lichid sau inflamație în plămâni.

  Ecocardiografie. Acest test foloseste undele sonore pentru a produce imagini în timp real de inima. În acest fel, puteți evidenția orice posibile probleme cu inima.

  Biopsie. lupus provoacă adesea daune la rinichi, și poate fi util să se ia o mostra de tesut (biopsie) pentru a-l analiza și de a determina cel mai bun tratament pentru a fi puse în aplicare. Biopsia este efectuată cu un ac sau printr-o incizie mică.

  de îngrijire și Tratament

  lupus este tratat cu în diferite moduri, în funcție de simptome. Medicul, în funcție de caz, se va determina dacă simptomele sunt pentru a fi tratat și care medicamente ar trebui să fie consumate. ca simptomele dispar sau se schimba, va fi necesar pentru a schimba medicamentul sau doza.

  medicamente Cel mai frecvent utilizate pentru a trata lupusul sunt:

  nesteroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS). Aceste peste tejghea medicamente, cum ar fi naproxen de sodiu (Aleve) ibuprofen (Advil, Motrin IB, și altele), pot fi folosite pentru a trata durerea, umflarea și febra cauzata de lupus. FANII mai puternic necesita o baza de prescriptie medicala. Printre efectele secundare ale acestor medicamente este sângerare stomac, probleme cu rinichii și un risc crescut de probleme cardiace.

  Medicamente impotriva malariei. De multe ori pentru a trata lupusul sunt prescrise medicamente pentru tratarea malariei, cum ar fi hidroxiclorochină (Plaquenil). Efectele secundare pot include tulburări gastrice și, foarte rar, leziuni ale retinei de’ochi.

  Corticosteroizi. prednison și alte tipuri de corticosteroizi poate contracara lupus, dar de multe ori produc efecte secundare pe termen lung – l’cresterea in greutate, echimoze, subțierea oaselor (osteoporoza), hipertensiune arterială, diabet zaharat și creșterea riscului de infecție. Riscul de reacții adverse crește cu l’pentru a crește doza și timpul de tratament.

  Imunosupresoare. Pentru cazurile severe de lupus, puteți utiliza medicamente care suprima sistemul imunitar. Aceste medicamente sunt azatioprină (Imuran, Azasan), micofenolat (CellCept), leflunomidă (Arava) și metotrexat (Trexall). Printre efectele secundare includ un risc crescut de infecții, leziuni hepatice, scăderea fertilității și creșterea riscului de cancer. Și-au’ a fost introdus recent de la un nou medicament, belimumab (Benlysta), care reduce simptomele lupus la unii pacienți. Efectele secundare includ greață, diaree și febră.

  Remedii și stiluri de viață

  Dacă aveți lupus este important de a avea auto-îngrijire.

  sunt proceduri simple pentru a evita l’agravarea simptomelor, aici sunt unele:

  Vezi medicul dumneavoastră în mod regulat. Și-au’ s important pentru a face vizite la medic regulat, în schimb, consultați medicul în caz de episoade severe. În acest fel, medicul poate ajuta să gestionați mai bine simptomele și pentru a evita complicațiile.

  Articol similar:  Body Piercing: Sunt Într-Adevăr În Condiții De Siguranță?

  se Odihnească în mod corespunzător. De multe ori cei care sufera de lupus anvelope cu ușurință. Prin urmare, este important să se odihnească cât mai mult posibil, atât în timpul nopții și cu pna în timpul zilei.

  expunerea la soare cu atenție. Deoarece lumina de la soare poate declanșa lupus, purtați îmbrăcăminte de protecție – cum ar fi o pălărie, cămașă cu mâneci lungi și pantaloni lungi – și de a folosi de protecție solară cu un factor de protecție ridicat soare.

  Face activitate fizică regulată. L’activitatea fizică reduce riscul de atac de cord, combate depresia și îmbunătățește l’s generală de spirit.

  Nu se fumează. Fumatul creste riscul de boli cardiovasculare și poate agrava efectele de lupus.

  să Urmeze o’sănătos. Și-l’ s important să mănânce o mulțime de fructe și legume în timpul zilei, și de a face o dieta bogata in cereale integrale. Uneori poate fi necesar să urmați câteva restricții alimentare, mai ales dacă suferiți de hipertensiune arterială, leziuni renale sau probleme gastro-intestinale.

  Medicină alternativă

  cei Care suferă de lupus pot obține beneficii de terapii alternative, este adesea folosit în combinație cu medicamente conventionale.

  [Notă] vă Consultați întotdeauna un medic înainte de a începe tratamente alternative.

  Printre terapii alternative fiind:

  Dehidroepiandrosteron (DHEA). Numeroase studii confirmă faptul că acest hormon pare capabil de a reduce simptomele la unii pacienți care suferă de lupus.

  Ulei de pește. De suplimente de ulei de pește conține omega-3 acizi grași, care pot atenua simptomele la persoanele cu lupus. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina beneficiile reale. Efectele secundare suplimente de ulei de pește pot include greață, eructații și un gust de pește în gură.

  [Asemenea, citește] Ulei de Pește În Dieta: Câteva Trucuri Pentru a Adăuga

  Vitamina D. Unele cercetări sugerează că l’aportul de vitamina D poate fi util pentru persoanele afectate de lupus.

  Supporto

  cei Care suferă de lupus experienta de multe ori emoții dureroase, inclusiv de teamă și frustrare.

  simptomele de lupus pot duce la depresie, anxietate, stres și scădere a stimei de sine.

  Pentru a gestiona mai bine efectele de această boală, încercați:

  fi la fel de informat ca este posibil. Încercați să colecteze cât mai multe informații posibil cu privire la starea lor, și cere medicii și personalul medical sursele de informații mai fiabile. Cu cât știi mai mult boala dvs., cu atât mai mult vom simți mai conștienți și în condiții de siguranță cu privire la tratamentul de urmat.

  Menține relații cu familia și prietenii. Caută confort și de a comunica cu membrii lor de familie. Simptomele de lupus, de obicei nu sunt vizibile, astfel încât este important să se exprime și să vorbească cu cei dragi lor, în scopul de a fi capabil să se simtă mai puțin izolat și mai mult înțeles.

  Ia timp pentru tine. Încercați să taie clipe să se angajeze în activități de relaxare, cum ar fi lectura, a medita, de a asculta muzică sau de a ține un jurnal.

  Consulte alte persoane care au lupus. Vorbesc cu alte persoane care au lupus, de exemplu prin grupuri de suport, vă poate ajuta să se ocupe cu obstacole și frustrări că boala provoacă.

  Autor | Dr. ssa Elena Amato

  © REPRODUCERE REZERVATE