Boala Lyme: Ghid Complet

 • Simptome
 • >> Factori de risc
 • >> Teste și diagnostic
 • >> Tratamente
 • >> Medicamente
 • >> de Prevenire
 • boala Lyme (sau borelioza) este o’s infectie cauzata de muscatura de o căpușe infectate bacteria Borrelia burgdorferi.

  bacteriile călători din glandele salivare de la capusa la sange a’de oaspeți. De obicei, durează 24 de ore înainte de o capusa este capabil să-l atașați la piele și începe să se hrănească. Capusa, de obicei, trebuie să fie atașat pentru aproximativ 36 de ore pentru a fi capabil de a transmite bacteriile din boala Lyme.

  boala este, de asemenea, cunoscut sub termenul de borelioza Lyme și ia numele de la’omonime oraș american în care a fost attenzionato primul caz de boala. Era în 1975.

  boala Lyme afectează în principal pielea, dar, de asemenea, afectează articulațiile, sistemul nervos și organele interne.

  din Pacate, primele simptome sunt intermitente, în orice caz, l’infectia apare mai ales ca o inițială pată roșie pe piele, care mărește încet. Ulterior, într-o chestiune de câteva săptămâni) apărea și în alte tulburări, mai multe și mai stricte și vom aprofunda discuția cu privire la simptomele pe termen scurt.

  Alte informații rapide privind boala Lyme, pe care vreau să îl dau este că nu dezvolta imunitate (puteți contracta de mai multe ori în lucruri de viață) și care este o infecție comună în Statele Unite (unde a fost studiată pentru prima oară), dar, de asemenea, larg răspândită în Asia, Europa și Canada.

  Ce sunt căpușele care se răspândesc bacteriile care cauzeaza boala Lyme?

  căpușele care se răspândesc bacteriile care cauzeaza boala Lyme sunt:

  Căpușele de cerb. Răspândirea bolii în partea de Nord-est și în Vest;

  Căpușe vest labe negre. Ei au răspândit boala de-a lungul coastei Pacificului, cea mai mare parte din California de nord, iar dell’Oregon.

  ♣ în general, toate greu de monetării din genul Ixodes și poate chiar Amblyomma și Dermacentor (căpușe de câine).

  În orice caz, principalii vectori de infecție a bolii Lyme sunt animale sălbatice, cum ar fi: rozătoare, cerbi, căprioare, vulpi și iepuri de câmp.

  [Notă] În’în caz de mușcătură de căpușă, este important pentru a elimina cât mai curând posibil. De obicei, sunt necesare cel puțin 36 de ore înainte de căpușe, boala se poate răspândi.

  Aici este un exemplu de un brand de cerb:

  ceea Ce urmează, cu toate acestea, este un specimen de menta de vest labe negre:

  Cele mai multe persoane mușcate de căpușe nu dezvolta boala Lyme, chiar dacă în cazul unei mușcături de căpușă, este, totuși, important să consulte imediat un medic.

  Simptome și campanelli d’alarma privind boala Lyme

  în funcție de stadiul de boala Lyme, ai pot avea diverse simptome. Aceste simptome pot începe în orice moment, de la 3 zile până la o lună după ce a fost mușcat. Uneori, în faza inițială, nu există simptome și poate că nu-și amintesc să fi fost muscat de o capusa.

  ○ Inițial, este posibil să observați o’erupții cutanate rotunde, care se răspândește în’zona din jurul muscaturii de capusa. Simptomele seamănă cu cele ale’influența: oboseala, dureri de cap, dureri musculare și articulare, febră.

  ○ În a doua fază, simptomele pot include probleme de memorie și durere și slăbiciune în brațe și picioare.

  ○ În cea de-a treia etapă, simptomele pot include umflarea și durere (l’artrita) articulațiilor, pierderea controlului mușchilor faciali, și senzație de amorțeală și furnicături în mâini sau picioare.

  Articol similar:  Uleiurile Esențiale? Excelent Pentru A Spăla Hainele Și Rufele

  [Important] Dacă nu este tratată imediat, boala poate provoca simptome mai severe.

  Dacă boala Lyme nu este tratată în mod corespunzător, simptomele se pot agrava în timp și devin cronice. Acestea includ:

  • Umflarea și durere la nivelul articulațiilor (cum ar fi l’artrita);
  • Senzație de amorțeală și furnicături în mâini, picioare și spate;
  • Oboseală cronică;
  • Probleme de concentrare;
  • Memorie slabă;
  • Slăbiciunea sau paralizia mușchilor feței.

  simptomele se pot: tulburări neurologice, precoce caracterizată prin artralgii migranți, mialgii, meningita, polineuriti, linfocitoma piele, miocardita, și tulburări de conducere atrio-ventricular.

  În cele din urmă, la o distanta de luni sau ani’infectia Lyme, este posibil să apară:

  • alterări ale musculo-scheletice aparate (artrita cronică);
  • modificări ale sistemului nervos periferic și central (meningita, encefalomielita, ataxie cerebeloasa, polineuropatie senzitivo–motorie deficiențe, tulburări de somn și de comportament);
  • modificări ale pielii (in care atrophicans);
  • modificări ale sistemului cardiovascular (miopericardite, cardiomegalie).

  medicul va pune întrebări despre simptomele și activități pentru a încerca să dau seama dacă s-ar putea fi mușcați de căpușe. Folosind un examenul sângelui puteți verifica pentru prezența unor anticorpi care pot fi un semn de boala. În toate cazurile, nu întotdeauna versurile de laborator eșua pentru a confirma sau exclude definitiv boala. Deci, decizia de a începe tratamentul (care în acest caz va include pe l’administrarea unui antibiotic) poate fi luată pe baza diagnosticului clinic de istoricul medical al pacientului și epidemiologice.

  vindecare se întâmplă după aproximativ 3 săptămâni.

  [Recomandate] Iată Ce să Mănânci, Când să Luați Antibiotice.

  [Notă] Și’ s important să diagnostica imediat boala Lyme. Dacă tratați târziu, l’infecția poate provoca probleme grave la nivelul pielii, articulatiilor, sistemului nervos și inima. Aceste probleme pot apărea, de asemenea, luni sau ani de zile după mușcătura de căpușă.

  Factori de risc pentru contractarea bolii Lyme

  factorul principal De risc în a contracta boala Lyme este l’expunerea la căpușe infectate.

  în zone în care nu’infectia Lyme este larg răspândită, cum ar fi coasta de Nord-Est a Statelor Unite și Canada, mai mulți factori pot crește riscul, inclusiv:

  ♦ Petrece timp toate’în aer liber în timpul lunilor calde de’de an, când căpușele sunt cele mai active.

  ♦ aveți animale de companie care își petrec timpul tot’deschide. Ei pot aduce căpușe infectate în casă. Chiar dacă câinii și pisicile pot fi infectate cu boala Lyme bacterii, ele nu pot transmite boala la om. Dar căpușe infectate poate cădea din corpul’animale și stick toate’.

  ♦ Au un gard sau un alimentator de pasăre aproape de casa ta. Garduri din piatră sunt adesea infestate de soareci, iar șoarecii sunt cunoscute purtători de căpușe.

  [Avertisment] a Elimina capuse imediat, de îndată ce observați că acesta. Mai căpușa rămâne atașat, este mai mare riscul care poate transmite boala Lyme. capusa, de obicei, trebuie să rămână atașat de cel puțin 36 de ore pentru a transmite borelioza.

  Amintiți-vă să consultați medicul dumneavoastră dacă:

  – veți Vedea o bifă atașat la corpul și nu a reușit să-l elimina;
  – Aveți o erupție roșie și circulară, cu simptome cum ar fi oboseala, dureri de cap, rigiditate a gâtului, febră, frisoane, dureri musculare;
  – Te simți foarte obosit sau aveți dureri articulare, bătăi neregulate ale inimii, dureri de cap severe sau dureri de gât;
  – sunteți gravidă și crezi că ai fost expus la căpușe.

  Articol similar:  Infecții ale tractului urinar - cauze si simptome

  pe Cine să sun:

  Ce medii sau de specialitate ar trebui să vedeți în cazul în care sunteți gândit să sufera de borelioza?

  Aici este lista de sănătate a personalului capabil de a diagnostica boala Lyme:

  • gp;
  • Internist;
  • Medic pediatru;
  • Asistente medicale;
  • Specialist în boli infecțioase;
  • Reumatolog;
  • Un dermatolog;
  • Neurolog;
  • Cardiolog.

  Video care vă arată modul corect de a elimina o căpușă atașată de piele

  Teste și diagnostic de boala Lyme

  de multe ori poate fi dificil pentru a diagnostica boala Lyme.

  medicul poate să vă întreb dacă ați fost recent în zone în care nu pot fi căpușe.
  În plus, printr-o vizită medicală, puteți descoperi l’erupție cutanată circulară, tipic de mușcătura de căpușă.

  Cu teste de sânge apoi, va fi capabil pentru a confirma diagnosticul de borrelioza. Prin aceste teste, se evidențiază prezența de anticorpi specifici. Aceste teste sunt prescrise numai dacă medicul are puternice suspiciuni că acesta poate fi boala Lyme.

  Pentru a confirma diagnosticul poate fi, de asemenea, prescris de un biopsie de piele.

  [Notă importantă] Dacă este posibil, pune-o bifă într-o pungă sau într-un borcan și să o ia la doctor. Uneori, capusa poate fi testat pentru a înțelege dacă se pot transmite boala Lyme.

  Tratamente impotriva bolii Lyme

  boala Lyme este tratat cu antibiotice. Tipul de antibiotic și durata tratamentului depinde de simptome și stadiul bolii.

  Tratamentul precoce

  în Cazul în care boala este identificată imediat, tratamentul cu antibiotice este de eficient, iar simptomele dispar de obicei în termen de 3 săptămâni.

  Mai mult de a începe un tratament în timp util, cu atat mai repede va fi perioada de recuperare și vindecare.

  în Cazul în care diagnosticul este întârziat, mai mult timp pot fi necesare pentru vindecare, tratamente sau mai multe.

  Tratament târziu

  în Cazul în care boala se agravează, optiunile de tratament includ:

  nesteroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS), ca l’aspirina sau ibuprofen. Aceste medicamente pot ameliorarea simptomelor de artrita care intră într-un stadiu avansat al bolii Lyme.

  Antibiotice. Utilizați pentru a eradica bacteria care a cauzat l’s infecția responsabil pentru boala Lyme, și, prin urmare, bloc progresia simptomelor. Acută simptom este deteriorarea articulațiilor, și dacă îmbinările au fost serios avariate, timpul de vindecare poate fi foarte lung și antibiotice pot fi ineficiente.

  Antibiotice pe termen lung. Acestea sunt de obicei folosite pentru a trata probleme ale sistemului nervos, cum ar fi furnicături și amorțeală.

  Antibiotice în asociere cu alte tratamente. Acestea sunt utilizate la pacientii care dezvolta probleme cardiace grave, severe, cum ar fi bătăi neregulate ale inimii, sau pericardita, cauzate de boala Lyme. Dar aceste probleme sunt extrem de rare.

  oamenii cu paralizie facială parțială din cauza de boala Lyme, uneori, de a îmbunătăți de la sine, fără tratament.

  [Notă] Chiar și după recuperarea de la boala Lyme, puteți să-l din nou. Și-au’, prin urmare, esențială pentru a se proteja de înțepăturile de căpușă.

  Medicamente pentru a trata boala Lyme

  Pentru a trata boala Lyme sunt utilizate în principal pentru a antibiotice.

  este de Obicei suficient pentru a avea doar un curs de antibiotice pentru vindecare.

  În fiecare caz, în funcție de simptome și stadiul bolii, sunt prevăzute diferite tipuri de antibiotice, în diferite doze și mod (intravenoasă sau orală).

  antibiotice orale sunt prescrise pentru boala Lyme la etapa inițială și pentru l’cronica Lyme artrita.

  Articol similar:  Una dintre frazele de Medicament împotriva Cancerului

  antibioticele sunt administrat intravenos:

  ♣ boala Lyme a fost diagnosticat târziu, și sistemul nervos este compromisă, dacă suferiți de dureri de cap severe, dureri de gât, slăbiciune sau amorțeală la nivelul brațelor sau picioarelor, sau probleme cu memoria.

  ♣ au fost găsite boala Lyme bacterii în lichidul spinal.

  [Clarificare] Pentru boala Lyme diagnosticat într-un târziu, utilizarea de antibiotice, atât pentru administrare orală și intravenoasă.

  ar trebui să folosesc antibiotice?

  Există diferite tipuri de antibiotice pentru a trata adulți și copii.

  decizia privind care tip de medicamente ar trebui să fie luate pot fi bazate pe una sau mai multe dintre acești factori:

  Aveți simptome boala Lyme și tu ai fost în zonele în care există căpușe care transportă boala Lyme

  • examinări sunt anticorpi împotriva bolii Lyme bacterii în sânge, lichidul cefalorahidian, sau lichid în comun.

  sarcină sau care alăptează și a fost muscat de o capusa.

  În cazuri rare, simptomele bolii Lyme persistă, chiar și după tratamentul cu antibiotice.

  Există o serie de motive posibile de ce boli poate vindeca pe termen lung:

  – boala Lyme atacat țesuturi sau nervi în severe sau ireversibile;
  – Nu sunt afectate de boala Lyme, dar de la o boala cu simptome similare, care nu raspund la tratamentul cu antibiotice. Boala Lyme poate declanșa fibromialgie sau sindromul oboselii cronice.

  de Prevenire

  boala Lyme poate fi prevenită prin evitarea și eliminarea căpușelor, de îndată ce observați. Pentru a vă proteja de căpușe este important să se:

  • Purtați haine lungi când în zonele împădurite sau ierboase;
  • Purtați o pălărie, cămașă cu mâneci lungi, pantaloni lungi, cu picioarele ascunse în șosete;
  • Păstrați în minte că căpușele sunt mai vizibile pe haine deschise la culoare;
  • Folositi produse care sunt repelenți pentru insecte și căpușe;
  • Verificați-vă animalele de companie în mod regulat, deoarece se poate întâmpla ca căpușele pot atașa la animalele de companie, și apoi cădea și se atașează la tine;

  [Detalii] Câini, pisici și cai pot fi infectate cu boala Lyme bacterii, dar ei nu pot transmite boala la om. Dar căpușe infectate poate cădea de la animale și apoi să muște și să infecteze l’.

  boala Lyme este o boală contagioasă?

  boala Lyme nu este contagioasa si se poate transmite de la persoană-la-persoană.
  Cu toate acestea, există câteva măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea bolii:

  1. Dacă aveți boala Lyme, nu dona sânge.
  Bacteriile care cauzeaza boala poate fi transmisă în acest fel. Dacă sunteți în curs de tratament pentru boala Lyme, ați putea fi capabil de a dona sânge, după consultarea cu medicii.

  2. O femeie gravidă poate fi capabil de a transmite boala Lyme pentru făt.
  Boala Lyme nu produce nici un defect din naștere sau deces fetal.

  [Asemenea, citește] Ce să facă în caz de intepaturi si muscaturi.

  Bibliografie

  ^ Halperin j. j., et al. (2007). Practica parametru: Tratarea sistemului nervos boala Lyme (o revizuire bazată pe dovezi): Raport de Standardele de Calitate Subcomitet al Academiei Americane de Neurologie. Neurologie, 69(1): 91-102.

  ^ Tompkins DC, Luft BJ (2009). Boala Lyme si alte spirochetal a zoonozelor. În Dale DC et al., eds., ACP Medicina, secțiunea a 7-a, cap. 7. Hamilton, PE: BC Decker.

  ^ pe Borelioza Lyme – portal’epidemiologie pentru sănătate publică, prin Centrul Național de Epidemiologie, Supraveghere și Promovare a Sănătății – www.epicentro.iss.it/problemi/zecche/borreliosi.asp

  Autor | Dr. ssa Elena Amato

  © REPRODUCERE REZERVATE