Orticaria: Guida Plin

pe L’urticarie prezintă ca o erupție pe piele, umflarea roșu și palid sau plăci (pustule) pe piele, care apar’brusc – datorită unor cauze necunoscute sau ca o reacție alergică la anumite substanțe.

pe L’urticarie, de asemenea, provoacă mâncărime sau de arsură. Poate apărea în orice parte a corpului, inclusiv la nivelul feței, buzelor, limbii, gâtului, urechilor. Erupții cutanate de stupi pot fi de diferite dimensiuni (de la dimensiunea unui creion radieră pentru o farfurie), și pot acoperi zone mari de piele. L’urticarie poate dura mai multe ore, până la o zi întreagă.

pe L’angioedem este similar’urticarie, dar în acest caz, umflarea apare sub piele. În’angioedem o umflarea apare în jurul ochilor și buzelor și uneori, pe organele genitale, mâinile, și picioarele. Umflarea va merge mai departe, de obicei, în termen de 24 de ore, dar zgomotul persista timp de câteva zile.

În cazuri rare, l’angioedem ale gâtului, limbii, sau plamanii pot bloca căile respiratorii și blocul de respirație, punând viața în pericol.

ce sunt cauzate de urticarie și angioedem?

pe L’urticarie și l’angioedem alergice apar atunci când, ca răspuns la’histamina, apar mici scurgeri de plasmă din vasele de sange ale pielii. L’histamina este o substanță chimică eliberată de celulele specializate situat pe vasele de sange ale pielii.

eliberarea de histamină poate fi cauzată de reacții alergice la un produs chimic special în anumite alimente, intepaturi de insecte, expunerea la lumina soarelui, sau medicamente. De foarte multe ori, cauza eliberarea de histamină nu este identificat.

Există diferite tipuri de stupi, inclusiv:

Urticarie acută: durează mai puțin de șase săptămâni. Cele mai frecvente cauze sunt anumite alimente, medicamente sau infectii. Unele boli sau intepaturi de insecte pot provoca urticarie acută.
Alimentele care sunt cele mai susceptibile de a declanșa l’ urticarie sunt nuci, ciocolată, pește, roșii, ouă, fructe de padure proaspete și lapte. De asemenea, aditivi și conservanți conținute în alimente pot provoca urticarie. Proaspete alimente sunt la risc mai mare decât fierte.

Articol similar:  Healing of Aragon, to ask a patient if he wants to continue on the waiting list after 7 years

medicamente care pot provoca urticarie și angioedem se l’aspirină și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi l’ibuprofen, medicamente pentru hipertensiune arterială (inhibitori ai ECA), sau unele analgezice, cum ar fi codeina.

Urticarie cronică și edem angioneurotic: în aceste cazuri, eruptia dureaza mai mult de șase săptămâni. De multe ori cauza a acestui tip de urticarie este foarte dificil de a determina, și, în multe cazuri, rămâne necunoscută. Printre posibilele cauze pot fi tulburări tiroidiene, hepatita, infectii sau cancer.

pe L’urticarie cronica poate afecta alte organe interne, cum ar fi plămânii, mușchii și tractul digestiv. Simptomele includ dureri musculare, dificultăți de respirație, vărsături și diaree.

Urticarie fizice: este o iritație cauzată de stimularea fizica directa a pielii – de exemplu, la rece, la cald, l’expunerea la soare, vibrații, presiune, transpirație, și l’exercițiu. Eruptia apare numai în cazul în care pielea a fost stimulat și mai rar în alte locuri. De obicei, acest lucru aerisire dispare după câteva ore.

Dermografismo:’ o formă comună de urticarie, care apare după ce ați zgâriat sau frecat insistent la piele. Acest tip de ventilație, de asemenea, poate apărea în conjuncție cu alte forme de urticarie.

Cum se face diagnosticul de urticarie?

Probabil medicul va va pune mai multe întrebări pentru a încerca să înțeleagă cauzele’urticarie. Nu există teste specifice pentru a diagnostica l’urticarie sau umflarea cauzate’angioedem – așa că va trebui să se bazeze pe istoricul medical personal și pe’examen de medic specialist (dermatolog).

se pot efectua teste cutanate pentru a detecta o’posibilă alergie la substanțele. Cu o analiză de sânge poate determina dacă există o anumită infecție sau boală în curs de desfășurare.

Articol similar:  8 Retete de Vitamina Avocado pentru a Pierde in greutate

Ce este tratament pentru urticarie și angioedem?

Cea mai bună metodă de a trata l’stupi este de a identifica factorul care a l’a început. De obicei, pentru ameliorarea simptomelor, medicul prescrie antihistaminice, care dau cele mai bune rezultate atunci când luate, de asemenea, ca o măsură preventivă, pentru a evita l’declanșare de aerisire.

pe L’urticariei cronice pot fi tratate cu antihistaminice sau cu medicamente în combinație. Când antihistaminice nu funcționează, puteți administra corticosteroizi pe cale orală. Și-au’ au aprobat un medicament biologic omalizumab (Xolair), pentru a trata l’urticaria cronică la pacienții cu vârsta de peste 12 ani.

erupții cutanate urticarie sunt deosebit de severe, poate fi nevoie de o injecție cu epinefrină (adrenalina) sau cu cortizon.

Cum poti gestiona l’urticarie?

atunci Când aveți o izbucnire de stupi, în timp ce vă așteptați pentru dispariția simptomelor puteți să încercați acești pași:

– se Aplică comprese reci pe piele, care este obiectul de aerisire.
– Încercați să lucreze și să doarmă într-o cameră rece.
– Purta usoare, confortabile haine.

atunci Când aveți nevoie pentru a l’intervenție medicală?

’ trebuie să informeze imediat medicul dacă este setat la’urticarie aveți următoarele simptome:

– Dificultăți de respirație
– senzație de constricție în piept
– Amețeli
– wheezing
– Umflarea gâtului, buzelor și feței

© REPRODUCERE REZERVATE