Meniere, labirintita, vertij și amețeli

amețeli poate fi cauzată de mai mulți factori, de aceea medicul va trebui să pună prea multe întrebări pacientului pentru a stabili un diagnostic corect. Deci, dacă aveți amețeli, pentru a evita auto-diagnostic, pentru că s-ar putea face mai mult rău decât bine.

amețeli însoțite de o senzație de rotație/de cotitură de cap este numit vertij. De multe ori este cauzată de mișcarea și tinde să se agraveze atunci când te vei ridica sau scade, cu rezultatul pe care îl preferați în speranța de a obține o mai bună în curând după. În aceste cazuri,  problema este de cele mai multe ori în’urechea interna .

În’urechea internă este un labirint de canale mici umplute cu lichid, care detectează mișcarea și trimite mesaje de la creierul despre poziția capului, ajutand la mentinerea l’s, de echilibru.

Acest labirint este strâns legată de o’o altă structură în’urechea interna, numit cohlee – care vă ajută să percepem sunetele. L’inflamația sau deteriorarea labirintul osos – cunoscut sub numele de labirintita – cauze amețeli.

labirintita poate fi cauzată de o infecție virală, prejudiciu de’urechea interna, de o obstrucție a’de aprovizionare de sange la o parte a creierului sau, uneori, poate fi un efect secundar al unor medicamente.

cele mai multe persoane dezvolta un singur episod de durata de câteva zile sau săptămâni. Acest lucru este adesea cauzată de o infecție virală și, chiar dacă s-ar putea simți foarte rău în momentul în care, de obicei, se vindecă fără complicații.

Alte persoane suferă de  atacuri intermitente amețeli , de obicei, declanșat de mișcările capului. Acest Benign Vertij Pozitional Paroxistic (BPPV) este cauzată de mici resturi solide, care se mișcă în labirint, trimiterea de mesaje incorecte creierul despre poziția corpului. O serie de mișcări numite manevra Epley, efectuată de către un medic, poate elimina aceste resturi și repara condiție.

Articol similar:  60% DIN PACIENȚII CU SCHIZOFRENIE INCLUMPLE TRATAMENT, MULTE DIN CAUZA NIVELULUI SCĂZUT DE INFORMARE A BOLII

o boala numita Meniere poate provoca atacuri de vertij, de obicei, o durată de două & #8211; patru ore. Cu toate acestea, în boala Meniere aceste episoade va fi însoțită de următoarele:

 • Pierderea parțială a’am auzit, și de multe ori, initial, doar o ureche;
 • Tinitus (de apel sau de zgomot în urechi);
 • uneori un sentiment de presiune’în interiorul urechilor;
 • boala Meniere pare să fie cauzată de către temporar acumulare de lichid în labirintul osos al’s ear. Nu este o afectiune comuna – aceasta afectează aproximativ o persoană din 1000, și, de obicei, începe după 50 sau 60 de ani. Chiar dacă l’auzul este afectat în mod permanent de către Meniere pacienții care suferă de ea poate beneficia de o aparat auditiv pentru a gestiona starea.

  În caz de atacuri de amețeală este important urmați câteva măsuri de siguranță, cum ar fi evitarea scări și nu înot singur, asa ca pentru a preveni orice accidente grave. După ce a avut un atac de amețeală, puteți simți somnoros și ușor instabil pe picioare pentru o zi sau două. Unele persoane pot suferi de luni de zile de aceste episoade de amețeală, chiar dacă puteți obține câteva atacuri în spațiul de aproximativ o săptămână, urmată de o perioadă de remisiune. În cursul de timp, l’tinitus care însoțește amețeli poate deveni o permanentă și l’audierea și nu poate reveni la normal.

  Dacă sunteți de conducere, trebuie l’obligația legală de a informa Dmv dacă suferiți de atacuri bruște de vertij, inclusiv cele cauzate de boala Meniere. De asemenea, trebuie să informeze companie de asigurări auto.
  Ai putea obține un permis de conducere permanent sau poate fi necesar să-l reînnoiască în decursul timpului. Nu este posibil de a conduce până la atunci când nu poți obține l’autorizație de la Motor.

  Articol similar:  Un copil bolnav moare în brațele lui Moș Crăciun

 • link: ammi onlus;
 • majoritatea oamenilor cu Meniere la sfârșitul  încetează să mai aibă atacuri acute de vertij , chiar dacă acest lucru poate dura oriunde de la cinci la 10 ani. Medicamentele pot fi utile în managementul bolii. Unii oameni pur și simplu luați comprimatele, atunci când acestea au un acut. Aceste pastile sunt formulate pentru a atenua semnalele anormale care sunt trimise de la’urechea interna la creier, și poate ameliorarea amețeli. Dacă aveți atacuri mai frecvent, și tu poți a urma un tratament regulat cu un comprimat de un medicament numit betaistina.

  deși există multe dovezi că schimbările în stilul de viață pot atenua simptomele de boala Meniere, unii pacienți spun că obține beneficii de pe un dieta scăzut de sare (care poate reduce l’acumularea de lichid dell’urechea internă) sau prin tehnici de exercitii fizice si de relaxare.

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE