Vaca Nebună: De La Primele Cazuri Până În Prezent

 1. ce este boala vacii nebune?;
 2. Ca vitele contract de boala vacii nebune?;
 3. omul poate contracta boala vacii nebune?;
 4. Întrebări frecvente despre boala vacii nebune;

boala vacii nebune (sau MCD, este acronimul engleză de boala vacii nebune) este o boală cunoscută din interior ca encefalopatia spongiformă bovină (sau BVB, scurt pentru Spongiformă Bovină spongiformă encefalopatie). L-a ținut în șah pe l’întreaga economie a carne între 2001 și 2005. Astăzi, cu toate acestea, suntem optimisti ca boala vacii nebune este aproape complet eradicată în Europa.

ce este boala vacii nebune?

boala vacii nebune, sau encefalopatia spongiformă bovină (ESB), este un neurologice boli transmisibile, progresia lentă, degenerative, și de moarte, care afectează sistemul nervos central de bovine adulte. Și-au’ cauzate de un prion: particula-să-infecțioase-numai proteine, de asemenea, cunoscut sub numele de “agent infecțios non-convenționale“.

primul caz de boala vacii nebune (s-a întâmplat în 1986 la o fermă din regiunea de’Hampshire, marea Britanie) până în zilele noastre, departamentul’Agricultura din Statele Unite ale americii (USDA) a testat sute de mii de capete de bovine la BVB, venind la concluzia că l’agent infecțios care cauzeaza boala vacii nebune este o problemă versiune de o proteina care se gaseste in mod normal pe suprafața celulelor, numit prion. Din motive încă necunoscute, această proteină modifică și distruge țesutul sistemului nervos – creierul și măduva spinării.

[Notă] de Pe wikipedia, puteți vedea o hartă care evidențiază zonele cele mai afectate de boala vacii nebune.

Cum bovine contract de boala vacii nebune?

vitele contract de boala vacii nebune prin l’alimentare: să se pregătească pentru carne au fost de fapt folosite în procesele de producție care implică l’eliminarea grăsimi în exces prin substanțe chimice care sunt potențial periculoase (de exemplu, cancerigene).
De solvenți chimici, este trecut la tehnici de separarea presiune, dar acestea, de asemenea, au fost împotriva, pentru că prionii nu au fost inactivate prin inadecvate temperatura atinsă în timpul producției de făină.

din aceasta cauza, riscul ca vitele se îmbolnăvesc de boala vacii nebune a rămas și decizia a fost luată pentru pune un ban de o dată și pentru toate aceste tehnici răspândirea prioni extras din carcasele de bovine bolnave, care sunt utilizate pentru a produce carne și oase pentru toate’puterea’turma.

’ numai în 2012, l’Uniunea Europeană a acordat din nou capacitatea de a rasa de vaci cu carne și făină de oase produse de la măcelărie resturi (dar numai pentru porci, păsări de curte și pește).

L’omul poate contracta boala vacii nebune?

“Ni”, l’omul nu contracta boala vacii nebune, cu toate acestea, se pot îmbolnăvi de noua variantă a bolii Creutzfeldt-Jakob, sau prescurtat – cea mai nouă variantă de CJD. Este o stare patologică este diagnosticată pentru prima dată în 1996 în Anglia și cauzate de consumul de carne de vită infectată. De aceea, în anul 2001, Ministerul Sănătății a interzis vânzarea de piese de bovine care afectează coloana vertebrală și ganglionii, creierul și “organe,”.

Articol similar:  Junk food provoca o depresie, în caz de dieta simptome de sevraj

Această boală afectează în principal persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani și este caracterizată prin formarea de acumulări de amiloid și plăci în cerebrala si cerebeloasa, care reacționează intens toate’analiza imunohistochimică pentru proteinei prionice, PrP (se concentrează în principal la nivelul ganglionilor și țesutului limfoid: MALȚ, splina, ganglionii limfatici, timusul, amigdalele).

zonele Cele mai afectate sunt nucleul caudat și talamus & #8211; în partea sa posterioară.

Una dintre marile necunoscute de noua variantă de CJD este perioada de incubație: crezi că pot oscila între 4 și 40 de ani.
Nu există medicamente și metode de tratament care poate vindeca boala. L’speranța de viață este de aproximativ 18 luni.
Care suferea de noua variantă a bolii Creutzfeldt-Jakob show – tulburări senzoriale însoțită de memorie spații și mișcări involuntare, care poate degenera in timp in demență, muțenie și imobilitate. La sfârșitul vine moartea, care este aproape o eliberare de durere fizică pe care o însoțește la spital.

Pentru diagnosticul de nvCJD 100% ar trebui să utilizați biopsie cerebrală. Din păcate, aceasta este o’operațiuni riscante, și preferați o examenul histologic, pe probe de amigdaliene.

Sunt efectuate:

 • electroencefalograma: arată, de obicei, lent (dar poate sau nu poate arăta anomalii până la apariția primelor simptome și neuropsihic);
 • o’analiza lichidului cefalorahidian: valorile sunt normale, cu excepția pentru o posibilă creștere ușoară a concentrației de proteine – în special, fragment de 14-3-3;
 • o a creierului imagistica prin rezonanta magnetica: arată o creștere de’intensitatea, bilaterale în porțiunea posterioară a talamusului & #8211; eveniment destul de tipic și bine definit “un semn de pulvinar“.
 • de Cazuri în lume de oameni ammalatesi de nvCJD (boala legată de boala vacii nebune)

  Întrebări frecvente despre boala vacii nebune

  în Urma unui apel-și-răspuns care se întoarce la important să știți despre boala vacii nebune și pericolul de în’.

  de gatit ucide prion care provoacă boala vacii nebune?

  Cele mai frecvente metode de a elimina boala cauzatoare de microorganisme în alimente, cum ar fi căldura, nu afectează prioni. De asemenea, prioni par să trăiască doar în țesutul sistemului nervos.

  boala vacii nebune poate afecta oamenii?

  Se crede că un versiunea umane a vacii nebune, numit varianta bolii Creutzfeldt-Jakob (vCJD), este cauzată de – mănâncă carne de vită produse conțin țesuturilor sistemului nervos central, cum ar fi creierul și măduva spinării, infectate cu boala vacii nebune. Pentru acest motiv, l’USDA necesită creierul și măduva spinării sunt eliminate de la bovine la risc ridicat – bovine în vârstă, animale de companie care nu sunt în măsură să meargă, și orice animal care prezintă semne de o problemă neurologică. Aceste produse bovine nu intră în lanțul alimentar în Statele Unite ale americii. L’USDA consideră că această practică poate să protejeze în mod eficient de sănătate publică din boala alzheimer.

  Articol similar:  Abdominales para vientre

  Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, în Statele Unite ale americii au fost identificate, cele patru decese cauzate de boala Creutzfeldt-Jakob (vCJD), cu toate acestea, se crede că aceste cazuri au fost cauzate de consumul de carne în afara Statelor Unite.

  Și în Europa și în Italia?

  Chiar și în Italia, a intervenit pentru a proteja sănătatea consumatorilor de carne roșie.
  Cu D. P. R. 19 octombrie, 2000, nr. 437 a fost stabilit, așa-numita “înregistrarea bovinelor” și legea din 9 martie 2001 nr. 49 obligă fermierii să “distrug” tot ceea ce ar putea fi la risc de encefalopatie spongiformă, bovine, și să eticheteze carnea de vită, astfel încât să permită trasabilitatea.

  în Plus, Ministerul Sănătății (întotdeauna cu l’ordonanța din martie 2001) a interzis vânzarea de piese de bovine cel mai mare risc, cum ar fi nivelul coloanei vertebrale, ganglioni, creierul și “organe,”. Celebru a devenit caz de florentin friptură, care oferă o mare tăiat și inclusiv dell’os pentru a găti cu sânge.

  de asemenea, Este important să se clarifice diferențe între varianta CJD și-o’alte forme ale bolii, numit CJD clasice sau sporadice. La CJD clasice nu au o cauză cunoscută și are loc în fiecare an la o rată de una sau două cazuri la 1 milion de oameni din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite și în Țările în care acesta nu a fost niciodată în boala vacii nebune. Nu este legată de consumul de țesut nervos de la o vacă afectate de boala – printre morți de la CJD clasice, există, de asemenea, vegetarian. La CJD infecție mai frecvent afectează persoanele de peste 65 de ani și este de obicei fatală în termen de șase luni de la debutul simptomelor.

  care sunt simptomele în’om al vacii nebune – noua variantă a bolii Creutzfeldt-Jakob (vCJD)?

  varianta umana a bolii vacii nebune poate afecta oameni de toate vârstele și este foarte dificil de a diagnostica până când acesta are aproape sa-si urmeze cursul. În stadiile incipiente de oameni au simptome legate de sistemul nervos, depresie și pierderea de coordonare. Cu progresul bolii, se dezvoltă demență . Dar numai în stadiile avansate ale bolii, anomalii pot fi detectate folosind imagistica prin rezonanță magnetică. De vCJD este fatal, de obicei, în termen de 13 luni de la debutul simptomelor.

  Articol similar:  Medicii de la școală de umanitate

  ‘poate contracta boala vCJD de la consumul de alimente cumpărate în marea britanie?

  ‘extrem de puțin probabil ca acest lucru ar putea întâmpla. Astăzi, boala vacii nebune nu se ridica mai mult preocuparea pentru modul de toate procedurile necesare pentru a proteja sănătatea consumatorilor, care le-am citat deja câteva rânduri mai sus.

  de Asemenea, începând din prima jumătate a anului 2001, toate animalele sacrificate peste 24 de luni de viață trebuie să urmeze o test pentru boala vacii nebune. Sunt realizate pentru a testa toate vitele cu simptome suspecte de ESB, și nici un cap de mort în grajd.

  Alte de asigurare este dat de înființarea în 1993 a sistemului european de supraveghere pe toate transmisibile omului: Eurocjd Europene Creutzfeldt Jakob Rețea de Supraveghere). În Italia l’omul de referință este Maurizio Pocchiari.

  Ai pot contracta boala vacii nebune prin consumul de lapte de la o vacă infectată?

  Se crede că lapte și produse lactate nu prezintă un risc pentru transmiterea de vacă nebună pentru oameni. Experimentele au arătat că laptele de la vacile infectate cu boala nu a cauzat infecții.

  Ce este riscul actual de contractare vCJD pentru cei care călătoresc pentru a’țări străine?

  Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, actualul riscul de a dobandi vCJD din orice țară specifice pare a fi extrem de scăzut. Cu toate acestea, ea nu poate fi determinat cu precizie, pentru bovine produse de la o Țară ar putea fi distribuite și consumate în altele.

  Pentru cât timp, oficialii din domeniul sănătății publice și-au exprimat îngrijorarea cu privire la boala vacii nebune?

  boala vacii nebune a stârnit o mare îngrijorare din 1986, când a fost raportat în rândul bovine în Regatul Unit. A avut un vârf în ianuarie 1993, când au fost identificate aproape 1000 de cazuri noi pe săptămână. Preocuparea pentru această boală a crescut în mod semnificativ în 1996, când s-a descoperit o corelație între boala vacii nebune și vCJD în’.

  Ce Țări au raportat cazuri de boala vacii nebune?

  În verde închis țările care și-au confirmat cazuri de varianta umana (nvCJD) și, în lumina verde, țări care au declarat cazuri de bovine cu ESB & #8211; Sursa Wikipedia.

  boala a fost identificată în vite-a născut în Austria, Belgia, Republica cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Irlanda, Israel, Japonia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Statele Unite, Canada și, desigur, Marea Britanie.

  Bibliografie

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE