Antibiotice În Timpul Sarcinii Nu Dăunează Fătului

Potrivit unui studiu recent, mamele care au luat antibiotice în timpul sarcinii au avut un risc crescut de defecte la nou-născut la naștere.
Studiul a fost publicat în Pharmacoepidemiology și Siguranța de Droguri, și a luat în considerare două antibiotice, azitromicina și claritromicina, care aparține unei clase de medicamente numite macrolide.
Potrivit WebDm, aproximativ 40% dintre femei iau antibiotice în timpul sarcinii, și, de obicei, este un macrolid.

Unul dintre cercetători, dr. Anick Berard, dell’la Universitatea din Montreal, a declarat că macrolidele sunt utilizate foarte frecvent, prin urmare, aveți nevoie pentru a înțelege dacă aceste medicamente pot crea daune pentru făt. “Împreună cu penicilină, macrolide sunt medicamentele cele mai utilizate de către populație, chiar și în timpul sarcinii. Acesta a fost, prin urmare, important să se determine dacă macrolide luate de către femeile gravide pentru a trata infecțiile, pot provoca defecte sau rău pentru făt. Apoi am căutat corelații între malformații ale fătului și expunerea la două macrolide este mai frecventa, dar nu am găsit.”

În cadrul studiului, au fost examinate 135.839 sarcini pentru a verifica pentru orice deteriorare a fatului cauzate de penicilină-și macrolide. Medicale de zi cu Zi rapoarte care penicilina este bine tolerat de către femeile gravide și există relații între penicilină și macrolide.

Un alt studiu a constatat o corelație între l’utilizarea de antibiotice în cel de-al treilea trimestru de sarcină și l’obezitate din copilarie. Apoi, chiar dacă l’aportul de antibiotice nu provoacă un risc de malformatii congenitale, va fi efectuată în continuare investigații pentru a descoperi riscurile posibile aceste medicamente determina, dacă sunt luate în timpul sarcinii.

Articol similar:  Omul ar trebui să vizita la urolog

© REPRODUCERE REZERVATE