Antic Nu A Dormit 8 Ore Pe Noapte, De Ce Ar Trebui Să Facem Noi Înșine?

indigene de vânători-culegători s-au trezit înainte de răsăritul soarelui și rar facut pna în timpul zilei. Mai puțin de 2% dintre ei au suferit de insomnie. Dimpotrivă, triburile din bolivia nici măcar nu au un cuvânt pentru această tulburare.

Acest lucru este discutat pe larg problemele noastre de a dormi cele 8 ore de somn recomandate. Astăzi, televizor, telefoane mobile, Facebook, sunt dispozitive care împiedică un somn adecvat. Noi cercetări indică, totuși, că chiar și cele preistorice, oamenii au fost luptă pentru a dormi pentru o lungă perioadă, în timp ce nu au gadget-uri și distracții moderne.

cercetatorii’la Universitatea din California, Los Angeles și New Mexico au studiat zi și a perioadelor de somn din cele trei triburi de vânători-culegători în’Africa și America de Sud. Aceste persoane, care urmează un stil de viață aproape preistorice, au dormit o medie de 5.7 – 7.1 ore pe noapte. În societatea noastră, oamenii dorm aproximativ 7 – 8 ore în fiecare noapte.

“După ce au studiat obiceiurile acestor oameni, ei sunt acum mult mai ușurat despre ritmuri de somn”, a spus l’autor al studiului, Gandhi Yetish.

în Ciuda acestui fapt, tulburari, cum ar fi l’insomnie au fost foarte rare în cele mai vechi timpuri. Oamenii de știință cred că, pentru a trata l’insomnie, care afectează mai mult de 20% dintre americani, ar trebui să studieze obiceiurile popoarelor antice.

“Acum știm că nu vom dormi mai puțin decât strămoșii noștri antici”, a spus un alt autor al studiului , Jerome Siegel.

oamenii de știință au l’ideea de a examina popoarelor indigene după ce a studiat ritmurile de somn pentru animalele sălbatice decât cele în captivitate.

Articol similar:  Citicolina - Ce e, Efecte adverse, Indicațiile și Modul de Utilizare a

“în Timp ce am fost examinarea ritmuri de somn de elefanți africani și sălbatice, și am constatat că erau foarte diferite de cele ale elefanții de la grădina zoologică. De aici ne-am dat seama că, probabil, ar putea fi important pentru a studia obiceiurile de somn ale populațiilor indigene, pentru a le compara cu cele ale societății noastre,”, a adăugat el. Siegel.

Apoi, oamenii de știință au examinat tribul Hadza din Tanzania, San din Namibia, și Tsimane de Bolivia, care încă mai trăiesc ca strămoșii lor vechi. Cercetătorii în acest fel ei au sperat pentru a afla mai multe despre somn ca un obicei, omului preistoric.

“Si’ s fost dificil pentru a ajunge la satele de oameni indigene, roți de vehicule s-a prăbușit în mlaștinile de apă și noroi”, spune Siegel.

cu toate acestea “ia să știu de oameni de San a fost o’experiență extraordinară”, a adăugat el. Siegel. “Am văzut cum trăiesc, fără nici un contact cu civilizația. Ca sunt inteligent și fericit, și, de asemenea, cum să lupte cu natura pentru supravietuire.”

s-A descoperit că, în ciuda locații geografice diferite, genetică și istorică, toate cele 3 triburi avut obiceiurile de dormit ca. Nimeni nu a mers să doarmă în căldura soarelui. De obicei, am dormit vreo 3 ore după apusul soarelui. În acest timp, fierte și ai mâncat la cină, s-au organizat activități pentru ziua de după, și a fost, în general, un timp de socializare pentru l’tot satul.

indigene de vânători-culegători s-au trezit înainte de răsăritul soarelui și rar facut pna în timpul zilei. Mai puțin de 2% dintre ei au suferit de insomnie. Dimpotrivă, triburile din San si Tsimane nu au un cuvânt pentru această tulburare.

Articol similar:  Crampi alle gambe

de ore de somn de aceste persoane variază în funcție de sezon, și este, de obicei, o’acum, în mai d’iarna, comparativ cu’imobiliare.

“În natură, ființele umane au tendința de a dormi mai mult, atunci când temperaturile sunt în scădere”, a explicat Siegel. “În mediile moderne, cu toate acestea, în cazul în care este posibil pentru a controla temperatura mediului ambiant, această diferență nu este găsit.”

lipsa acestui important regulator de somn-trezire ar putea fi cauza dell’insomnie care afecteaza societatea noastră modernă, și ar putea indica, de asemenea, o posibilă soluție.

“alte studii Sunt necesare, dar rezultatele obținute până în prezent indică faptul că mediu de manipulare poate afecta somnul de orice medicament.”, a concluzionat el. Siegel. “puteți avea o diferență de 1 oră de somn între l’vara și’în timpul iernii, în timp ce cu somnifere ajungi la un maxim de 15 minute.”

© REPRODUCERE REZERVATE