Bacon Și’ Cancerigen?

în urmă cu Câteva luni, un grup de 22 de oameni de știință pentru diverse studii, și în acest timp a răspândit vestea că, în conformitate cu l’OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și consumul de carne procesată crește riscul de cancer. Exact, s-a stabilit că a mânca o pereche de felii pe zi creste riscul de cancer colorectal cu 18%.

datele furnizate de aceste studii se referă la populația americană. În general, riscul de cancer colorectal este de 5%, dar cei care mănâncă în mod regulat bacon și diverse mezeluri ruleaza un risc de 6%. Este important să știi că la fumat trei țigări pe zi crește riscul de cancer de 500%.

Carmen Guerra, profesor asociat de Medicina la l’Spitalul universitar Pennsylvania fac cercetări privind depistarea și prevenirea cancerului și în o’s, interviu în care vorbește despre cancer și factori de risc.

care sunt principalii factori de risc pentru cancer?

factorul De risc cel mai periculos este fum. Dacă investiga cazurile de cancer, acesta poate fi văzut în 30% la 35% din cazuri, cancerul este cauzat de fumat. Potrivit cercetării, l’obezitate este pe locul al doilea, provocând aproximativ 20% din cazurile de cancer. În cel de-al treilea loc ar fi patogeni – bacterii și virusuri – care duce la 15%. De exemplu, virusul papilloma virus (HPV) cauzele cancerului de cap, gat, oral, de col uterin și anus – genital; în timp ce unele virusuri dell’hepatita provoca cancer la ficat.

Și factorii genetici?

oamenii cred că dacă nu au o istorie de familie, nu sunt la risc de a suferi de un anumit tip de cancer, dar nu este așa. de Cele mai multe cancere apar la persoane fără antecedente familiale. Potrivit l’Societatea Americana de Cancer, acest lucru se întâmplă pentru că’85% dintre femeile cu cancer de sân.

Articol similar:  Ciclul krebs

Cum de a identifica riscul pe care un subiect se desfășoară într-o formă individuală?

Este un subiect complex, chiar și pentru medicii care încă mai fac cercetări în acest domeniu. Factorii de risc sunt multe și, cu timpul, apar altele noi; prin urmare, răspunsurile au fost puține, și dur.

Bacon: putem să-l mănânce, sau nu?

știri de’Organizația Mondială a Sănătății vine dintr-o mulțime de cercetări științifice efectuate anterior, și ne permite să dea cele mai bune sfaturi pentru pacienți. Cel mai important lucru de făcut este să renunțe la fumat, dar este, de asemenea, oportun să se evite alimentele care sunt procesate si bogate in grasimi, cum ar fi bacon, tocmai a intrat în lista de alimente care sunt cancerigene.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE