Ce Sunt Bolile Autoimune?

boli autoimune apar atunci când sistemul imunitar funcționează prea mult sau prea puțin.
În caz de hiperactivitate, l’atacurile corp la corp și daune de organe proprii (boli autoimune). În caz de imunodeficiență boli, organismul nu are suficient de apărare pentru a lupta împotriva infecțiilor, și este mai vulnerabil la agenții externi.

din motive încă necunoscute, sistemul imunitar poate începe să producă anticorpi care ataca celulele organismului, mai degrabă decât invadarea agenți străini, cum ar fi viruși și bacterii.
De obicei, această condiție este tratată prin scăderea l’activități de sistemul imunitar.
Printre bolile autoimune sunt:

” Artrita. Anticorpii produși de sistemul imunitar ataca articulațiilor, provocând durere și inflamație. Dacă nu este tratată corespunzător, l’artrita reumatoida poate provoca daune permanente pentru a’articulare. Ca medicamente, există soluții pentru administrare orală sau intravenoasă.

” Lupus eritematos sistemic (lupus). În acest caz, anticorpii produși de sistemul imunitar poate ataca orice țesut din organism. Organele cele mai afectate sunt, de obicei, rinichi, articulații, nervi, celule sanguine. Cum pentru tratament cu prednison, un steroid care reduce l’activități de sistemul imunitar.

” Boli intestinale inflamatorii. În acest caz, sistemul imunitar atacă l’intestin, provocând diaree, sângerare, dureri abdominale, febra si pierdere in greutate. Două exemple de boli intestinale inflamatorii sunt boala Crohn si colita ulceroasa. Ca un tratament există medicamente prin intermediul orală sau intravenos.

” Scleroza multiplă. În acest caz, sistemul imunitar atacă celulele nervoase, provocând orbirea, durere, spasme musculare și slaba coordonare. Există mai multe medicamente pentru a trata această condiție.

Diabet zaharat de tip 1. Anticorpii sistemului imunitar pentru a ataca l’insulina produsa de pancreas. Sunt necesare injectii zilnice de insulina pentru a trata această boală.

Articol similar:  Tratamentul pentru probleme renale

” Sindromul Guillain-Barre. Aici, anticorpii ataca nervii de la picioare, și, uneori, brațe și trunchi. Ca urmare, slăbiciune la nivelul membrelor; tratamentul este de filtrare a sângelui denumită plasmafereza.

” Psoriazis. În această tulburare, sistemul imunitar iperstimola producția de celule ale pielii, creând, și solzi argintii pe piele.

” Boala Graves. Aici sistemul imunitar stimuleaza o’activitate excesivă a glandei tiroide (hipertiroidism). Rezultate simptome cum sunt neliniște, ochii bulbucați, pierdere în greutate, tahicardie, slăbiciune. Această tulburare este tratat cu medicamente sau cu indepartarea chirurgicala a tiroidei.

” Tiroidita lui Hashimoto. Anticorpii ataca tiroida, deteriorarea și ceea ce duce la activitate redusă (hipotiroidism). Rezultate simptome, cum ar fi cresterea in greutate, depresie, piele uscata, oboseala. Există pastile de hormoni sintetici pentru a trata această boală.

” Miastenia gravis. Anticorpii ataca nervii și pentru a preveni-l de lucru în mod corespunzător. Principalul simptom este o slăbiciune puternică, care crește cu l’activitatea fizică. Tratamentul principal este un medicament special (pyridostigmine).

” Vasculita. În acest caz, anticorpii ataca vasele de sange. Poate fi lovită cu orice parte a corpului, astfel încât simptomele pot fi foarte diferite, în funcție de cazuri.
Tratamentul constă din l’aportul de corticosteroizi, sau prednison.

© REPRODUCERE REZERVATE