Colesterol: Ce’este, Și Cum să-l Păstrați Sub Control

am Auzit în mod constant că o dietă săracă, bogate în grăsimi și junk food, determină o creștere a nivelului de colesterol în sânge și acest lucru pune o amenințare gravă pentru sănătatea noastră.

Linda Principal, un nutritionist si consultant pentru Inima BRITANIE, explică cum să fie mai fericit, sănătos, ține de colesterol.

ceea Ce’este colesterolul?

acesta Este un steroizi, care este prezent la un nivel sănătos, este esențial pentru buna funcționare a corpului nostru. Acesta este de fapt necesar pentru acoperirea exterioară a pereților celulelor și producerea de vitamina D și de unii hormoni. cele mai multe dintre colesterolul este produs de ficat, dar putem, de asemenea, obține de la alimentele ingerate în exces.

colesterol este conținută numai în alimente de origine animală, deoarece nu este prezent în fructe, legume și cereale.

mai Puțin de 25% din colesterol provine din alimentele consumate.

L’hipercolesterolemie (colesterol ridicat sau) poate afecta pe oricine, indiferent de sex, greutate sau vârstă.

Un rol important este jucat de o istorie de familie de fiecare dintre noi.

Cele mai multe dintre persoanele care au niveluri ridicate de colesterol în sânge nu au simptome evidente. L’s doar un singur mod de a afla dacă suferiți de nivel ridicat de colesterol este să se supună unui test de sânge simplu. Pentru persoanele cu vârste între 40 și 74 de ani, această examinare este o parte din rutina de examene.

cum de l’hipercolesterolemie afectează pe corpul nostru?

pe L’sistemul cardiovascular este format din inima, vasele de sânge și sânge. Inima este un mușchi care nu se oprește, și funcționează ca o pompă mecanică. Sângele ajunge la inimă prin trei artere coronare care se ramifica în atât de multe vase de sânge, astfel încât inima devine dreptul de suma de oxigen și substanțe nutritive, esențiale pentru a fi capabil de a rămâne sănătoși și de a funcționa în mod normal.

Articol similar:  Polmonite contagio

problemele apar atunci când una din arterele se micșorează, deoarece de’acumularea treptată de grăsime (numit placa sau aterom), ceea ce duce la boli coronariene, l’ateroscleroza.

de Câteva ori arterele sunt ingustate, atât de mult încât să împiedice trecerea de sange bogat in oxigen. Este în acest moment că subiectul poate suferi de o durere puternică în piept (de exemplu, angină pectorală stabilă sau efort).

Dacă te uiți la ea, aceste depozite de grăsime poate izbucni. La fel ca atunci când coaja genunchi, pe zona afectată apare înainte o crustă și apoi rămâne o cicatrice. De-a lungul timpului, acest prejudiciu poate provoca parțială sau totală a blocului de’artera, ceea ce duce la sindrom coronarian acut (sau angină pectorală instabilă sau criză de inimă).

Un atac de cord nu afectează toate’dintr-o dată; o persoană poate fi afectată chiar și după 30 – 40 de ani, dar procesul este accelerat prin nivelurile de colesterol nesanatos si alți factori de risc
ca l’hipertensiune arteriala, diabet zaharat, fumat.

Ce să facă pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge?

Puteți reduce nivelul de colesterol adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o dieta care este „inima prieten” și un fizic de viață activ. Încuraja alți membri ai familiei să facă același lucru va servi pentru a le proteja în viitor de boli de inima.

Pentru a contracara efectele nocive ale colesterolului, aveți nevoie pentru a reduce consumul de grăsimi saturate, preferând alimente bogate în grăsimi nesaturate, mananca mai multe cereale integrale și alimente care conțin o mulțime de fibre, precum fructe și legume.

Alimente care sunt bogate in grasimi saturate includ plăcinte umplute cu carne, unt, smântână, cașcaval, biscuiți și prăjituri, și a produselor care conțin ulei de cocos sau de palmier. Încercați să înlocuiți aceste alimente cu pește gras, nuci si seminte, avocado, și alte produse bogate în grăsimi nesaturate,.

Articol similar:  ANDER: colorat

dieta perfecta: ar trebui să includă o combinație de surse de fibre, cum ar fi pâine integrală, cereale integrale, fructe și legume, leguminoase, nuci și semințe. Un obicei bun ar fi să consumă cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi.

Dacă suferiți de colesterol ridicat, executați un risc mai mare de a fi lovit de alte boli – diabet, cancer, atacuri de inima?

este posibil să apară o îngustare a vaselor de sânge în orice parte a corpului; aceasta înseamnă că fluxul de sânge suferă o reducere, și că, în consecință, într-o parte a corpului afectate de contracție, l’artera nu este atins de o cantitate suficientă de oxigen si substante nutritive.

low afluxul de oxigen și substanțe nutritive la nivelul inimii poate provoca angina pectorală sau un infarct, creierul poate fi afectat de accident vascular cerebral, în timp ce membrele superioare și inferioare sunt susceptibile de a experimenta durere si dificultate de mers pe jos. Nu trebuie să uităm că un flux de sange pot, de asemenea, daune de organe la fel de importante, cum ar fi rinichi.

în mod Surprinzător, nivelul de colesterol rau nu sunt determinate de cantitatea de grasime corporala, dar din zonă a corpului unde să-și depoziteze cantitatea de grăsime. Accumularlo jurul taliei este deosebit de grave.

oamenii de stiinta de multe ori se referă la oamenii din corp cu forma de mar sau para. Prin urmare, este important să știți că fiind în formă de măr crește riscul de boli de inima si alte afectiuni, precum diabetul zaharat de tip 2. Talie perfectă oamenii ar trebui să măsoare mai puțin de 94 cm, și femeile ar trebui să măsoare mai puțin de 80 cm. Un om cu o talie depășește 102 cm, și o femeie cu o talie de măsurare 88 cm a alerga un risc major de boli de inima. Să știu dacă sunteți în stare bună de sănătate, măsura taliei toate’înălțimea de’buric.

Articol similar:  Intoxicații emoțională

un alt factor de risc de nivel ridicat de colesterol este reprezentat de gene. Chiar dacă o persoană nu fumează, urmează un regim alimentar sănătos și nu suferă de diabet zaharat sau hipertensiune arterială, ar fi moștenit de la un părinte tendința de a avea colesterolul ridicat.

Sfaturi pentru a menține scăzut nivelul colesterolului

Urmați un regim alimentar sănătos, echilibrat și să fie activi fizic sunt două puncte cheie să ia în considerare, dacă aveți nevoie pentru a menține un nivel sănătos de colesterol în sânge.

de Asemenea,

> șterge alimente cu un conținut ridicat de acizi grași saturați: înlocuiți spațiile cu alimente bogate in acizi grași, fibre și omega – 3 (încercați să mănânce o porție de pește gras cel puțin o dată pe săptămână);

> preferi cereale integrale: pâine integrală și cereale integrale sunt bogate în fibre și aliații de inima;

[Asemenea, citește] Colesterol-10 Alimente Care scad

Tratamente pentru colesterol ridicat

în Cazul în care nivelurile de colesterol sunt de interes, vorbesc cu un medic pentru a ști ce schimbări să facă pentru dieta ta și stilul tău de viață. A petrecut câteva luni, dacă nivelul de colesterol sunt reduse cu aceste modificări, medicul poate a început pe un medicament.

Există diferite tipuri de anti – colesterol medicamente care acționează într-un mod diferit. Medicul dumneavoastră vă va început medicamentul cel mai potrivit pentru nevoile dvs. și, dacă este necesar, poate recomanda un medicament pentru l’hipertensiune arterială.

L’hipercolesterolemie durează întreaga viață?

Cea mai bună alegere este de a gestiona ridicat de colesterol cu o dieta sanatoasa, l’a lua un medicament. Dar dacă întrerupeți tratamentul și de a reveni la obiceiurile proaste, desigur, colesterolul revine la pre – tratament.

Este important, prin urmare, pentru a mențină obiceiuri sanatoase pe termen lung.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE