Depresia de iarnă, Sau Si’ Ceva’alte?

Lipsesc mai multe luni înainte de a dell’sosirea primăverii. Cele mai multe dintre noi doresc puternic pentru a mai lungi zile și un pic’ de lumină în această perioadă dell’de ani, dar unii oameni dezvolta o tulburari afective sezoniere (SAD), care face viața lor  iarna foarte trist și greu . Se pare că soarele afectează mesajele trimise de la creier la ochi. Acest lucru implică hormoni și substanțe chimice în creier. Atunci când lumina este scăzută, se pare că substanțele chimice sunt vitale pentru a preveni depresia reduce la timpul lor. De aceea TRISTĂ greve oameni, în vara și este mai puțin frecvente în țările în apropierea’ ecuator. Această condiție este de patru ori mai frecventă la femei decât la bărbați, în timp ce depresia este (doar) de două ori mai frecventă la femei.

Poate fi doar o depresie de iarna?

depresie de iarna induce o ușoară senzație de tristețe, promovează l’creștere în greutate, se simt obosit și dornic să mă ghemuiesc la domiciliu, mai degrabă decât a merge afară. Viața poate fi un pic’ s mai puțin distractiv, dar, spre deosebire de TRIST nu afectează grav viața și , vă permite să efectuați activitățile zilnice normale.

Ce sunt simptomele de depresie?

Dacă sunteți îngrijorat cu depresie sau TRIST, întreabă-te dacă, în’ultima lună, au avut de suferit mai mult de jumătate din zilele de următoarele simptome:

 • sentimentul de starea de spirit scăzut, deprimat sau nefericit;
 • lipsa de bucurie în lucrurile pe care le place, de obicei.
 • Dacă răspunsul este da, încercați să vă amintiți dacă există alte simptome, cum ar fi  dificultăți de concentrare, probleme de somn sau de dificultate în a adormi, oboseală extremă, un sentiment de a fi dezamăgit de alții, pierderea poftei de mâncare sau nevoia de a manca prea mult . Mulți oameni care nu sunt deprimat de a dezvolta unele dintre aceste simptome, dar este în valoare de să se consulte medicul dumneavoastră, în prezența multora dintre simptomele, cum ar fi indicele de depresie latentă. Desigur, dacă nu’starea de spirit este atât de scăzută încât aveți gânduri de sinucidere și moarte, trebuie să caute ajutor de urgență.

  Articol similar:  Disabili

 • 12 Semne De Depresie La Bărbați;
 • Singurătatea și Sentimentul Singur: Aici este Cum să Iasă din Tunel;
 • Este Adevărat Că Depresia Poate Depăși De unul Singur?;
 • care este diferența’e între TRISTĂ și depresie?

  simptome de TRIST sunt similare cu depresie, dar, în primul caz, este mult mai probabil să se simtă în mod constant foame, mai degrabă decât pierde l’pofta de mancare. Acest lucru înseamnă că ai putea crește în greutate. Ea va tinde, de asemenea, să-și petreacă ore de dormit și va avea un timp de greu de trezit, mai degrabă decât având probleme de insomnie. Calendarul de la debutul simptomelor este cheia –  simptomele de TRIST dezvolta, de obicei, în toamna și dispar în jurul datei de Paște .

  Ce să facă pentru a ameliora simptomele?

  Unul dintre cele mai bune tratamente cu tristețea și depresia de iarnă este din nou – mai ușor de zis decât de făcut, dacă te simți trist și obosit. Ai putea invita un prieten să vi se alăture pentru o plimbare, stând pe o bancă pentru o’oră sau două, dacă este posibil. A face o plimbare într-un ritm alert vă va, de asemenea, exercitiul fizic – aceasta va crește substanțe chimice care creează sentimente de bunăstare în creier.

 • de a Îmbunătăți starea Ta de Spirit: Suplimente Alimentare, Plante medicinale si Vitamine.
 • Dieta De Dopamina Împotriva Chef de Mâncare;
 • C’ai nevoie să urmeze un tratament?

  tipul și durata tratamentului va depinde de situația personală și de severitatea simptomelor. Chiar dacă TRIST este cauzată de lipsa de lumina, cu siguranta pot fi agravate de problemele personale. O terapie psihologica pot fi foarte utile în aceste cazuri. Medicul de familie poate consulta un specialist în caz de necesitate – l’s, obiectivul va fi de a elimina procesele inutile care declanșa sau accentua simptomele de depresie sau TRIST.

  Articol similar:  Vergeturi: este mai bine să se concentreze pe prevenirea

  În cazurile mai severe, medicul poate prescrie un medicamente antidepresive. Nu vă faceți griji, ei nu sunt dependenta. Pentru cazurile severe de TRIST, medicul vă poate recomanda să începeți tratamentul în toamnă și opri în primăvară, în fiecare an.

  Lumina viața ta

  trucul este aceasta. Cumpăr o lampă lightbox (cere consiliului de la medicul dumneavoastră, deși, din păcate, nu sunt furnizate de sistemul național de sănătate). Trebuie să stai la o distanță de 60-90 cm de la ea, pentru o perioadă de 30 de minute până la trei ore pe zi (în funcție de dell’intensitatea luminii). Acest lucru ar trebui să te simți mai bine. Puteți face tratamentul, chiar în timp ce citesc sau ma uit la TV.

  Prea bun ca să fie adevărat? Da – se pare că lumina se transmite mesaje la creier, care afectează în mod direct produse chimice în produse. Este util pentru patru din cinci persoane afectate de TRIST, și eficient chiar și în spațiu de o singură săptămână de tratament.

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE