Ipotiroidismo: Guida

pe L’hipotiroidism, sau activitate redusă a glandei tiroide, este o plângere foarte frecvente. În’hipotiroidism, glanda tiroida nu produce suficient hormon tiroidian.

tiroida este o glandă situată în partea din față a gâtului, și produce hormoni care afectează o mare parte a’corpul, de la inima la muschilor, a creierului.

tiroida controlează, de asemenea, metabolismul, adică modul în care organismul consumă l’de energie. Metabolismul are, de asemenea, un efect asupra ritmului cardiac, temperatura internă, și pe modul în care organismul produce energie.

Dacă există suficienți hormoni tiroidieni, metabolismul incetineste.

ceea ce cauzeaza l’hipotiroidism?

Cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului este tiroidita lui Hashimoto. Tiroidita este o’inflamație a tiroidei. Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna, in care organismul produce anticorpi care ataca tiroida. Tiroidita poate fi, de asemenea, cauzate de o’infecții virale.

Printre celelalte cauze de hipotiroidism, o are:

– radioterapie la gât. Unele tratamente pentru cancer, care includ radiații în zona gâtului poate afecta glanda tiroidă și poate împiedica funcționarea corespunzătoare.

– Tratament cu iod radioactiv. Și-au’ un tratament folosit pentru a corecta l’hipertiroidism. După tratament, l’hipertiroidism poate transforma într-hipotiroidism ca glanda tiroida nu este în măsură de a produce hormoni suficient

– Unele medicamente. Unele medicamente de inima, medicamente psihiatrice, și, uneori, cancer, poate afecta buna funcționare a tiroidei.

– Operatia de tiroida. O indepartarea chirurgicala a glandei tiroide poate duce la hipotiroidism, deoarece organismul nu mai este capabil de a produce hormoni tiroidieni.

– o Lipsa de iod în alimentație. Și-au’ o afecțiune rară în Statele Unite ale americii. Tiroida are nevoie de iod pentru a produce hormoni. Iod poate absorbi prin alimente, cum ar fi sare iodata, fructe de mare, pește, ouă.

Articol similar:  4 retete de crochete de orez diferite

– Sarcina. Pentru motive încă necunoscute, în timpul sarcinii, unele femei pot suferi de hipertiroidism, urmată de o fază de hipotiroidie. După livrare, glanda tiroidă își reia funcționarea normală în majoritate de femei.

– Probleme cu glanda tiroida congenitale. Unii copii se nasc cu o glanda tiroida este slab dezvoltate sau care funcționează necorespunzător. Această condiție se numește hipotiroidism congenital.

– Deteriorarea’in glanda pituitara. În unele cazuri rare, prejudiciul toate’glanda pituitara poate interfera cu producerea de hormoni tiroidieni.

– toate’hipotalamus. În cazuri foarte rare, o problemă, pentru că’hipotalamusul poate preveni producerea unui anumit hormon care reglează producția de hormoni tiroidieni.

vorbim de hipotiroidism primar atunci când problema este glanda in sine.
L’hipotiroidism secundar este atunci când o problemă la alte organe împiedică buna producerea de hormoni de catre glanda tiroida. De exemplu, o problemă tot’glanda pituitara poate provoca o producție scăzută de hormoni tiroidieni.

pe L’hipotiroidism legate de probleme de’hipotalamusul este numit hipotiroidism terțiar.

care sunt factorii de risc pentru l’hipotiroidism?

La femei, mai ales cele în vârstă, sunt mai susceptibile de a dezvolta hipotiroidism decât bărbații. Acest lucru este deosebit de probabil dacă ai antecedente în familie de boli autoimune. Alți factori de risc sunt:

– Rasa (albi sau asiatici)
– Vârsta (persoanele în vârstă)
– Par prematur gri
– Boli autoimune cum ar fi diabetul zaharat de tip 1, vitiligo, scleroza multipla, boala celiaca
– Sindromul Down
– Sindromul Turner

Simptome de hipotiroidism

simptomele de hipotiroidism poate fi abia vizibile, sau confundate cu alte afecțiuni medicale.
Cele mai frecvente sunt:

– Piele uscată
– Oboseală
– Depresie
– Schimbări în ciclul menstrual
– Constipație,
– sensibilitate Crescută la rece
– Puls încetinit
– Inexplicabilă în greutate
– Gusa (tiroida marita)
– sindromul de tunel carpian.

Articol similar:  → 10 Principalele Simptome de Colită! 【NU IGNORA】

La copii, simptomele pot fi absente. Printre cele mai frecvente simptome:

– Mâini și picioare reci
– o Creștere slabă
– Constipație,
– tonusul muscular Scăzut
– umflarea Feței
– Icter
– Stomac și limba umflată
– Somnolență

se Consulte medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste simptome. Și-au’ s important să rețineți că multe dintre aceste simptome pot fi cauzate de alte boli.

Cum este diagnosticat cu l’hipotiroidism?

În caz de suspiciune de hipotiroidism, aveți dreptul să executați teste de sânge pentru a verifica nivelul de hormoni tiroidieni.

În special, sunt verificate pentru nivelurile:

– Hormonul care stimulează tiroida (TSH)
– Tiroxina (T4)

În caz de hipotiroidism trebuie T4 foarte scăzut. În unele cazuri, T4 nivel poate fi normal în ciuda nivelurilor ridicate de TSH. În acest caz vorbim de hipotiroidism inițială sau ușoare.

De asemenea, medicul poate recomanda alte teste, cum ar fi o ecografie de tiroida, sau os de scanare pentru a verifica pentru noduli sau inflamație.

Cum să aibă grijă l’hipotiroidism?

În caz de hipotiroidism, medicul dumneavoastră vă va prescrie un hormon sintetic înlocuirea T4, să fie luate în fiecare zi.
Unele medicamente pot interfera pe’absorbția de ingredient activ, așa că ar trebui să raporteze cu medicul dumneavoastră orice alt medicament sau supliment ai lua.

’ s important să se facă examene și controale regulate pentru a monitoriza nivelul de hormoni tiroidieni în sânge, și l’dezvoltarea bolii.

Complicatii ale’hipotiroidism

Dacă nu este tratată în mod corespunzător l’hipotiroidismul poate duce la:

” Obezitatea
„Dureri articulare
„Probleme de inima
„Infertilitate

pe L’hipotiroidism in timpul sarcinii poate crea probleme pentru fat. Dacă mama suferă de hipotiroidism, copilul nu va primi suficient de hormoni tiroidieni și acest lucru poate cauza întârzieri în dezvoltarea mentală.

Articol similar:  Bula face remediu Urotril

În cazul unui nivel de hormoni sunt foarte mici, pot avea un potențial letale afectiune numita mixedem. O persoană cu mixedem poate avea pierderea conștienței și comă. Temperatura corpului poate scadea dramatic și duce la moarte.

© REPRODUCERE REZERVATE