Icter La Adulți: Ghid Complet

Cu termenul de icter se definește tenul, de culoare gălbuie a pielii și a albului ochilor, cauzate de un nivel ridicat de bilirubina in sange. Cuvântul icter vine din franceză Jaune (galben). L’icterul este un simptom al unei boli în act. L-a l’icter atunci când nivelul bilirubinei este de peste 2,5-3 mg / dL (miligrame pe decilitru).

Icter la adulți

la adulți, l’icter pot fi cauzate de diferite condiții, dintre care unele sunt foarte grave. În caz de icter la un adult este necesar de la o’examinare medicală atentă pentru a diagnostica cauza. L’icter la nou-nascuti este o condiție sunt destul de frecvente și, de obicei, nu are complicații.

Ce cauzează l’icter la adulți?

La adulți l’icterul este cauzat de o’anomalii în metabolismul și în procesul de eliminare a bilirubinei. Bilirubina este produsa prin distrugerea celulelor rosii din sange, și trece prin ficat pentru a fi metabolizat și excretat. În ficat bilirubina este conjugată (a făcut solubil în apă) și excretat în vezica biliară și în’intestin. De’intestin, apoi este expulzat prin fecale sau urină.

În caz de disfunctii metabolice, puteți verifica l’icter. Această anomalie poate apărea în diferite faze: pre-hepatic (problema apare înainte de bilirubina ajunge la ficat), hepatică (problema apare deoarece’interiorul ficatului), și post-hepatice (problema apare după bilirubina este excretat de ficat).

pentru Că pre-epatiche

pe L’icter pre-hepatică este cauzată de un exces de distrugere (hemoliza) de celule roșii din sânge. În acest fel, bilirubina crește dramatic, și împiedică ficatul să metabolizeze în mod corespunzător. Unele dintre condițiile care pot duce la o creștere de’hemoliza celulelor rosii din sange sunt:

” Malarie,
„Secera de celule Anemie,
„Sferocitoza ereditara,
„Talasemie,
„Dehidrogenază, glucoza-6-fosfat (G-6 -),
„Medicamente sau alte toxine,
„Boli autoimune.

pentru Că epatiche

pe L’icter hepatic fază pot fi cauzate de modificări în metabolismul, care au ca rezultat creșteri ale bilirubinei conjugate și nu. Cauzele de icter hepatic pot fi:

Articol similar:  În STATELE unite au aprobat un dispozitiv care întărește inima copiilor de așteptare pentru transplant de corazónrnrn

” Hepatită acută sau cronică (de obicei virale [hepatita a, B, C, D, E] sau legate de consumul de alcool),
„Ciroza (cauzate de diferite condiții),
„Medicamente sau alte toxine,
„Sindromul Crigler-Najjar,
„Boli autoimune,
„Sindromul Gilbert,
„Cancerul de ficat

pentru Că post-epatiche

pe L’icter post-hepatice pot fi cauzate de o’obstrucție de drenaj a bilirubinei de către ficat. Acest lucru înseamnă o creștere a bilirubinei conjugate în sânge. Cauzele care pot declanșa un icter post-hepatice:

” calculi biliari,
„Cancer (cancerul pancreatic, cancerul vezicii biliare și cancer de duct biliar),
„Stenoza căilor biliare,
„Colangita,
„Pancreatită, și
„Paraziți (de exemplu, flukes în ficat)

care sunt simptomele de icter în’ca un adult?

după Cum sa menționat deja, l’icterul nu este o boala, ci un semn al unui proces patologic în curs de desfășurare. Cei care suferă de icter va avea pielea gălbuie, și, în unele cazuri, de asemenea, albul ochilor. În funcție de cauzele’icter, de asemenea, poate avea simptome diferite. Unele persoane pot avea foarte putine simptome, alte simptome mai severe.
Cele mai frecvente simptome sunt:

→ Scaune deschise la culoare
→ Urină închisă la culoare
→ Mâncărime
→ Vărsături și greață
→ Diaree
→ Febră și frisoane,
→ Slăbiciune,
→ Pierderea in greutate,
→ Pierderea poftei de mâncare,
→ Confuzie,
→ Dureri abdominale,
→ Dureri de cap
→ Picioarele și burta umflată.

care sunt factorii de risc pentru l’icter la adulți?

factori de risc pentru l’icter varia în funcție de cauza care o provoaca. Cei care sufera de anumite boli ereditare (de exemplu, talasemie sau sferocitoza ereditara) au un risc mai mare de a avea icter de hemoliza. Cei care beau cantități mari de alcool este la risc de hepatita alcoolica, pancreatita, ciroza, toate condițiile care duce la’icter. Cine este expus la un risc de hepatită virală (de exemplu, l’hepatita B e l’hepatita C) este, de asemenea, un risc de icter la data de’infecție sau, de asemenea, în perioadele ulterioare.

Articol similar:  Păstrați emoțiile sub control și vor fi cei care veți controla

Cum este diagnosticat l’icter la adulți?

’ s necesar de a avea o amănunțită de analize medicale pentru a înțelege cauza’icter la adulți.
În primul rând vor fi studiate istoria clinică a pacientului, vor fi efectuate si teste de sange pentru a determina funcția hepatică, complet de sânge conta (CBC), panou de electrolit și lipazei.
Poate fi facut un test pentru risc de hepatită și, de asemenea, teste de urină.

Pe baza primele rezultate, ai nevoie de alte teste pentru a diagnostica boala de bază. În unele cazuri, puteți obține imagini ale ficatului, pancreasului și vezicii urinare pentru a detecta eventualele defecte anatomice sau funcționale. Aceste examene sunt l’ecografie, tomografie computerizată (CT), imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) și colescintigrafia.

În anumite cazuri, poate fi necesar pentru a testa mai invazive, cum ar fi colangiopancreatografia endoscopica retrograda (ERCP) sau biopsie a ficatului.

Cum să aibă grijă l’icter la adulți?

leacul pentru l’icter depinde de boala care a l’a dezlănțuit. Odată ce ați făcut diagnosticul, puteți continua cu tratamentul. De multe ori de îngrijire pot fi puse în aplicare în casă, în timp ce în unele cazuri este necesar adăpost.

În caz de icter de la hepatita virală, în ușoară, pur și simplu, puteți monitoriza simptomele și a ține sub control medicul dumneavoastră. La pacienții cu ciroză hepatică, sau pancreatita cauzat’de alcool este necesar să se întrerupă l’consumul de alcool.
Pentru icter cauzat de droguri, ar trebui să fie întrerupt l’a lua droguri la cerere.
În caz de sovraddosaggio de acetaminofen (Paracetamol), puteți administra N-acetilcisteină (Mucomyst).

pacienții cu ciroză hepatică poate fi tratată cu diuretice și lactuloza.

În caz de icter, infecții, ați putea avea nevoie de antibiotice. În caz de anemie din hemoliza poate necesita o transfuzie de sânge.

de oameni cu cancer care provoacă icterul poate să se consulte cu un medic oncolog lor, iar tratamentul variază în funcție de severitatea bolii.
În unele cazuri de icter poate necesita o intervenție chirurgicală, de exemplu la pacienții cu calculi biliari sau insuficiență hepatică care necesită transplant de ficat.

Articol similar:  10 Beneficii uimitoare ale ceaiului verde matcha

care sunt complicatiile care l’icter cauze la adulti?

în funcție de cauza de l’icter, complicatiile pot fi de intensitate diferite. În unele cazuri, veți avea o vindecare completă, și alte complicații ar putea fi un semn de o afectiune grava.
Complicațiile de’icterul poate fi:

► Anomaliile electrolitice
► Anemie
► Hemoragie
► Infecție / sepsis
► Hepatita cronica
► Cancer
► Insuficiență hepatică
► Insuficiență renală
► Encefalopatie hepatică (disfuncție cerebrală)
► Moarte

puteți preveni l’icter la adulți?

Unele dintre cauzele de’icter pot fi evitate, și, în general, există măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a reduce riscul de icter.

• Luați medicamente la dozele indicate, pentru a evita orice sovraddosaggi și leziuni hepatice. Cei care suferă de anumite afecțiuni medicale, ar trebui să evite medicamente. Consultați-vă medicul despre asta.
• Evitați comportamente, cum ar fi sexul neprotejat sau consumul de droguri prin injectare, pentru a evita riscul de hepatită B sau C. Există vaccinuri împotriva hepatitei a și B.
• Evitați alimente și apă, care pot fi contaminate, pentru a evita riscul de hepatita A.
• În caz de deplasare în zonele în care malaria este endemică, urmați de sănătate recomandări de la locul de prevenire și ia medicamente.
• Bea alcool cu moderatie, pentru a evita riscul de hepatita alcoolica sau ciroza.
• Evitați fumatul, care pot provoca cancer de pancreas și alte organe

care este prognosticul în’icter la adulți?

prognosticul de’icter depinde de cauza de baza. În unele condiții de recuperare este plin, iar prognosticul excelent. În cazurile severe, l’icter, de asemenea, poate duce la deces. Prognosticul depinde, de asemenea, complicații, și coexistența altor afecțiuni medicale, precum și starea generală de sănătate a pacientului. Medicul poate face o corectă prognosticul pacientului în funcție de cazuri.

© REPRODUCERE REZERVATE