Icter Neonatal: Ghid Complet

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Factori de risc
 • >> Complicatii
 • >> Pregătirea pentru examenul medical
 • >> Teste și diagnostic
 • >> de îngrijire și Tratament
 • >> Remedii si stilul de viata
 • >> de Prevenire
 • puteți defini icter neonatal ten, galben a pielii și ochilor la nou-născuți.
  Aceasta afectiune apare din cauza unui exces de bilirubina (un pigment galben de celule roșii din sânge) în sânge a copilului.

  pe L’icterul este frecvent la nou-născuți, mai ales cei născuți prematur (înainte de 38 de săptămâni de gestație) și la cei hrăniți la sân. Ea apare deoarece ficatul nou-nascutului nu este suficient de dezvoltat pentru a dispune de bilirubina in sange.
  Uneori l’icterul este un simptom al unei boli subiacente.

  de Obicei, nu este necesar nici un tratament pentru l’icter, care este tratat cu usurinta. Riscul de complicatii este minim, chiar dacă icterul nu este îngrijit în mod corespunzător pentru aceasta poate provoca leziuni ale creierului.

  Sintomi

  simptomele de’icter sunt profunde de culoare galbenă a pielii și a ochilor, care apare între a 2-a și a 4-a zi după naștere.

  puteți apăsa pielea copilului pe front pentru a înțelege dacă există icter. În caz de icter, pielea apare galben. Dacă copilul nu are l’icter, pielea ar trebui să fie doar puțin mai clar în punctul în care a fost apăsat.

  Examina copilul sub lumină, de preferință naturală.

  atunci Când pentru a vedea medicul

  Aproape toate spitalele examina sugari pentru prezența icterului înainte dimetterli. Academia Americana de Pediatrie recomanda ca bebelusii sunt verificate pentru icter, cel puțin la fiecare 8 ore, atunci când sunt în spital.

  copilul trebuie să fie verificate, între a treia și a șaptea zi după naștere, când nivelurile bilirubinei sunt mai mari. În cazul în care copilul este externat mai devreme de 72 de ore după naștere, pentru a aranja o vizită de control în următoarele două zile.

  Acestea sunt simptome de icter este mult mai severă, adresați medicului dumneavoastră dacă aveți:

  ” pielea copilului devine mai galben
  „Tenul este de culoare gălbuie se extinde la abdomen, picioare sau brate
  „Albul ochilor nou-nascutului devine galben
  „Copilul pare bolnav, sau te trezești la oboseală
  „Copilul nu va câștiga în greutate
  „Copilul emite strigătele ascuțite
  „L’icter dureaza mai mult de trei săptămâni

  principala cauza de icter este l’de excesul de bilirubina, o parte din pigment care face ca celulele roșii din sânge și face tenul gălbui.

  în condiții normale bilirubina este filtrat din sânge și apoi excretat prin l’intestin. Dacă ficatul nou-nascutului nu este bine dezvoltat, este posibil să nu fi capabil de a dispune de bilirubina, determinând o acumulare. Prin urmare, l’icter este fiziologic la sugari, și apare, de obicei, după două sau trei zile de viață.

  Articol similar:  Ancheta a 2-mort suspect în Calabria

  Și că

  Nu pot fi alte cauze de icter. În aceste cazuri, ea apare mult mai târziu decât toate’icter fiziologic.
  Aici sunt condiții care pot cauza l’icter:

  → interne Sângerare (hemoragie)
  → Infecție în sânge de la nou-născut (sepsis)
  → Alte infecții virale sau bacteriene
  → Incompatibilitate între sângele mamei și sângele copilului.
  → Defecțiune a ficatului
  → Deficit enzimatic
  → Anomalie a celulelor roșii din sânge de la nou-născut

  Factori de risc

  principalii factori de risc pentru l’icter sunt:

  ► Naștere prematură. Un copil care este nascut inainte de 38 de saptamani nu poate avea un ficat suficient de dezvoltat pentru a dispune de bilirubina. De asemenea, este posibil să nu se hrănească în mod corespunzător și să aibă câteva mișcările intestinului și, prin urmare, mai puțin de eliminare a bilirubinei
  ► Ușor vânătăi sau vânătăi în timpul nașterii. Dacă copilul primește o traumă sau vânătăi în timpul nașterii, poate ai un bilirubinei la nivel mai mare, din cauza defalcarea de celule roșii din sânge
  ► Grupa de sange. Dacă mama și copilul au o grupa de sange diferite, copilul poate avea anticorpi în sânge, care provoacă o cădere între cele mai rapide de celule roșii din sânge.
  ► Alăptează. Bebelusii alaptati au un risc mai mare de a dezvolta l’icter. De asemenea, la deshidratare sau un aport scăzut de calorii poate duce la icter. Medicii, cu toate acestea, vă sfătuim l’alăptarea. Întotdeauna asigurați-vă că copilul trebuie să fie hrănit și hidratat suficient.

  Complicatii

  Un nivel ridicat de bilirubina cauzele icter sau grave și poate duce la complicații grave dacă nu sunt tratate corespunzător.

  Encefalopatia bilirubinica

  bilirubina este toxic pentru celulele creierului. În caz de icter este severă, bilirubina poate intra în creier și provoca daune grave dacă nu este tratată rapid.

  Aici sunt simptome de encefalopatie bilirubinica într-un nou-născutului cu icter:

  • Dificultate de a trezi
  • Plâns acute
  • Dificultăți în alimentație
  • Cataramă de toate’din spate a gâtului și corpului
  • Febră
  • Vărsături
  • Kernittero

  kernittero apare atunci când l’encefalopatie bilirubinica provoca daune permanente la nivelul creierului. Simptomele sunt:

  ○ Mișcări involuntare și necontrolabile
  ○ Ochi întors spre l’s mare
  ○ Pierderea de’audierea
  ○ Dezvoltarea anormala a smaltul dintilor

  Articol similar:  Copii cântece tradiționale. Vizitatorii vor bucura de turism tarara

  Prepararsi alla vizita medicala

  vârf de bilirubina in sange de nou-nascuti are loc aproximativ între 3 și 7 zile după naștere. Și-au’ e, prin urmare, recomandabil să păstrați sub control medical copilul în acea perioadă.

  La data de descărcare de gestiune de la’spital, medicul va verifica pentru prezența de icter. În caz de icter, vor fi luate în considerare următorii factori:

  – Nivelul de bilirubină în sânge
  – Naștere prematură
  – probleme nutriționale
  – Vârsta copilului.
  – Prezența vânătăi
  – Frați și surori care au avut icter

  Viziteaza

  medicul Dumneavoastră vă poate recomanda o vizită de follow-up pentru a l’icter.
  Și-au’ ar trebui să ajungă pregătit pentru toate’programare pentru a maximiza timpul la dispoziția lor. Medicul poate pune următoarele întrebări:

  – Ce un copil mănâncă?
  – copilul este alăptat sau artificial?
  – de câte ori mănâncă pe zi?
  – de câte ori uda scutecul?
  – de câte ori sunt prezente în materiile fecale, în scutec?
  – te trezești cu ușurință să se hrănească?
  – Pare slab sau bolnav?
  – A observat schimbări în culoarea pielii sau a ochilor de copil?
  – În caz de icter, culoarea gălbuie este prezent, de asemenea, pe alte părți ale corpului?
  – copilul are febra?

  de asemenea, puteți face o listă de întrebări pentru medicul dumneavoastră, de exemplu:

  – Cât de grav este să-l’icter?
  – Ce tipuri de teste ar trebui să faci pentru copilul meu?
  – Ce tip de tratament trebuie urmat?
  – copilul va fi internat din nou?
  – Când trebuie să fac un control?
  – Există și broșuri informative care pot vedea pe’icter?
  – pot continua să alăpteze copilul?

  Cere alte întrebări, dacă simți nevoia.

  Teste și diagnostic

  diagnosticul trebuie să fie făcută de către un medic de multe ori după o singură vizită.
  Ei vor avea, de asemenea, să fie măsurat nivelul de bilirubină în sânge, și, în funcție de gravitatea’icter va trebui să procedeze la un tratament adecvat.

  test pentru a diagnostica l’icter include:

  ” Examen fizic
  „Analiza de sânge de la nou-născut
  „Pielea de Testare care măsoară reflexia pielii
  „Poate fi efectuată o examinare suplimentară în cazul în care există o suspiciune că l’icterul este cauzat de alte condiții

  de îngrijire și Tratament

  pe L’icter în formă ușoară de multe ori se vindecă de la sine în câteva săptămâni. În caz de icter este severă, copilul ar putea avea nevoie pentru a rămâne în spital.

  Articol similar:  Regele a abdicat

  terapii pentru a reduce nivelul de bilirubina in sange de nou-născut sunt:

  ► Terapia cu lumina (fototerapia). Copilul este supus la iluminare artificială în spectrul albastru-verde. Lumina schimbă forma și structura moleculelor de bilirubina, astfel încât acestea pot fi excretat prin fecale și urină. Orice lumina ultravioleta este filtrat de un scut de plastic.
  În timpul tratamentului, copilul va fi aplicat la ochelari de protecție.
  ► Imunoglobuline intravenoase (IVIg). L’icter pot fi cauzate de diferențele între grupa de sânge a mamei și cea a copilului. Dacă se întâmplă acest lucru, copilul ar putea absorbi de anticorpi de la mama, care ar provoca o defalcare este accelerată a celulelor sanguine. Transfuzia, prin injectarea intravenoasă a unei imunoglobuline – o proteină din sânge care poate reduce nivelurile de anticorpi – poate scuti de l’icter.
  ► Transfuzie de schimb. În rare și cazurile severe, poate fi nevoie de o transfuzie repetate, este de a filtra sângele nou-născutului, și să-l reintroducem în’corpul. Această procedură este implementată în terapie intensivă neonatală departament.

  Remedii și stil de viață

  Dacă’icter este ușor, pot exista unele variații în’puterea de a reduce bilirubina in sange. Vă rugăm să consultați cu medicul dumneavoastră dacă aveți nelămuriri cu privire la cum și când să-și alăpteze copilul. Aici sunt câteva sfaturi pentru a reduce l’icter:

  ” soră mai frecvent. O’ mananca mai frecvent va duce la un număr mai mare de scaune, și o creștere a bilirubinei excretat prin fecale.
  Bebelusii alaptati ar trebui să ia aproximativ 8-12 mese pe zi; în timp ce copiii artificial fed ar trebui să aibă 30 – 60 ml de nutrienti la fiecare 2-3 ore.

  ” Da hrană suplimentară. Dacă copilul nu se poate alimenta la sân, dacă sunteți deshidratat sau pierdut in greutate, ar putea fi necesar pentru a integra l’de alimentare cu lapte artificial. În unele cazuri, medicul poate recomanda lapte artificial doar pentru câteva zile și apoi ridica l’alăptarea. Vă rugăm să consultați cu medicul dumneavoastră pentru a înțelege care sunt cele mai bune opțiuni de alimentare pentru sugari.

  de Prevenire

  Pentru a preveni l’icter, este important pentru a hrăni copilul în mod corect. Sugarii alăptați trebuie să facă cel puțin 8 – 10 mese pe zi.
  Copiii artificial fed ar trebui să fie dat aproximativ 30 la 60 de mililitri de lapte artificial la fiecare doi – trei ore.

  © REPRODUCERE REZERVATE