Infecții virale și Infecții Bacteriene

infectii bacteriene și cele virale sunt cauzate de microbi (respectiv, bacterii și viruși) și se pot răspândi în populație prin:

– Tuse
– Strănut
– Contactul cu persoane infectate – mai ales prin saliva si alte fluide ale corpului
– Contactul cu obiecte , alimente sau apă contaminate
– Contactul cu animale infectate

microbii pot provoca infecții care pot fi:

– Infectii acute – pe termen scurt
– Infecții cronice – care poate dura luni sau chiar pentru o durată de viață
– Infecții latente – care poate fi inițial asimptomatică, dar „wake up”, după luni sau ani

Ambele infecții bacteriene și virale pot provoca boală ușoară, moderată sau severă.

În cursul istoriei umane, bacterii, cum ar fi Yersinia pestis, bacteria ciumei bubonice și virusul variolei, au cauzat milioane de decese. În vremuri mai recente, l’de gripă spaniolă din 1918 a provocat 20 la 40 de milioane de decese, iar virusul a’SIDA a ucis mai mult de un milion de oameni numai în 2013.

infecții bacteriene și virale provoca simptome similare, cum ar fi febră, tuse, rece, vărsături și diaree. Prin aceste simptome l’organismul încearcă să elimine microbii din organism.
Dar virusurile și bacteriile sunt foarte diferite , în structura și chiar în modul în care reacționează la medicamente.

Diferențe între bacterii și virusuri

Ambele tipuri de microbi sunt prea mici pentru a fi vizibile toate’ochiul uman, cu toate acestea ele sunt diferite ca girafe și pește.

bacteriile sunt organisme unicelulare acoperite de o membrană subțire. Sunt capabil de a se reproduce de la sine.
Descoperiri fosile au stabilit că bacteriile sunt cel puțin 3,5 miliarde de ani,poate supraviețui în medii extreme, inclusiv extrem de caldă și rece medii radioactive, și în corpul uman.

Articol similar:  Experții susțin că viitorul tratamentul cancerului se întâmplă prin cunoașterea alterări moleculare a tumorilor

cele mai multe bacterii sunt inofensive, unele sunt chiar utile în procesul digestiv, lupta celulele canceroase, și în furnizarea de substanțe nutritive esențiale toate’corpul. Mai puțin de’1% din bacterii provoca boli.

în Comparație cu bacteriile, virusurile sunt mai mici: virusul mai mare este încă mai mică decât o bacterie. Ei doar constau dintr-un strat de proteine și un miez de material genetic, fie ARN sau ADN-ul. Spre deosebire de bacterii, virusurile au nevoie de o gazdă pentru a se reproduce. Reproducerea are loc numai dacă rămânem la celulele de’organismul gazdă. De multe ori ele pot reprograma celulele pentru a crea noi viruși până când explodează. În alte cazuri, virusurile transforma celulele sanatoase in celulele maligne sau canceroase.

în Plus, cele mai multe virusuri provoca boala și să atace celulele într-un mod specific. De exemplu, unele virusuri ataca celulele din ficat, în plămâni, sau sânge. Unele ori virusuri ataca bacteriile.

Infecții bacteriene și virale: diagnostic

’ ar trebui să consulte medicul dumneavoastră dacă bănuiți că’infecții bacteriene sau virale, cu excepția pentru raceala, care de obicei nu constituie un pericol pentru viață.

Uneori poate fi complicat pentru a determina cum a fost la originea infecției, deoarece multe boli – inclusiv pneumonie, meningita si diaree – pot fi cauzate de bacterii sau virusuri. Doctorul, investighează istoricul și simptomele medicale, va fi capabil să identifice cauza de’infecție.

în cazul În care există o nevoie, medicul poate prescrie un test de sânge sau urină, care poate confirma un diagnostic, sau un “testarea-cultura” pe o mostră de țesut pentru a identifica tipul de bacterie sau virus. Acesta poate fi, de asemenea, nevoie de o biopsie pentru a găsi l’sursa’infecție.

Articol similar:  Pimientos: la pimienta es buena

Infecții bacteriene și virale: tratament

Una dintre cele mai importante descoperiri în medicină a fost descoperirea de antibiotice. Bacteriile, cu toate acestea, organismele sunt foarte adaptabile, și l’utilizarea exagerată a antibioticelor le-a făcut foarte rezistent. Acest lucru a creat inconveniente considerabile, mai ales în sectorul spitalicesc.

virusuri sunt imune la antibiotice, așa că l’utilizarea de antibiotice este recomandat numai în caz de evident infecție bacteriană.

vaccinuri au apărut toate’la începutul secolului al 20-lea, și-au redus semnificativ de cazuri de boli virale, cum ar fi poliomielita, rujeola și varicela. Datorită vaccinurile pot preveni, de asemenea, de multe infectii, cum ar fi l’gripa, l’hepatita a, l’hepatita B, virusul papilloma uman (HPV), și altele.

Lupta impotriva virusului este foarte dificil, deoarece acestea sunt foarte mici și reproduce toate’interiorul celulei. Zi d’astăzi s-au inventat medicamente antivirale pentru virusul herpes simplex, l’HIV / SIDA, și l’influența, dar acest lucru are, de asemenea, a condus la dezvoltarea de rezistente tulpini virale.

© REPRODUCERE REZERVATE