Intoleranța La Lactoză: Ghid Complet

atunci Când sunteți intoleranta la lactoza, nu pot digera lactoza, un zahar gasit in lapte si produse lactate. Aceasta este o altă condiție de’alergie la lapte.

atunci Când lactoză trece în’intestin, fără a fi digerat în mod corespunzător, aceasta poate produce simptome cum ar fi durere de stomac, umflarea și balonare. Unele persoane cu intoleranță la lactoză au aceste simptome, chiar și ingerarea de cantități foarte mici de produse lactate. Alte persoane pot bea sau să mănânce produse derivate din lapte în cantități mici, fără simptome evidente.

pe L’intoleranța la lactoză este comun la adulți. Suferă mai des de la nativii americani, asiatici, africani, sud-americani mai mult decât cei de origine europeană.

Care este de intoleranță la lactoză trebuie să încercați să obțineți încă o cantitate de fotbal’de putere pentru a menține oasele sănătoase.

atunci Când’intoleranță la lactoză l’intestinul subțire nu reușește să producă o enzimă numită lactază, necesare pentru a digera lactoza.

de multe ori l’intoleranța la lactoză este ereditara, și se dezvoltă la adolescenți și adulți. De multe ori, cu toate acestea, cine este intoleranta la lactoza nu poate mânca unele tipuri de lapte sau produse lactate fara probleme.

Uneori l’intestinul subțire se oprește producerea de lactază după o boală, cum ar fi gastroenterita, sau boli cronice, cum ar fi fibroza chistica. Uneori l’intestinul subțire se oprește producerea de lactază după o intervenție chirurgicală la’intestin. În aceste cazuri, problema poate fi permanentă sau temporară.

În unele cazuri rare, copiii pot fi intoleranta la lactoza. Cei care se nasc cu intoleranță la lactoză nu mâncați sau beți ceva care conține lactoză.

Unii copii cu copiii prematuri pot fi temporar intoleranță la lactoză, deoarece acestea nu sunt încă în măsură de a produce lactaza. După ce un copil începe să producă l’enzima lactază, condiție, de obicei, dispare.

simptome de intoleranță la lactoză poate fi ușoară sau severă, în funcție de cantitatea de lactază produs de’corpul. Simptomele incep de obicei 30 de minute la 2 ore dupa ce mananca sau bea produse lactate. În caz de intoleranță la lactoză, simptomele pot include:

” Umflarea
„Dureri abdominale sau crampe
„Mormăieli sau susură în burtă
„De gaze în’abdomen
„Diaree
„Vărsături

Multe persoane care sufera de gaz în stomac, dureri abdominale, balonare, diaree și ar putea fi intoleranta la lactoza. Cel mai bun mod de a verifica această condiție este de a evita consumul de lapte și produse lactate pentru câteva zile.
Dacă simptomele dispar, se adauga treptat unele alimente lactate pentru a vedea dacă simptomele reapar.

Dacă ești bolnav după ce a băut un pahar de lapte o dată, probabil că nu au intoleranță la lactoză. Dar dacă acest lucru se întâmplă de fiecare dată când mănânci lapte, inghetata sau alte produse lactate, acest lucru poate fi un semn de intoleranță la lactoză.
L’intoleranță la lactoză pot dezvolta brusc, mai ales cu l’avans’de vârstă.

În cazul unei suspiciuni de intoleranță la lactoză, consultați medicul dumneavoastră, pentru a confirma că simptomele sunt cauzate de intoleranță la lactoză și nu de o altă problemă.

Articol similar:  Cele mai bune sfaturi pentru a cumpara pilotă

medicul poate stabili dacă este intoleranta la lactoza, de a pune întrebări despre simptome. Poate sugera, de asemenea, pentru a evita produsele lactate pentru o perioadă scurtă de timp pentru a vedea dacă simptomele se îmbunătățesc.

uneori pot necesita o examinare de respirație sau un test de sange pentru a confirma diagnosticul. Cu aceste teste simple, vă puteți da seama dacă se digera corect lactoza.

Nu există nici un leac pentru l’intoleranță la lactoză. Cu toate acestea, puteți limita simptomele prin evitarea laptelui și a produselor lactate. Puteți lua lapte cu un conținut scăzut de lactoză, sau înlocuiți-l cu lapte de soia si branza de soia. Mulți oameni au intoleranta la lactoza pot mânca iaurt fără probleme.
Există, de asemenea, suplimente alimentare care ajuta la digestia lactozei. De-a lungul timpului, cei care au intoleranță la lactoză să învețe pentru a evita simptomele și de a cunoaște corpul tau.
Cei care au intoleranță la lactoză trebuie să încerce să ia suficient calciu din dieta ta. Fotbalul este mai important pentru copii, adolescenti, femei gravide și femei după menopauză. Există multe alimente care nu sunt produse lactate ce conțin calciu, inclusiv:

” broccoli, gulie, varză și gulie.
„Sardine, conserve de ton și somon.
„Sucuri de fructe îmbogățite cu calciu si cereale.
„Produse de soia (de exemplu, tofu) sau de calciu-fortificate
„Migdale.

Esami e test

Dacă bănuiți că aveți o intoleranță la lactoză, medicul poate recomanda să evitați consumul de produse lactate pentru a vedea dacă ameliorarea simptomelor. Ar putea fi util pentru a analiza, de asemenea, un eșantion de scaun, care, la cei care au intoleranță la lactoză sunt adesea moi sau apoase.

Pentru a confirma diagnosticul, medicul dumneavoastră vă poate prescrie:

” test de Respirație. Acest lucru este l’o examinare de intoleranță la lactoză mai precis. Înainte de testare, aveți nevoie pentru a evita anumite alimente,droguri și țigări. În ziua testului, puteți bea un lichid care conține lactoză și apoi trebuie să arunce în aer într-o mașină de mai multe ori în cursul unui cuplu d’de ore. În cazul în care nivelurile de hidrogen în respirație sunt foarte mari, nu poate fi l’intoleranță la lactoză. Acest test este, de obicei, nu este recomandat pentru sugari și copii foarte mici, deoarece aceasta poate provoca diaree severă.

” Testul de toleranță la lactoză. Acest test măsoară nivelul glucozei în sânge dupa ce mananca sau bea lactoză. În noaptea dinaintea testului, ar trebui să rămână la post. În ziua testului, puteți bea un lichid care contine lactoza, care poate provoca gaze sau dureri abdominale. Se va analiza apoi sânge la fiecare 30 de minute timp de 2 ore. Dacă nivelul de zahăr în sânge nu crește, acest lucru ar putea fi un simptom de intoleranță la lactoză. Acest test nu este recomandat pentru cei cu diabet zaharat și pentru nou-născuți.

Articol similar:  Pașii Puțin Timp Cu Fiul Tău? Lucruri Pe Care Ai Putea Face Împreună

Tratament

În cazul unei suspiciuni de intoleranță la lactoză, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Medicul vă poate spune dacă simptomele sunt cauzate de’intoleranță, sau alte condiții, cum ar fi sindromul de’sindromul de colon iritabil, bolile inflamatorii intestinale, l’abuz de laxative, sau probleme cu digestia.

După diagnosticul de intoleranță la lactoză, poate simti usurat ca a descoperit ceea ce cauzează simptome, dar se poate simti frustrat pentru faptul de a trăi cu această condiție pentru tot restul vieții tale.
Mulți oameni au intoleranță la lactoză, și de multe ori enervant simptome pot fi evitate prin limitarea consumului de produse lactate.

simptomele de’intoleranță la lactoză varia de la individ la individ. Nu există nici un tratament specific pentru l’intoleranță, dar puteți urmări câteva trucuri pentru ameliorarea simptomelor, de exemplu:

► Limita l’aportul de alimente lactate. Cei mai mulți oameni pot asimila fara probleme aproximativ 10 g de lactoză în fiecare zi. Acesta este echivalentul a aproximativ un pahar de lapte. Toate de lapte conține aceeași cantitate de lactoză. Alte produse din lapte conțin diferite cantități de lactoză:

Cibo
porzione
Lattosio (gri)
Calcio (mg)

cu Lapte – senza gri
240.
12,5
300

Brânză cheddar
30
0,15
204

Ricotta
113
4,15
100

Crema di formaggio
30
0,9
28

alimente cu mai puțină lactoză, cum ar fi brânză elvețiană sau cheddar, nu poate da simptome. Dacă nu sunteți sigur dacă un produs din lapte provoacă simptome, încercați o cantitate mică și așteptați dacă apar reacții.

► să Mănânce sau să bea lapte și produse lactate cu alte alimente. Pentru unii oameni, o combinație de anumite alimente (cum ar fi cereale), produse lactate (cum sunt lapte) reduce simptomele de’intoleranță.

► Ia lapte sau produse lactate în cantități mici. Unele persoane cu intoleranță la lactoză, elimina simptomele de a lua laptele și produsele lactate care conțin lactoză în cantități mici în timpul’zi.

► să Mănânce sau să bea lapte și produse lactate sunt sarace in lactoza. Există pe piață produse cu conținut scăzut de lactoză. Aceste produse de multe ori ajuta la controlul simptomelor la persoanele care suferă de intoleranță la lactoză. Pentru unii poate fi prea scump. Diabetici poate vedea o creștere de zahăr în sânge cu l’aportul de lapte a scăzut în lactoză.

► să Mănânce sau să bea alte alimente în loc de lapte și produse lactate. Puteți înlocui laptele de animale cu lapte de soia si branza de soia.

► Utilizați suplimente de lactază. Aceste suplimente alimentare ajuta la digestia lactozei.
Există multe branduri diferite, atât în pastile și masticabile înainte de a mânca sau bea produse lactate, care formularea lichidă pentru a fi adăugate la lapte de 24 de ore înainte de a bea. Și-au’ s recomandabil să se facă mai multe teste pentru a înțelege ce sunt produsele care funcționează cel mai bine pentru corpul tau.

Articol similar:  Sunteți într-o relație codependente?

► Mananca iaurt cu fermenți vii și active. Unii oameni care au intoleranta la lactoza pot mânca iaurt fără probleme, mai ales iaurt care conține fermenți vii și active. Acest tip de iaurt poate ajuta oamenii digera lactoza. Toate iaurtul este facut cu cultura vie, dar de multe iaurturi treacă printr-un proces numit “tratament termic”, care ucide bacteriile. Apoi, alegeți pe cele care conțin enzime vii și active. Este sugerat pentru a testa cu cantitati mici.

În caz de severă intoleranță la lactoză, poate fi necesar să se evite complet lactoza. Există medicamente și multe preparate alimentare care conțin lactoză. Printre alimentele include pâine, cereale pentru micul dejun, piure de cartofi, supe instant; cookie-uri, margarina si sosuri pentru salate; bomboane, ciocolata cu lapte, și alte gustări. Verificați etichetele pentru a căuta numele de lactoză “ascuns”, ca de exemplu:

► Substanță uscată din lapte.
► Ser.
► Caș.
► Derivate din lapte.

Pentru cei care suferă de intoleranță la lactoză, este important să se ia suficient calciu din alte alimente. Calciul este deosebit de important pentru femei, deoarece se păstrează oasele puternice și reduce riscul de osteoporoza. Există multe alimente care nu sunt produse lactate ce conțin calciu, inclusiv:

” broccoli, gulie, varză și gulie.
„Sardine, conserve de ton și somon.
„Sucuri de fructe îmbogățite cu calciu si cereale.
„Brânză de soia imbogatit cu calciu.
„Migdale.

Pentru a absorbi calciu, l’organismul are nevoie de vitamina D. cei mai mulți oameni a obține suficient de vitamina D din’expunerea la soare pentru perioade scurte de timp în fiecare zi. Vitamina D este, de asemenea, găsite în sucul d’suc de portocale, lapte de soia, pește gras (cum ar fi somon), galbenusul de ou d’s cu ou și ficat.

se Consulte medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur că aveți suficient calciu, vitamina D si alte elemente nutritive importante, găsit în produsele lactate, cum ar fi magneziu, potasiu, proteine, și riboflavină. Vă poate prescrie suplimente de calciu sau de a consulta un dietetician pentru a fi sigur de angajare dreptul de suma de vitamine și minerale.

de asemenea, spuneți medicului dumneavoastră dacă simptomele se agravează, cum ar fi febra, frisoane, dureri de stomac sau vărsături continuu.

pe L’intoleranță la lactoză la sugari și copii este rar. Consultați-vă medicul dacă copilul dumneavoastră are simptome de intoleranță la lactoză. Diareea este foarte periculos, deoarece poate provoca deshidratare.

bebelușii hrăniți cu lapte matern doar nu se dezvolta intoleranta la lactoza, deoarece laptele matern conține lactază, l’enzima care ajuta pentru a digera zaharul din lapte. Dacă copilul este hrănit artificial și se dezvoltă intoleranță la lactoză, puteți trece la o formulă fără lactoză. În cazuri rare, copilul poate avea o reacție la proteinele din lapte.

Bibliografie

^ Medicale Primare ReviewerE. Grigorie Thompson, MD – Medicina Interna
^ Medicale de specialitate ReviewerRohit K Katial, MD – Alergie și Imunologie
^ WebMD. http://www.webmd.com/

© REPRODUCERE REZERVATE