Când și cum a face Tu a lua Degenerescenta Maculara legata de varsta? Ce Terapii A Urmat?

 1. Ce este degenerescența maculară legată de vârstă;
 2. Factori de risc
 3. simptome.
 4. Cum este diagnosticat cu degenerescenta maculara legata de varsta;
 5. Terapii
 6. Perspective

bătrânețe aduce cu sine numeroase afectiuni. Una dintre ele este legate de varsta, degenerescenta maculara, care afecteaza unul sau ambii ochi și provoca probleme de vedere în unii oameni mai în vârstă.

În acest articol vom prezenta bolii, de asemenea, cunoscut sub numele de senil maculopothy degenerative, și descrie modul de diagnostic, ce sunt testele care suferă și tratamentul corect pentru a reveni pentru a vedea bine (sau cel puțin încearcă, dar de asta voi vorbi mai mult după).

ce este degenerescenta maculara legata de varsta?

pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, degenerescenta maculara este principala cauza de pierdere a vederii. În această stare se produce o deteriorare din partea centrală a retinei, numit macula.

retina este membrana sensibilă la lumină post în partea din spate a globului ocular.

De această boală apare pe subiect matur, este adesea menționată ca legate de varsta, degenerescenta maculara.

Chiar dacă l nu implică aproape niciodată o orbire totală, și, poate, cu toate acestea, că o semnificativă pierdere a vederii.

cât de Multe tipuri de degenerescenta maculara legata de varsta sunt acolo?

Există două tipuri principale de degenerescenta maculara legata de varsta:

 • legate de varsta, degenerescenta maculara uscata;
 • legate de varsta, degenerescenta maculara exudativa (sau udă).
 • legate de varsta, Degenerescenta maculara uscata

  degenerescenta maculara uscata caracteristici de galben depozite, numit “drusen” in macula. Dacă ei sunt puțini, nu poate fi modificările în vedere; dar dacă vor crește în număr sau mărime, poate provoca o denaturare sau întunecare a vederii, mai ales atunci când lectură. In stadii mai avansate ale acestei forme de degenerare poate avea, de asemenea, o subtiere a stratului de celule în macula.

  atrofice forma de degenerescenta maculara uscata, subiectul poate fi locuri centrul de viziune; în stadiile avansate ale bolii pacientului pierde vederii centrale.

  legate de varsta, Degenerescenta maculara exudativa (sau umede)

  degenerescența maculară umedă (sau exudativă) este caracterizată prin creșterea anormală a vaselor de sânge sub macula. Acest fenomen este numit neovascularizației coroidiene.

  Din aceste vase de sange care curge sânge, care se termină la nivelul retinei, denaturând viziune, și crearea de locuri și pierderea vederii centrale.

  Vasele de sange si sangerarea lor poate ajunge până la a forma o cicatrice, ceea ce duce la pierderea permanentă a vederii centrale.
  [Rezumat] varsta degenerescenta maculara uscata este cea mai frecventă, cu toate acestea, se poate duce cu timpul la forma exudativa/umed. Aproximativ 10% dintre pacientii cu degenerescenta maculara dezvolta forma umedă, și de multe ori acești pacienți sunt supuse pierdere severă a vederii.

  Articol similar:  7 Simptome de hipoglicemie în timpul sarcinii | Hipoglicemie gestational

  Care suferă de degenerare maculară, trebuie să faci controale periodice de vedere.

  care sunt factorii de risc pentru degenerescenta maculara legata de varsta?

  legate de varsta, degenerescenta maculara este frecventă în bătrânii. Aceasta este principala cauza de pierdere severă a vederii în subiecți peste 60 de ani.

  degenerescenta maculara poate fi moștenit, ceea ce înseamnă că poate fi transmisă de la părinți la copii.
  Dacă cineva din familie are sau a avut aceasta boala, sunt mai expuse riscului de a dezvolta boala. Vezi l’oftalmolog pentru a evalua riscul individual.

  factori de risc pentru degenerescenta maculara sunt: fumatul, hipertensiunea arteriala, colesterol ridicat, l’obezitate, piele clar, fie de sex feminin, au ochi clar.

  care sunt simptomele de degenerare maculară legată de vârstă?

  Inițial legate de varsta, degenerescenta maculara este asimptomatic și este recunoscut numai atunci când progresează sau afecteaza ambii ochi. Primul simptom este o vederea încețoșată în mijlocul’imagine. Acest punct devine mai mare sau mai estompat cu trecerea timpului.

  simptomele de degenerare maculară legată de vârstă includ:

 • din Zonele de interes de la centrul de vedere;
 • Percepția culorilor a scăzut.
 • Aici sunt unele imagini care ilustrează modul în care vom vedea un bătrân care suferă de degenerare maculară:

  cum vom vedea un pacient cu degenerescenta maculara legata de varsta 2cum vom vedea un pacient cu degenerescenta maculara legata de varstadupă cum puteți vedea în caz de degenerescența maculară legată de vârstăceea ce vedem cu degenerescenta maculara legata de varstalegate de varsta, degenerescenta maculara imagineLOVITURĂ MAREviziunea unui pacient cu degenerescenta maculara legata de varstalegate de varsta, degenerescenta maculara 03legate de varsta, degenerescenta maculara ceea ce vezilegate de varsta, degenerescenta maculara viziune
  [Notă] Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, consultați un oftalmolog imediat.

  Cum este diagnosticat legate de varsta, degenerescenta maculara?

  legate de varsta, degenerescenta maculara poate fi diagnosticat cu un simplu examen oftalmologic. Una dintre cele mai comune simptome este prezența de “drusen” – depozite mici sub retina . L’doctor de ochi poate verifica prezența de l’o examinare de vedere. Medicul poate, de asemenea, vă rog să observați o grilă Amsler . Unele linii drepte pot apărea ondulat sau lipsește. Ambele sunt semne de degenerescenta maculara.

  Dacă sunteți diagnosticat cu degenerescenta maculara, medicul dumneavoastră poate efectua un angiografie. În timpul acestui examen, este injectat intravenos și colorant în braț. Cât de repede vopseaua ajunge la l’ochi și curge prin vasele de sange ale retinei, sunt luate de imagini. Dacă nu există vase de sânge anormale sau de pierdere de sânge, imaginile vor arăta exact și tip de daune. Cu un optice tomografie computerizată (OCT), puteți vedea vasele de sange de sub retina, fără utilizarea de vopsea.

  Articol similar:  Dimagrire velocemente

  În degenerescența maculară legată de vârstă detectarea precoce este cheia pentru că există tratamente care pot întârziere sau a reduce severitatea bolii.

  Ce tratamente sunt disponibile pentru degenerescenta maculara legata de varsta?

  La data de nu există nici un leac pentru degenerescența maculară legată de vârstă, dar există tratamente care pot incetini progresia acesteia. Mai multe tratamente sunt disponibile, inclusiv:

 • , anti-angiogeneza. Aceste medicamente (Avastin, Eyelea, Lucentis, Macugen) bloca dezvoltarea de noi vase de sânge și scurgeri de lichid și sânge, toate’dell interno’ochi care provoaca degenerescenta maculara exudativa/ud.
  Acest tratament este eficient în multe cazuri, și mulți pacienți recapete mult de viziunea pierdut. Poate fi necesar să repetați tratamentul în perioadă lungă de timp.
 • Vitaminele. Un mare studiu realizat de Institutul Național de Ochi de la National Institutes of Health, numit AREDS (Legate de Varsta, Boli de Ochi Studiu – studiu privind boala de ochi legate de’s de vârstă), a demonstrat că vitaminele C, E, beta-caroten, zinc si cupru poate reduce riscul de pierdere a vederii la pacienții cu intermediar sau avansat stadiu de degenerare maculară uscată. Cu toate acestea, aceste rezultate pot fi completate sau modificate, după finalizarea studiului, AREDS2. Acest studiu suplimentar a căutat să determine dacă l’adaos de alte vitamine si minerale ar îmbunătăți rezultatele primului test AREDS. Primul plus că a fost făcut sunt acizi grași omega-3 (ulei de pește), iar al doilea este o combinație de două carotenoizi, luteina si zeaxantina, care se găsesc în legume cu frunze verzi, in fructe si legume colorate. Cercetările au arătat că:
  „Beta-caroten nu reduc riscul de progresie de degenerescenta maculara;
  „L’adăugarea de omega-3 nu a redus riscul de progresie de degenerescenta maculara;
  „Este încă nu a fost stabilit dacă l’adaos de zinc fi utile pentru această patologie;
  „Pacienții care au luat-o formulă care conțin luteina si zeaxantina par să fi avut îmbunătățiri;
  „În general, oamenii care au luat luteina si zeaxantina, în loc de beta-caroten, au obținut cele mai bune rezultate.
 • Terapia cu laser. Cu laser te poate distruge vasele de sange anormale tipic de degenerescenta maculara.
 • Laser terapia fotodinamică. Aceasta procedura foloseste un medicament fotosensibil (verteporfină – Visudyne) pentru a deteriora vasele de sange anormale. Medicul injectează medicamente în sânge, astfel încât acesta poate fi absorbit de vase de sânge anormale în ochi.
  În cele ce urmează, un laser este concediat rece in’ochi care activeaza de droguri și provoacă deteriorarea vaselor de sange anormale.
 • Articol similar:  Alcon formularul de rezidenți în chirurgie refractiva

 • Lentile speciale. Există anumite lentile, care mărește obiectele din apropiere și de a ajuta oamenii care suferă de pierdere a vederii de degenerare maculara pentru a avea o vedere mai bună.
 • Cu toate acestea, cercetatorii studiaza noi tratamente și terapii pentru degenerescenta maculara. Următoarele tratamente sunt considerate experimentale și au fost utilizate mai puțin frecvent, de la introducerea anti-angiogenici. Acestea sunt:

 • Chirurgie submaculare. Este o intervenție chirurgicală pentru a elimina vasele de sange anormale în’s afectate de degenerescenta maculara.
 • Translocare a retinei. Este o procedura chirurgicala folosita pentru a distruge vase de sânge anormale care se află direct sub centrul de macula, în cazul în care un fascicul laser nu pot fi îndreptate într-o manieră sigură. În procedura centrul de macula este mutat departe de vase de sânge anormale în o’zona sănătos retinei, prevenind astfel formarea de tesut cicatricial și alte leziuni la nivelul retinei. Apoi, utilizați un laser pentru a trata vasele de sange anormale.
 • rezumat Video pe degenerescenta maculara legata de varsta

  aici este un film de animație care prezintă problema la ochi cauzate de degenerescenta maculara legata de varsta:

  care sunt perspectivele pentru persoanele care suferă de degenerare maculară legată de vârstă?

  outlook pentru persoanele cu degenerescenta maculara legata de varsta nu sunt interesante, dar nici nu este trist, având în vedere că cei care suferă de rar pierdut complet din vedere.

  puteți avea o scădere a vederii centrale, dar este capabil de a efectua aproape toate activitățile zilnice normale.

  degenerescența maculară umedă (sau exudative) poate duce la grave și ireversibile pierderea vederii. Dacă te-a lovit ambii ochi, puteți avea o scădere semnificativă a calității vieții.

  În orice caz, sub formă uscată de degenerescenta maculara legata de varsta este mult mai comun și tinde să progreseze mai lent, care vă permite să-și păstreze o mare parte din vedere.

  din Păcate, chiar și după tratamentul de degenerescenta maculara exudativa (sau umede), boala poate sa reapara și sunt, prin urmare, necesare tratamente repetate. Din acest motiv, persoanele cu degenerescenta maculara legata de varsta ar trebui să verificați periodic vedere și să urmeze recomandările de’de îngrijire a ochilor.

  tratament și diagnosticul precoce lent avans al bolii și de multe ori a îmbunătăți viziune.

  Bibliografie

  ^ National Eye Institute.

  ^ Academiei Americane de Oftalmologie.

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE