Boala Hodgkin: Ghid Complet

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Factori de risc
 • >> Pregătirea pentru examenul medical
 • >> Teste și diagnostic
 • >> de îngrijire și Tratament
 • limfom Hodgkin (de asemenea, numit boala Hodgkin) este un cancer de glande limfatice.

  În această boală, o creștere anormală a celulelor sistemului limfatic, care subminează capacitatea de a’organismul să lupte cu virușii și bacteriile.

  limfom Hodgkin este unul din cele două tipuri de cancer a sistemului limfatic cele mai comune. L’alte tip apare mai des.

  Datorită noilor descoperiri și progrese în tratamente și de diagnostic, șansele de recuperare completă sunt mult mai crescut in ultima vreme.

  Sintomi

  simptomele limfomului Hodgkin sunt:

  ” Umflarea graficul ganglionilor limfatici în gât, axile sau inghinal, fără durere
  „Un sentiment de oboseala cronica
  „Febră și frisoane
  „Transpirație abundentă în timpul nopții
  „Pierderea in greutate pentru nici un motiv aparent – până la 10 la sută sau mai mult din greutatea corporală
  „Lipsa poftei de mâncare
  „Mâncărime
  „Sensibilitatea la efectele de’de alcool sau durere în ganglionii limfatici de la l’de alcool

  atunci Când pentru a vedea medicul

  se Consulte medicul dumneavoastră dacă aveți simptome de îngrijorare.

  cauzele de limfom Hodgkin nu sunt cunoscute încă.

  limfom Hodgkin mai apare atunci când există o mutație genetică, deoarece’într-o celulă specializată pentru a lupta împotriva infecției numite celule B. Aceasta permite celulelor să se divid rapid și să continue să trăiască atunci când o celulă sănătoasă ar muri. Sunt produse în acest fel celulele B în cantități anormale, supraîncărcarea sistemul limfatic, împreună cu celulele sănătoase, provocând simptome de limfom Hodgkin.

  Există diferite tipuri de limfom Hodgkin, în funcție de celulele implicate în boală și comportamentul lor. În funcție de tipul acesta este setat la o altă terapie.

  Limfom Hodgkin clasic limfom

  limfom Hodgkin clasic este cea mai frecventă. Acesta poate fi împărțit în continuare în subcategorii. Cei care suferă de limfom Hodgkin clasic a celulelor anormale dimensiune, numit Reed-Sternberg în ganglionii limfatici.

  subtipuri de limfom Hodgkin clasic sunt:

  Hodgkin – scleroză nodulară
  Limfom Hodgkin în celularitate mixtă
  Clasic limfom Hodgkin săraci de limfocite
  Clasic limfom Hodgkin, bogat în limfocite,

  limfom Hodgkin, cu o predominanță de limfocite

  ’ un tip de limfom Hodgkin este mult mai rar, și creează mari, celule anormale, care sunt uneori numite celule floricele din cauza aspectului lor. Tratamentul pentru limfom pot fi diferite. Daca este diagnosticat mai devreme, acest tip de limfom pot fi tratate mai eficient.

  Factori de risc

  factorii care pot crește riscul de limfom Hodgkin sunt:

  → Vârstă. Limfomul Hodgkin este mult mai probabil la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, iar cei peste 55 de ani.

  → Anterior cazuri de limfom în familie. Prezența în familie membri cu limfom Hodgkin sau non-Hodgkin limfoame creste riscul de a dezvolta limfom Hodgkin.

  → Sex. Persoane de sex masculin au o probabilitate ușor mai mare de a dezvolta un limfom non-Hodgkin.

  → infecție Anterioară de virusul Epstein-Barr. Persoanele cu infecții cauzate de virusul Epstein-Barr virus, cum ar fi mononucleoza infectioasa, sunt la risc mai mare de a dezvolta limfom Hodgkin.

  → Slăbirea sistemului imunitar. Cei care au un sistem imunitar slab, datorită, de exemplu, HIV / SIDA sau după un transplant de organe care necesită l’dacă luați medicamente imunosupresoare , sunt cele mai expuse riscului de limfom Hodgkin.

  Articol similar:  Tastarea de sânge: a se vedea toate combinațiile posibile de tipuri de sânge

  Prepararsi alla vizita medicala

  Face o vizita la medic dacă aveți simptome de îngrijorare. După stabilirea diagnosticului, medicul poate sugera să vezi un specialist, cum ar fi un hematolog, oncolog sau un medic oncolog radiatii.

  Având în vedere că vizitele sunt de multe ori scurt, ar trebui să fiți pregătit pentru o’s întâlnire cu medicul. Aici sunt câteva sfaturi pentru a face cea mai bună utilizare a timpului.

  Ce să fac

  – respectați toate restricțiile pre-programare. Păstrați-vă informați cu privire la anumite proceduri de urmat înainte de a vizita, de exemplu, restricții în dieta înainte de vizită.
  – a Face o listă cu toate simptomele, inclusiv unul care poate părea fără legătură cu problema
  – Lista toate informațiile dumneavoastră personale, inclusiv evenimente speciale sau situații stresante.
  – Face o listă de medicamente și suplimente luate
  – să Fie însoțită de un membru al familiei sau un prieten, pentru a vă ajuta să stoca toate informațiile de care medicul va oferi
  – a Face o listă de întrebări pentru a cere medicului

  Din momentul vizitei este limitat, este necesar să se facă o listă de întrebări pentru a cere medicului, astfel încât pentru a optimiza timpul. Pornind de la cele mai importante întrebări și pentru a muta treptat la cele de mică importanță. În caz de limfom Hodgkin, aici sunt câteva întrebări importante puteți să întrebați medicul dumneavoastră:

  • care este cauza simptomelor mele?
  • Există și alte posibile cauze pentru boala mea?
  • Ce teste ar trebui sa fac?
  • Starea mea este temporară sau permanentă?
  • Ce pot face?
  • Există alternative de toate’de abordare a primar?
  • Am, de asemenea, alte condiții de sănătate. Cum pot să le gestioneze mai bine?
  • Trebuie să urmeze anumite restricții?
  • Am nevoie pentru a vedea un specialist? Cât de mult este? L’s de asigurare acoperă costurile de vizita?
  • Trebuie sa fac o biopsie?
  • Există o versiune generic de medicamente care l-a prescris?
  • Există broșuri sau site-uri care pot referi?

  în Plus față de lista de întrebări, nu ezitați să cereți informații suplimentare, dacă simți nevoia.

  la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

  medicul poate pune câteva întrebări, să fie pregătit să răspundă într-un fel să profite la maximum de timpul disponibil. Medicul poate solicita:

  • Când au început simptomele?
  • Simptomele sunt continue sau ocazional?
  • Cât de grave sunt simptomele?
  • C’este ceva care amelioreaza simptomele tale?
  • C’este ceva care se agraveaza simptomele?
  • Cineva din familia ta a avut cancer, inclusiv boala Hodgkin?
  • În familie există cazuri de tulburări ale sistemului imunitar?
  • Ea a suferit de infecții în trecut?
  • Tu sau familia ta a fost expus la substanțe toxice?

  Teste și diagnostic

  Pentru a diagnostica limfomul Hodgkin, puteți efectua următoarele teste:

  ” Examen fizic. Medicul în timpul unui examen fizic poate verifica dacă există umflarea ganglionilor limfatici în gât, axile și zona inghinală, precum și de splină sau ficat umflate.

  ” Teste de sânge. Cu analize de sange, puteți verifica dacă există semne de un posibil cancer.

  ” Examene imagistice. Puteți rula teste, cum ar fi raze X, tomografie computerizata (CT) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET).

  Articol similar:  Vaccin pentru meningita B va fi în farmacii de la 1 octombrie,

  ” chirurgie. Puteți efectua o mică intervenție chirurgicală pentru a elimina sau a ganglionilor limfatici, în tot sau în parte pentru a rula teste. Proba este analizată de către un laborator specifice. Dacă există prezența de celule Reed-Sternberg anormale se face, diagnosticul de limfom Hodgkin.

  ” Retragerea de măduvă osoasă pentru testare. Poti face o biopsie de măduvă osoasă pentru a determina semne de tumoare în măduva osoasă. Pentru o biopsie, folosind un ac pentru a retrage o cantitate mică de măduvă osoasă și sânge.

  stadiile de limfom Hodgkin

  După diagnosticul de limfom Hodgkin, este stabilit, de asemenea, pe scenă a tumorii, pentru a determina tipul de tratament de urmat.

  stadiile de limfom Hodgkin sunt:

  ○ Etapa I. tumora este limitată la un singur organ sau a ganglionilor limfatici.
  ○ Etapa a II-a. În acest caz, cancerul este în două ganglionii limfatici sau tumora a invadat un organ și ganglionii limfatici din apropiere, dar este încă limitat la o parte limitată a corpului.
  ○ Stadiul III. În stadiul III, cancerul se extinde la ganglionii limfatici, atât deasupra cât și sub diafragmă, cancerul poate fi, de asemenea, situat într-o porțiune de țesut sau un organ lângă ganglionii limfatici sau în splină.
  ○ Stadiul IV. Și-au’ stadiul cel mai avansat de limfom Hodgkin. Celulele canceroase sunt găsite în diferite organe și țesuturi. În această etapă, sunt implicate nu numai ganglionii limfatici, dar, de asemenea, alte părți ale corpului, oase, ficat și alte organe.

  în Plus, vom folosi literele a și B, pentru a indica dacă au apărut sau nu simptomele de limfom Hodgkin:

  – ” ” înseamnă că nu au simptome vizibile.
  – “B” indică faptul că există o multitudine de simptome, cum ar fi o febră persistentă, pierdere în greutate aparent fără justificare sau intensă, transpirații nocturne.

  de îngrijire și Tratament

  În funcție de stadiul și tipul de limfom Hodgkin , de preferințe și de starea generală de sănătate, există diferite tipuri de cure și tratamente. Scopul tratamentului este de a distruge cel mai mare număr posibil de celule tumorale.

  Chimioterapie

  În chimioterapie-folosirea de medicamente care conțin substanțe chimice pentru a neutraliza celulele maligne. Aceste medicamente se raspandesc in organism prin fluxul de sânge.

  chimioterapia este adesea folosit în combinație cu radioterapia la pacienții care suferă de limfom Hodgkin de tip clasic în faza inițială. Radioterapia se face de obicei după chimioterapie. În limfom Hodgkin în stadiu avansat, chimioterapia este adesea folosit în combinație cu radioterapia.

  chimioterapia medicamente sunt disponibile sub forma de pastile, intravenos și pot fi luate în ambele sensuri. Există mai multe combinații de medicamente pentru a trata limfom Hodgkin.

  efectele secundare ale chimioterapiei depinde de tipul de medicamente care sunt administrate. Cele mai frecvente sunt greața și pierderea parului. Pot exista tulburari mai grave, cum ar fi leziuni de cord, afecțiuni pulmonare, probleme de fertilitate, și l’apariția de alte tipuri de cancer, cum ar fi leucemia.

  radioterapia

  Cu radioterapia folosește raze X pentru a distruge celulele canceroase. Această procedură se poate face singur, dar de obicei se face după chimioterapie. Cine este afectat de limfom Hodgkin, cu o predominanță de limfocite, în faza inițială, de obicei, este supus numai la radioterapie.

  Articol similar:  Importanța de Pre-ocuparea forței de muncă de Droguri și alcool test

  În această procedură, pacientul se afla pe o masă și o mașină mare, se rotește în jurul tău, conducerea radiatii la puncte specifice. Radiațiile pot fi direcționate către ganglionii limfatici afectate și țesuturile înconjurătoare în care cancerul se poate dezvolta. Durata acestui tratament depinde de severitatea bolii.

  Unele efecte secundare ale radioterapiei sunt inrosita pielii si pierderea parului in zona unde este aplicat. De multe ori după tratament, te simti foarte obosit. Printre alte efecte secundare pot avea probleme cu inima, accident vascular cerebral, probleme cu glanda tiroida, infertilitate și cancer în alte organe, cum ar fi de san sau de plamani.

  Transplantul de celule stem

  În transplantul de celule stem de la pacient bolnav de măduvă osoasă este înlocuită cu celule sănătoase, care produc noi de măduvă osoasă. În caz de recidivă în ciuda tratamentului, această procedură poate fi foarte util.

  atunci Când face un transplant de celule stem, celule stem sunt colectate și congelate. Ulterior este supus la chimioterapie și radioterapie pentru a distruge celulele canceroase din organism. În cele din urmă, celulele stem sunt decongelate și reintrodus în’corp intravenos. Noile celule stem ajuta la producerea de măduvă osoasă sănătoasă.

  Medicină alternativă

  Nu există alte medicamente pentru a trata limfom Hodgkin.
  Cu toate acestea, există unele practici utile pentru a face cu stresul de tratament de chimioterapie și ameliorarea simptomelor.
  Aici sunt unele dintre ele de mai jos:

  – acupunctura
  – masaj
  – aromoterapie
  – meditație

  Supporto

  se Confruntă cu un diagnostic de limfom Hodgkin poate fi foarte complicată și stresantă. Aici sunt unele resurse pentru a face față situației :

  – Uita-te pentru mai multe informații despre limfom Hodgkin. Încercați să colecteze cât mai multe informații posibil despre starea lor, așa că se simt mult mai informat cu privire la deciziile cu privire la tratament și îngrijire. Consultați medicul dumneavoastră și de căutare de informații în bibliotecă și pe Internet. Puteți găsi mai multe informații de la Institutul Național de Cancer, și l’Societatea Americana de Cancer.

  – Menține un sistem de suport puternic. Păstrați o atitudine pozitivă poate ajuta să facă față mai bine cu problemele, preocupările și neliniștile care pot apărea. Prietenii și familia pot fi o mulțime de ajutor, dar s-ar putea avea, de asemenea, probleme de coping cu boala. Prin urmare, poate fi util să contactați un grup de sprijin specifice.

  – Stabilirea de obiective rezonabile. Stabilirea obiectivelor vă ajută să vă simțiți situația sub control și de a obține mai multă încredere. Evita stabilirea de obiective care sunt imposibile. Este posibil să nu fi capabil de a lucra full-time, dar încă ne mai putem lucra part-time. Mulți oameni consideră că este util să continue să lucreze.

  – să Ia timp pentru ei înșiși. Mănâncă sănătos, relaxați-vă și aveți suficient de odihnă poate ajuta la combaterea stresului și a oboselii cauzate de cancer. Programa timp pentru mai mult de odihnă.

  – Rămâne activă. Dacă aveți cancer nu trebuie neapărat să nu mai faci ceea ce le place. Dacă vă simțiți suficient de bine, puteți efectua toate activitățile normale. Si ‘este important să rămână la fel de activ ca posibil.

  © REPRODUCERE REZERVATE