Interventii Chirurgicale La Genunchi Pentru Artrita

În caz de genunchi inflamat, rigid, ceea ce face dificil de a efectua activități comune, poate doriți să ia în considerare, consultarea medicului dumneavoastră, l’interventii chirurgicale la genunchi. Această operațiune este, de obicei rula pe pacienții peste 50 de ani cu osteoartrita severa.

Ce se întâmplă în timpul l’interventii chirurgicale de inlocuire a genunchiului?

pe L’operația este efectuată sub anestezie generală (pacientul este inconștient) sau anestezie rahidiană / epidurală (pacientul este treaz, dar amortit de la talie în jos).
Faceți o tăietură de 20 – 30 cm pe genunchi. Partea deteriorată este eliminat și înlocuit cu o articulație artificială, material metalic sau plastic. Proteza este conectat la tibie și de femur cu ciment sau cu un material special. Acum, părți artificiale forma noua organizație, împreună cu mușchii care înconjoară și ligamentele de susținere și motilitatea.

care sunt cele mai recente știri de pe’interventii chirurgicale la genunchi?

Astăzi, chirurgia minim invaziva a revoluționat l’întregul domeniu de medicina chirurgicală. Medicii pot efectua operatii chiar masiv, fără a face incizii marcat.

pe l’s de abordare a mini-invazive, pentru a înlocui l’de articulare a genunchiului este pur și simplu o’incizie de 7 – 12 cm. În acest mod se poate lucra prin fibre musculare, fără a provoca daune la tendoane și mușchi. Recuperarea este mai rapidă, pacientul se simte mai putina durere si rana se vindeca mai repede.

Acest tip de procedură este încă limitată la câțiva doctori din America de Nord. Sunt în curs de desfășurare și continuă cercetările pentru a evalua beneficiile de chirurgie minim invazivă în comparație cu cel tradițional.

ce se întâmplă după ce l’operația de înlocuire de genunchi?

pe l’implant de genunchi operatie pacientul este externat în termen de 3-5 zile. Majoritatea oamenilor care suferă de acest tip de interventie chirurgicala, imediat evidente îmbunătățiri. Durerea cauzata de genunchi purtate nu c’este mai mult datorită nouă articulație artificială.
După ce l’s intervenție, pacientul este deja în picioare a doua zi după și nu se poate mișca piciorul.
Toate’la început, puteți merge pe jos, sprijinindu-se pe bara, sau cu cârje sau bastoane, să se obișnuiască treptat cu noul comun pentru a susține greutatea corpului.
După aproximativ șase săptămâni, majoritatea oameni de mers pe jos în condiții de siguranță fără a fi nevoie de ajutor.
După recuperarea tonusului muscular cu fizioterapie, persoanele care fac obiectul unei interventii chirurgicale la genunchi pot efectua cele mai multe activități normale (cu excepția funcționare și sărituri).

Articol similar:  Inteligența este moștenită de la mama, asa se spune de cercetare

cât timp ar trebui să ai terminat kinetoterapia după o intervenție chirurgicală la genunchi?

După o intervenție chirurgicală la genunchi de multe ori este externat a doua zi după. Dacă vă sunt trimise la o structură specializată, timpul de ședere este de aproximativ 10 zile.
Puteți face, de asemenea, fizioterapie la domiciliu. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, sesiuni de fizioterapie-ambulatoriu pentru a accelera procesul de reabilitare. Fizioterapie poate dura una sau două luni, în funcție de starea pacientului.

durata de recuperare variază de la persoană la persoană, și este determinată de medic în funcție de pacient.

Ce măsuri de precauție ar trebui să mă iau după ce l’chirurgie a genunchiului?

pe l’de intervenție nu ar trebui să tulpina, nici poftă de mâncare picior. Chiar și în pat, piciorul și genunchiul de muncă trebuie să fie cât mai dreaptă posibil. Evita, de asemenea, în genunchi și îndoire, astfel că imediat după ce l’de intervenție.

Urmați întotdeauna instrucțiunile de fizioterapeut, eșecul de a respecta măsurile de precauție sugerat poate provoca dislocarea’articulație artificială.

comportament pot să urmeze la domiciliu în timpul reabilitare?

Aici sunt câteva sfaturi pentru a facilita reabilitare a genunchiului operat.

” pentru a Evita merge în sus și în jos pe scări. Ia organizat în casa deci nu au de a urca prea des pe scări.
„Folosesc scaune cu spatele drept, pentru a evita fotolii.
„Pentru a evita căderile sau împiedicare, scoateți covoare, cabluri și tot ce se poate obstrucționa calea spre camere.
„A ține la distanță animalele de companie sunt agitat în timpul de reabilitare.
„Consultați medicul dumneavoastră înainte de a reveni la activitatile de zi cu zi, cum ar fi de conducere, activitate fizică sau sexuală.

Articol similar:  → Tumoare pe creier - ce este, Simptome, Tratamente 【ACTUALIZAT】

L’operatie la genunchi este în siguranță?

comun de înlocuire a genunchiului artificiale sunt în continuă evoluție tehnologică. Desigur, ca cu toate interventiile chirurgicale, există riscuri.
În primul rând, având în vedere că mișcarea va fi limitat pentru perioadele timpurii, c’este riscul de formare de cheaguri de sânge. Pentru a preveni această situație, medicul poate prescrie anticoagulante.

Există, de asemenea, risc minim de infecție și sângerare, precum și riscurile legate de’cu o anestezie generală.

Atri posibil risc, dar sunt foarte rare:

► Posibilitatea ca bucăți de măduvă osoasă intră în sânge până la plămâni, cauzând probleme grave de respirație.
► Posibilitatea de deteriorare a nervilor de genunchi care rezultă în amorțeală.
► Pauză de alte oase timpul l’o intervenție chirurgicală, care poate necesita o lungă ședere în spital.
► O posibilă ruptură de proteze artificiale

Ce este o viață artificială genunchi?

după ce ați făcut primele intervenții ale genunchiului, în anii ’ ‘ 70, s-a crezut că părți artificiale va dura aproximativ 10 ani. Zi d’astăzi, cele mai multe dintre’85% din implanturi dureze cel puțin 20 de ani. L’a continuat evoluția de materiale și tehnici va crește cu siguranță durabilitatea protezei.

Bibliografie

^ Clinica Din Cleveland Departamentul de Chirurgie Ortopedică.
^ Academia americana de Ortopedie Chirurgilor.
^ Artrita Fundație.
^ Osteoartrita Centru De Sănătate. http://www.webmd.com/osteoarthritis/guide/knee-replacement-surgery.

© REPRODUCERE REZERVATE