Uitam Prea mult la TELEVIZOR Poate Provoca Probleme cu Creierul La Persoanele De Varsta mijlocie

Potrivit unei cercetări, niveluri scăzute de exercițiu sunt legate de o scădere în funcția mentală în cursul vieții

adulti care isi petrec ziua pe canapea în fața TELEVIZORULUI și de a face activitate fizică poate vedea redus funcționalitatea lor mentală în timpul evului mediu.

“Am observat că un pic de activitate fizica si timpul petrecut uitam la televizor la varsta adulta sunt obiceiuri care implica o deteriorare a funcției mentale cognitive în primii ani de vârstă“, a declarat Tina Hoang, din California de Nord, Institutul de Cercetare și Educație de la Veterans Affairs Medical Center din San Francisco.

“nu este deosebit de surprinzător”, a adăugat el, Hoang, ca cercetarea a evidențiat faptul că nivelul scăzut de activitate fizică are un efect negativ asupra capacității mentale, deja la persoanele în jur de 50 de ani.
Ancheta preliminară au fost examinate în primul rând persoanele mai în vârstă.

“acest lucru Este încă un studiu preliminar,”, a adăugat el. Potrivit Hoang, timpul trecut de la uita-te la TV și lipsa de activitate fizică par să fie legate de o funcționalitate redusă de capacitatea mentală, însă acesta nu a fost posibil să se demonstreze că aceste comportamente sunt de fapt cauza acestei declinul mental.

“investigații suplimentare Sunt necesare în acest sens”, a spus el.

rezultatele cercetării au fost publicate pe 2 decembrie, în ediția on-line a JAMA Psychiatry.

Pentru a evalua l’efect de TELEVIZIUNE și de activitatea fizică pe funcții psihice pe termen lung, experții au evaluat mai mult de 3.200 de persoane de ambele sexe. Voluntarii au avut o medie de aproximativ 25 de ani la data de’la începutul studiului. 55% dintre ei erau albi, iar 57% au fost femei. Mai mult de 90% dintre participanți au terminat liceul.

Articol similar:  Laptele matern: hrana standard de aur - eu Fără Frontiere

studiul A durat 25 de ani, timp în care participanții au completat cel puțin 3 chestionare despre modul lor de viață.

oamenii de stiinta au definit “mare” un timp de peste 3 ore pe zi petrecute în fața TELEVIZORULUI în timpul l’anul precedent.

cercetătorii au calculat l’activitatea fizică, în funcție de unitatea de practică. Aceste unități au fost măsurate folosind o combinație de durata și intensitatea’exercițiu. Cei care au indicat un nivel de activitate fizică scăzută au fost sub nivelul standard de referință pentru genul lor, relevă studiul.

La nivelul funcționării psihice a subiecților a fost evaluată cu ajutorul test măsurarea capacitatea memoriei verbale și capacitatea și viteza de a planifica, organiza și de a efectua sarcini intelectuale.

În concluzie, oamenii de știință au constatat că l’11% dintre participanții la studiu a petrecut o mulțime de timp mare în fața TELEVIZORULUI.
Ajungând la vârsta de mijloc aveau tendința de a se scoruri mai rau pe test de funcționalitate psihică, comparativ cu cei care au urmarit la TELEVIZOR mai puțin de multe ori.

’ a fost, cu toate acestea, a constatat că cei care au urmarit foarte frecvent TV a avut toate’despre aceleași niveluri ale memoriei verbale în comparație cu cei care au vizionat mai puțin.

cu toate Acestea, în ceea ce privește capacitatea de a cred că rapid, și de a efectua sarcini intelectuale, care au declarat un nivel de activitate fizica scazuta (aproximativ 16% dintre participanți), a obținut scoruri semnificativ mai mici decât cei care au făcut mai multe exerciții.

și Alți factori de un stil de viata sedentar, în plus față de TV, de exemplu, o’alimentare incorectă sau slabe de citire, poate reduce performanța mentală?

“Am făcut unele comparații între alți factori, precum nivelul de educație, l’indicele de masa corporala, fumatul, și l’alcool”, a spus Hoang. “Dar pot exista și alți factori în dans care nu suntem în măsură să explice”.

Articol similar:  Care sunt cele mai comune boli respiratorii

Susan Albers este un psiholog in cadrul departamentului de psihiatrie și psihologie la Clinica Cleveland din Wooster, Ohio.
Albers a declarat că, de fapt, “sunt prea multe variabile și factori să afirmăm că la comportamente cum ar fi vizionarea o mulțime de TV și au un stil de viata sedentar sunt cauza deficitului de funcția cognitivă.”

cu toate acestea, adaugă el, “nu’nu este de mirare că există o legătură”. Rezultatele studiului indică faptul că “ce faci în’adolescenta are repercusiuni în’la maturitate“, a concluzionat el Albers.

“tinerii de multe ori nu își asociază acțiunile curente cu ce se va întâmpla în 20 de ani,”, a spus el. “Cu acest studiu ne-am oferit o vedere mai clar.”

Bibliografie

  • Tina D. Hoang, M. S. P. H., personal de cercetare asociat, California de Nord, Institutul de Cercetare și Educație, Veterans Affairs Medical Center, San Francisco; ;
  • Susan Albers, Psy.D., psiholog, departamentul de psihiatrie și psihologie, Cleveland Clinic, Wooster, Ohio; ;
  • Dec. 2, 2015, JAMA Psychiatry;
  • Autor | Viola Dante

    © REPRODUCERE REZERVATE