Fata rotunda La Lună Plină, și ceafă de Bizon

umfla fata până la formă rotunjită, s-ar putea suferi de așa-numita luna fata. De asemenea, numit fata de luna, această condiție este, de obicei, nu este gravă. Dar se poate crea disconfort.

luna fata apare atunci când excesul de grasime se acumuleaza pe partile laterale din fata. Adesea, această condiție este legată de’obezitate, dar poate fi, de asemenea, cauzate de sindromul Cushing: o boala care apare atunci cand organismul este expus pentru perioade lungi de timp la niveluri ridicate de un hormon numit cortizol.

Simptome și cauze de luna fata

luna fata este atunci cand fata devine treptat rotundă, plină și pufos. Părțile laterale ale feței poate deveni rotund, din cauza grăsimii acumulate în aceste zone, pentru a ascunde urechile celor care se uită la fata de’individul în cauză. Grăsimea poate fi, de asemenea, depus pe părțile laterale ale craniului, provoacă întotdeauna o mai rotunjite aspectul feței.

Dar ceea ce determină acumularea de grăsime în jurul feței?

cauza rădăcină de o luna fata este o mare eliberare de hormoni, în special cortizol. Această condiție se numește ipercortisolismo. Cortizol este produs de glandele suprarenale: glandele sunt de formă triunghiulară, plasat deasupra rinichilor.

termeni și Condiții referitoare la luna fata

În condiții care cel mai des duce la’ipercortisolismo și luna fata sunt:

 • Creșterea producției de hormoni (ACTH) din glanda pituitară: l’hormonul ACTH stimuleaza glandele suprarenale sa produca cortizol.
 • Tumori ale’hipofizar – sau de plămâni sau ale pancreasului – care poate, de asemenea, duce la versiuni mari de ACTH;
 • Tumori benigne sau cancer al glandei suprarenale;
 • Articol similar:  Tribulus terrestris: come funziona

 • L’utilizarea pe termen lung de medicamente steroizi, cum ar fi prednison pentru boli, cum ar fi l’artrita reumatoida sau alte boli autoimune;
 • a confirma faptul că luna fata este rezultatul nivelurile de cortizol anormale, medicul dumneavoastră vă poate prescrie analiza de sânge și urină teste. Pentru a confirma cauza niveluri ridicate de cortizol pot fi necesare alte teste, cum ar fi de exemplu un imagistica prin rezonanta magnetica sau TOMOGRAFIE.

  lună Față și sindromul Cushing

  sindromul Cushing poate fi dificil de diagnosticat. Acest lucru este pentru că semne și simptome cum ar fi umflarea feței pot fi cauzate de alte boli. Dar fata de pe lună este de multe ori cauzate de sindromul Cushing, mai ales dacă se agravează treptat, și dacă există alte simptome caracteristice ale bolii menționate.

  de grăsime se acumulează numai pe fata?

  de grăsime pot acumula, de asemenea, în partea din spate a gât (ceafă de bizon), abdomen, și portbagaj, dar brațele și picioarele să rămână slabă. Acest tip de obezitate centrală este cea mai comună caracteristică sindromului Cushing. Cu toate acestea, dacă sunteți pe o dieta sau de a face mai mult exercițiu, este posibil să nu observați orice creștere în greutate și, de asemenea, fata ta ar putea să rămână subțire.

  tratament pentru sindromul Cushing depinde de ceea ce a provocat această stare. În unele cazuri, chirurgul poate elimina o tumoare care cauzeaza sindromul. În alte cazuri, cu toate acestea, pot fi utile medicamente, radioterapie sau terapie fizica.

  cu Fața spre lună, și de a lua steroizi

  pe L’aportul pe termen lung de medicamente cu steroizi (cum ar fi prednison) poate provoca multe din semnele și simptomele sindromului Cushing, dar nu este l’unic: din păcate, chiar dacă milioane de subiecți, au frecvent închiriere aceste tipuri de medicamente, multe dintre ele ar putea fi afectate de starea fața lunii pline, fără a fi capabil de a urmări înapoi la cauza.

  Articol similar:  O soluție naturală pentru detoxifierea organismului de metale grele

  pe L’greutate și l’acumularea de grăsime în față este una dintre cele mai frecvente semne de’utilizarea de steroizi. Riscul de apariție a acestor simptome depinde de doza de medicament și durata de’adormirea maicii domnului. Cu l’utilizarea de steroizi, este de multe ori o creșterea poftei de mâncare și aport mai mare de alimente pot contribui la’de greutate.

  [Asemenea, citește] 20 de Alimente Pentru a Menține Pofta de mâncare.

  simptomele apar de obicei după un utilizarea pe termen lung de steroizi pe cale orala. În cazuri rare, sindromul Cushing pot fi cauzate de steroizi, intravenoasă sau de aerosoli.

  Cel mai bun mod de a reduce simptomele este de a reduce doza de medicamente sau opri cu totul. Consultați întotdeauna un medic înainte de a opri l’dacă luați un medicament. Medicul dumneavoastră vă poate reduce doza, astfel încât acesta rămâne în vigoare. De exemplu, l’luarea de droguri în zile alternative, uneori, poate reduce semnele de sindrom Cushing. Dacă aceasta nu rezolvă fata de luna plină și de alte simptome legate de tabloul clinic al pacientului, medicul poate încerca alte tipuri de terapii: chirurgie de toate – adrenalectomie (îndepărtarea chirurgicală a unuia sau a ambelor glande suprarenale); îndepărtarea microadenoamele de’hipofizar prin intermediul trans-sfenoidală; iradierea sella turcica.

  ^ Manifestările clinice ale Cushing’s sindrom.

  ^ Cauzele și fiziopatologia Cushing’s sindromului;

  ^ Idiopatice de boală sistemică;

  ^ efecte secundare Majore de glucocorticoizi sistemici;

  ^ indusă de Glucocorticoizi miopatie;

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE