Fiind Nerăbdător Poate Cauza Cancer?

stres, Stres …. putem da vina pe el!
Azi am citit despre un studiu realizat în marea britanie a populației care pune în corelația dintre stres și cancer. Într-un cuvânt, cei mai stresați sunt la riscul de a face cancer mult mai probabil pentru cei care duc o viață toate se’apa de trandafir.

tema este foarte delicată și nu suferă în special: în fiecare zi sunt diagnosticate despre 1.000 de noi cazuri de cancer, iar din 2010 până în prezent procentul de bolnavi a crescut cu 17%. L’anul solar este închis, prin urmare, cu 363.300 de noi cazuri de cancer (de la conte a fost exclus din carcinoame ale pielii). Dintre acestea, aproximativ 194.400 (54%) au fost bărbați; despre 168.900 (46%) femei.

cancerul este boala secolului, nivelurile de anxietate în întreaga lume occidentală sunt foarte mari. Și astăzi vreau să vă vorbesc despre un studiu raportat de către Los Angeles Times, care implică 16.000 de bărbați și femei din Marea Britanie cu vârsta de peste 40 de ani. Pacienții au fost monitorizați timp de 15 ani, și nivelurile de anxietate au fost legate cu sansa de a dezvolta cancer,.

pe L’anxietate plimbări desigur, mână-în-mână cu stres, iar stresul este “risc” pentru a trăi în secolul 21. O niveluri scăzute de stres trebuie să avem nevoia sa te ridici din pat dimineața și de a face cele mai bune noastre în orice activitate. Corpurile noastre reacționează la stres, cu producția de adrenalină. Acest hormon ‘lupta sau de zbor’ călătorește prin sânge la fiecare colț al corpului ne pregătește pentru a lupta împotriva “trib’de cealaltă parte a muntelui, sau pentru a scăpa de enervant saber tooth tiger”.

pe L’adrenalina crește bătăile inimii și respirația, de pompare de oxigen mai eficient pentru muschi. Sângele este deviat de la’intestin (nu este necesar pentru a digera alimente în caz de urgență) la creier si alte organe vitale. Această capacitate de a alerga mai repede și a lovit mai puternic a fost foarte util atunci când există un prădător ascunde în spatele fiecare colt – dar d’azi face mai mult rău decât bine. Atunci când nivelul de stres crește  prea mult sau prea lung , putem simți paralizat’anxietate. Este dificil să se concentreze și chiar să ia o decizie mică necesită un efort titanic.

Articol similar:  Rețete pâine prăjită franceză

Dacă’de anxietate ajunge la punctul de la interfera cu capacitatea lor de, s-ar putea suferi de așa-numita „zgomot d’anxietate generalizată„. Această tulburare afectează 1 în fiecare 30-50, iar femeile suferă mai des decât bărbații.

Recunoască Zgomot d’anxietate generalizată față de’anxietate ‘normal’ poate fi dificil, dar caracteristicile sale includ:

 • Anxietate excesivă, care durează de mai multe zile și pentru cel puțin 6 luni, despre o gamă largă de activități.
 • Dificultăți în controlarea lor vă faceți griji.
 • Trei sau mai multe simptome, inclusiv: sentimente de oboseală; iritabilitate; tensiunea musculara; probleme de concentrare; tulburări de somn.
 • cel Puțin patru simptome fizice, inclusiv: pounding inima sau tahicardie, transpirații, tremor, uscăciunea gurii, probleme de respirație, greață, amețeli sau stare de confuzie, senzație de amorțeală sau furnicături, dureri musculare și senzație de „nod în gât” sau dificultate la înghițire.
 • studiul A constatat că oamenii care suferă de anxietate severă mai mult decât de două ori mai susceptibile de a muri de cancer, comparativ cu cei care nu au fost nerăbdători. Este interesant de observat că o astfel de conexiune a fost găsit în femei, deși suferă de tulburare d’anxietate generalizată într-o mai mare măsură. Au existat numeroase discuții în trecut pentru a determina dacă stres, de fapt, cauze cancer sau nu. Cercetătorii au sugerat că persoanele cu o moștenit tendința de a cancerului ar putea fi mai stresat pentru că ei suferă de membrii lor de familie cu această tulburare (prin urmare, gândul de a dezvolta cancer ar putea duce la stres, nu invers, ndr). Acesta a fost pe larg speculat că cei care suferă de anxietate au un risc mai mare, deoarece acestea sunt mult mai susceptibile de a fuma sau de a bea în exces, și mai puțin probabil să mănânce sănătos sau de a exercita în mod regulat. Cu toate acestea, din acest studiu a reieșit faptul că, chiar și după excluderea posibil „factori înșelătoare” fi l’de alcool și fumatul, conexiune între anxietate severă și cancer a rămas.

  Articol similar:  El té de hierbas

   problema cu acest tip de cercetare este că au găsit o legătură, dar nu sunt în măsură să demonstreze că “A” dar, în realitate, cauzele “B” . Chiar dacă acest studiu raportează o corelație puternică cauza-efect, eliminarea factorilor care altfel ar putea explica legătura, nu ne spune în ce fel factorul psihologic – stres și anxietate – a fi în măsură să influențeze în mod direct fizice. Dar testele de laborator au fost efectuate în cursul anilor ne poate da un indiciu.

  De exemplu:

 • În studiile la animale, șoareci, cu cancer au fost mai susceptibile de a dezvolta metastaze (răspândirea cancerului la alte părți ale corpului) dacă obiectul
 • femeile care folosesc beta-blocante, care încetinesc inima și poate păcăli organismul să creadă că acesta nu este sub stres, au fost legate de o șansă mai mică de cancer de sân în unele studii;
 • s-A descoperit că noradrenalină (noradrenalina, strâns legate de adrenalina sau epinefrina) crește rata de inflamație și producția de noi vase de sange, care pot promova cancer
 • , cancer de sânge sunt influențate de sistemul nervos simpatic, care este în strânsă legătură cu nivelurile de adrenalina;
 • , stresul poate scădea capacitatea de celule ale sistemului imunitar pentru a combate agenți externi, inclusiv infecții. Sistemul nostru imunitar are tehnici sofisticate pentru a neutraliza și distruge celulele dăunătoare, potențial cancerigene, aceste tehnici pot fi afectate mod negativ de stres.
 •  doar pentru a găsi că o puternică anxietate poate crește riscul de cancer este suficient pentru a te face anxios oricine . Următorul pas este să dau seama cum să folosească aceste informații, și cum să lupte legătura dintre cele două elemente. Nu este surprinzător faptul că laboratoarele din întreaga lume sunt de lucru pentru a utiliza aceste cunoștințe pe hormoni și de stres pentru a dezvolta noi remedii pentru cancer – dar acest lucru se referă la viitor. În momentul de față nu știm dacă terapii psihologice, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala (CBT) poate inversa această tendință. Dar există dovezi substanțiale că aceste terapii sunt instrumente puternice pentru a lupta împotriva bolilor mintale, și poate îmbunătăți foarte mult calitatea vieții. Acest ultim studiu vine în speranța că aceleași instrumente pot, de asemenea, lupta cu cancerul. Și acesta este un început bun.

  Articol similar:  Bula face remediu Xenical

  am niste surse care să susțină ceea ce am spus despre corelația dintre cancer si stres?

   <

  • www.grg-bs.it;
  • pubmed/26299593;
  • pubmed/21632501;
  • registrul-tumori.it;

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE