Efectele secundare ale steroizi

în Timpul competiții sportive de multe ori vine de l’argumentul dopaj, și în fiecare caz, steroizi sunt întotdeauna în’ochiul furtunii.

steroizi au dezvoltat o reputație proastă de-a lungul anilor din cauza lor efecte dell’abuzul de steroizi anabolici pe partea de culturisti. Dar, în realitate, steroizi sunt produse de organism și, dacă utilizate în mod corespunzător și sub supravegherea unui medic, poate fi eficient și în condiții de siguranță.

steroizi utilizate în medicină sunt aproape toate ‘corticosteroizi‘ – atunci când produsele din organism, acestea acționează ca hormoni sau mesageri chimici și au o rol în sistemul imunitar, influențând astfel răspunsul inflamator în organism.

Sunt prescrise în formă de tablete, inhalatoare, creme și preparate injectabile pentru mai multe afecțiuni medicale. Pentru cea mai mare parte sunt folosite pentru a reduce l’inflamație.

comprimatele de steroizi sunt utilizate pentru a trata severă reacții alergice, care poate pune în pericol viața. Poate fi administrat în caz de exacerbări severe de condiții, cum ar fi l’s astm, boala pulmonară cronică boala pulmonară obstructivă (BPOC) și l’urticarie.

Sunt, de asemenea, prescris pentru a boli autoimune, în care sistemul imunitar al organismului nu funcționează în mod corespunzător și atacă celulele din organism. Între aceste condiții nu sunt Lupus, boli inflamatorii intestinale, l’artrita reumatoidă și scleroza multiplă.

polimialgie reumatică provoacă dureri în mușchi, mai ales în porțiunile superioare ale brațelor și picioarelor.

pe L’arterita cu celule gigant este cauzată de o inflamație a vaselor de sânge în temple, dând naștere la durere în temple și, uneori, pierderea vederii. Aceste tulburări sunt atât tratați cu comprimate de steroizi, de obicei, pentru un cuplu de ani. Medicul poate monitoriza l’eficacitatea tratamentului cu un test de sânge numit VES.

Articol similar:  Oamenii de știință dezvăluie cine este cel mai bun super-erou

injectii cu steroizi sunt adesea administrate direct în articulatii inflamate, pentru a reduce durerea, umflarea și rigiditate. Acest lucru poate cauza durere temporară, atunci este de multe ori injectat cu un anestezic local.

steroizi prin inhalare sunt disponibile într-o gamă largă de dispozitive pentru inhalare, și sunt utilizate în principal pentru tratamentul de’astm bronșic și BPOC. Te sun inhalatoare ‘prevenirea’ – nu pentru a calma respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație în termen scurt, cum ar fi inhalatoare ‘relief’, dar reduce l’inflamație dacă utilizați în mod regulat. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor și atacuri acute care pot duce la o internare in spital. Dacă simptomele nu dispar, desigur, (acest lucru se poate întâmpla cu l’astm) trebuie să ia steroizi în mod regulat pe o perioadă lungă de timp.

Având în vedere că steroizi inhalatori sau vin direct la plămâni, în cazul în care acestea sunt necesare, doza administrată este foarte mică în comparație cu cea de la tampoane. Acest lucru înseamnă că nu au multe efecte secundare – chiar dacă acestea pot provoca dureri dacă nu clătiți gura după utilizare. Există unele dovezi că dozele mari de steroizi inhalatori pot crește riscul de pneumonie dacă aveți BPOC. Cereți sfatul medicului pentru terapie care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Cele mai puternice steroizi poate provoca subtierea pielii, de aceea este important să le utilizeze în conformitate cu instrucțiunile medicului.

Acolo’este nici o îndoială că steroizi în doze mari (de obicei luate în cicluri prelungite în formă de tablete) poate avea efecte secundare. De aceea, medicul dumneavoastră va verifica cu atenție l’curs de tratament, atât pentru a verifica prezența de efecte pentru a vă asigura că doza este eficient. Efectele secundare includ:

Articol similar:  Remedii pentru Maini Uscate si Crapate? Iată Cum Să Faci Asta

 • greutate
 • creșterea’pofta de mancare;
 • hipertensiune arterială
 • dezvoltarea diabetului de tip 2 (sau creșterea nivelului de zahăr în sânge dacă aveți diabet zaharat);
 • acnee
 • cataracta.
 • glaucom;
 • inflamații și ulcere de stomac;
 • față în lună plină;
 • [/ul]

  Dacă luați steroizi în doze mari, medicul trebuie să prescrie, de asemenea, tablete gastroprotettrici (inhibitori ai pompei de protoni) pentru a proteja stomacul. Steroizi pot, de asemenea, crește riscul de osteoporoză (subțierea oaselor), și ei, probabil, va fi prescris un comprimat săptămânal să-l protejeze. Este esențial să colaboreze cu medicul și de a participa la controale periodice (inclusiv examinare a tensiunii arteriale și de zahăr din sânge) nu ia nici un risc de efecte secundare și de a obține beneficii maxime.

  ia tablete de steroizi pentru peste 10 zile, nu opriți tratamentul brusc – medicul vă va sfătui cum să reducă treptat doza. De asemenea, este recomandabil să poarte o brățară ‘medic alert’, astfel încât, în caz de boală, personalul medical va ști că sunteți de a lua steroizi.

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE