Terapia Dialectic – Comportamentala: Cos’e?

terapia dialectic – comportamentala (TDC sau DBT, Lisa Terapie de Comportament) este un tip de terapie cognitiv – comportamentala, cu scopul de a identifica și de a schimba tipare de gândire sunt negative și a le transforma în rezultate pozitive.

terapia dialectic – comportamentala, poate fi utilizat pentru tratamentul de comportament suicidar sau un alt tip de auto-distrugere. Oferă pacienților abilități de a identifica și de a schimba comportamente nesanatoase.

care sunt cele mai importante aspecte de tratament este terapia comportamentală dialectică?

termenul De „dialectică” este derivat din’ideea asta de a pune împreună două contrarii în terapia prin acceptare și schimbare – vei avea rezultate bune numai pentru unul dintre cele două elemente.

pe L’singular aspect de TDCS este atenția pentru a l’acceptarea’experiență de un pacient, care este folosit de terapeuti pentru a liniști și de a reduce munca necesară pentru a transforma comportamentele negative în pozitive.

terapia dialectic – comportamentala standard este compus din patru faze:

1. terapie individuală;

2. formarea deprinderilor de un grup;

3. suport de telefon;

4. grupul de consultare format de către profesioniștii din domeniul sănătății care discuta metoda de a fi utilizate pentru îngrijirea pacientului.

pacientii sa accepte exerciții pentru a îmbunătăți practica de noi competențe. Acest lucru presupune completarea unui jurnal de zi cu zi pentru a urmări mai mult de 40 de emoții, dorințe, comportamente și abilități, cum ar fi minciuna, l’auto-vătămare și respectul de sine.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu TDC?

terapia, terapia comportamentală dialectică a fost inițial conceput pentru tratamentul pacienților cu diverse diagnostice, și că, prin urmare, au nevoie de îngrijire personalizată. Acesta are ca scop „dificil de tratat”, de exemplu, oamenii care se gândesc la sinucidere sau care suferă de tulburare de personalitate borderline. Acest tip de terapie a fost ulterior adaptat la alte probleme de sănătate mintală, care pune în pericol siguranța persoanei, relațiile, munca și bunăstarea emoțională.

Articol similar:  Cum să scapi de arsuri la stomac cu remedii naturale și de prevenire a

tulburare de personalitate borderline implică stres emoțional acut subiecții care sunt afectate pot avea o mare dificultate de a regla emoțiile; ea poate brusc „exploda” cu furie sau agresivitate. Starea lor’starea de spirit se schimbă rapid și sunt extrem de sensibile la respingere. Instabilitatea se referă la:

” la stat d’inimile;

” la comportamentul;

” toate’imaginea de sine;

” stent;

” la rapoarte.

de Foarte multe ori oamenii cu bpd personalitate au un comportament impulsiv care le duce pe toate’abuzul de droguri, relații sexuale nu sunt protejate, pentru că’auto-vătămare și de a avea probleme repetate de-a lungul vieții, cum ar fi probleme cu legea sau care nu au un domiciliu fix.

pe L’Asociația Americană de Psihiatrie recunoaște terapie terapia comportamentală dialectică ca o metodă eficientă de tratament al bpd. Pacienții care au urmat terapie au raportat îmbunătățiri în starea lor, cum ar fi:

” comportamente care tind să se sinucidă, mai puțin frecvente și de mai mică gravitate;

” mai scurte de admitere;

” mai puțin furie;

” îmbunătățiri în sfera socială.

pe L’abuzul de substanțe este frecvent in randul persoanelor cu tulburare de personalitate borderline. Terapia terapia comportamentală dialectică este foarte util pentru persoanele dependente de droguri, cu această tulburare, dar s-a dovedit a fi eficiente numai pentru tratamentul dependenței.

cercetătorii studiază dacă terapia terapia comportamentală dialectică este eficient în tratamentul:

” tulburări care implică l’starea de spirit;

” chef manca compulsiv;

” sindromul de deficit de atenție și hiperactivitate;

” tulburări de stres post – traumatic.

care sunt etapele de terapie, terapia comportamentală dialectică?

terapia se concentrează pe modalități de a îmbunătăți următoarele abilități:

Articol similar:  Cancerul nu asteapta. De ce ar trebui să am?

” pentru a tolera dificile momente, fapte, stres, anxietate și alte emoții negative;

” învață să recunoască și să regleze emoțiile;

” au o conștientizare de sine și de alții și să acorde o atenție la prezent;

” relaționare: să dețină în afara conflictului, și de a interacționa într-un seif, asertiv.

terapia dialectic – comportamentala se compune din patru etape:

1. Pasul 1: se referă la tratamentul de comportament, de cele mai multe auto-distructive, cum ar fi o tentativă de sinucidere, și l’de auto-vătămare;

2. Etapa 2: se confruntă cu abilități de a îmbunătăți calitatea vieții, cum să-și regleze emoțiile, de a tolera dificultățile și l’relaționare;

3. Etapa 3: se concentrează pe îmbunătățirea relațiilor interpersonale, și dell’stima de sine; și

4. Pasul 4: promovarea legătura dintre fericire și relații.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE