Tiroida Hiperactiva (Hipertiroidism): Ajuta

pe L’hipertiroidismul apare atunci când tiroida produce mai multi hormoni decat este necesar.
Medicul poate spune “tiroida hiperactiva” sau “boala de hipertiroidism”.

tiroida este o glanda situata la baza gatului. Ea produce hormoni care afectează o mare parte a’a corpului, de la creier la muschi.
Ele sunt, de asemenea, fundamental în reglarea metabolismului, adică modul în care organismul consumă energie, prin urmare, afectează, de asemenea, o bataie a inimii.

femeile au o probabilitate de 5 până la 10 ori mai mult pentru a dezvolta hipertiroidism decât bărbații.

Cauze de hipertiroidism

Printre cauze de hipertiroidism includ:

– Boala Graves. Este o boala autoimuna care stimulează producția de anticorpi și producția de hormoni tiroidieni. Și-au’ ereditara si afecteaza femeile de la o vârstă fragedă.

– Tiroidita. Și-au’’inflamație a tiroidei. Ea poate fi cauzata de un virus sau probleme ale sistemului imunitar, și determină eliberarea de o cantitate excesivă de hormoni tiroidieni în sânge. Pot fi de diferite tipuri:

” Subacute. Și-au’’brusc inflamație a glandei tiroide, din cauze necunoscute. De obicei se vindecă de la sine în câteva săptămâni.
„Post-partum. Afecteaza aproximativ 2 din 10 femei în timpul sarcinii. De obicei durează aproximativ o lună, și este urmată de o perioadă de redus activitatea tiroidei (hipotiroidism). După această perioadă, tiroidiană revine la funcționarea normală.
„Dumbledore. Și-au’ similar cu tiroidita postpartum, dar nu este legat de sarcină. Ai o supraproducție de hormoni tiroidieni, dar glandei nu este dureros. După aceasta, vă puteți dezvolta hipotiroidism.

– Nodul tiroidian. În tiroidiene pot dezvolta noduli care cresc producția de hormoni tiroidieni.

Dacă există un nodul care provoacă o supraproducție de hormoni este numit nodul toxic.
În cazul mai multor noduli, este numit toxic, gusa multinodulara.

Articol similar:  La celulitis

– și iod în Exces. Unele alimente care conțin o mulțime de iod poate provoca hipertiroidism. De exemplu, unele alge și medicamente pentru tratamentul de’ aritmie cardiacă (Cordarone, Pacerone) conțin o mulțime de iod și poate provoca hipertiroidism.

– Medicamente pentru boli tiroidiene. Un exces de medicamente care conțin hormoni tiroidieni poate duce la hipertiroidism. Întotdeauna urmați doza recomandată și pentru a evita sovraddosaggi.

Simptome de hipertiroidism

Poate fi dificil de a descoperi un hipertiroidism, deoarece simptomele pot fi înșelătoare.
În caz de hipertiroidie usoara, simptomele pot trece neobservate.
Cu toate acestea, o tiroida hiperactiva de multe ori produce disconfort și poate duce la modificări în viața de zi cu zi.

de multe ori la persoanele cu hipertiroidism apare o extindere a glandei tiroide, numit gusa, care poate fi văzut sau palpat pe partea anterioară a gâtului.

Alte simptome de hipertiroidism sunt:

– Anxietate, iritabilitate
– Tremor al mâinilor
– Transpirație
– Mișcările intestinului frecvente
– Tulburări de somn
– Ochii bulbucați
– subtierea Parului
– Piele subțire
– creșterea Rapidă a unghiilor
– Aritmie,
– bătăi rapide ale Inimii
– Slăbiciune musculară
– Pierdere în greutate în ciuda de a crește de’pofta de mâncare
– variații în ciclul menstrual

se Consulte medicul dumneavoastră, în prezența acestor simptome. Păstrați în minte că multe dintre aceste simptome pot fi cauzate de alte condiții medicale, cum ar fi anxietate, stres, sau cancer al glandei suprarenale.

Cum este diagnosticat l’hipertiroidism?

Există anumite teste de sânge pentru a diagnostica l’hipertiroidism. Sunt verificate valorile TSH , un hormon care stimuleaza glanda tiroida pentru producerea de hormoni, și hormonii tiroidieni și producția de anticorpi tiroidieni.

Articol similar:  El aire y el gas en el abdomen y en la' intestino

În caz de anomalii, puteți rula aceste teste suplimentare:

– Ecografie de tiroida pentru a verifica pentru orice prezență de noduli
– Testul cu iod radioactiv pentru a testa l’asimilarea iodului de către tiroidă
– Scanarea tiroidei pentru a detecta prezența de iod din tiroida

Cum să aibă grijă l’hipertiroidism?

pe L’hipertiroidism pot fi tratate în diferite moduri, în funcție de dell’s, de vârstă, starea generală de sănătate, și de cauzele bolii.
Aici sunt opțiunile de tratament:

– Medicamente, anti-tiroidiene. Aceste medicamente , inclusiv propiltiouracilul (PTU) și metimazol (Tapazole), care blochează producerea de hormoni de catre glanda tiroida. Nu produce efecte grave asupra tiroidei, dar la unii oameni poate provoca grave efecte secundare.

– Iod radioactiv. Luate de gura, este absorbit de celulele hiperactive, mor din cauza component radioactiv. În acest mod producția de hormoni tiroidieni scade. Rezultatele încep să apară după câteva luni, iar apoi pacientul dezvoltă hipotiroidism, și va trebui să ia un înlocuitor medicamente pentru tot restul vieții tale.

– interventii Chirurgicale pentru a elimina tiroide sau o parte din ea. De obicei, după această operație pacientul dezvoltă o tiroida underactive și va trebui să urmeze o terapie de substitutie hormonala pentru tot restul vieții.

– Beta-blocante. Utilizați pentru a regla bataile inimii. Aceste medicamente nu afectează producția de hormoni tiroidieni, dar a diminua problemele cauzate de aritmie care a l’hipertiroidism cauze.
Și-au’ trebuie să monitorizeze în mod constant nivelul de hormoni tiroidieni în sânge în timpul tratamentului.

Complicatii ale’hipertiroidism

În caz de hipertiroidism, este important să se monitorizeze în mod constant tiroide și nivelurile de hormoni tiroidieni în sânge.
Dacă nu este tratată, l’hipertiroidism pot avea consecințe grave și chiar moartea.
Complicații de tiroida hiperactiva poate fi:

Articol similar:  Cum de a începe a face cooper?

– bătăi neregulate ale inimii
– insuficiență cardiacă
– avort spontan
– osteoporoza si fracturi
– criză, tiroida furtună. Și-au’ o brusca inrautatire a’hipertiroidism, care, de asemenea, poate provoca moartea dacă nu sunt tratate corespunzător. Simptomele unei crize, furtuna tiroidiană sunt:

” Delir
„Starea de confuzie
Febra
„Neliniște
„Bătăi rapide ale inimii

© REPRODUCERE REZERVATE