Toate Informațiile Cheie Despre Transplant Pulmonar În Italia

 1. >> Cum vă pregătiți pentru un transplant de plămâni
 2. >> Transplant pulmonar la pacienții HIV pozitivi
 3. >> Includerea în listele de așteptare
 4. >> Ce se întâmplă în timpul unui transplant de plămâni
 5. > > > > post-transplant pulmonar
 6. >> Cum de a schimba viața după un transplant de plămâni
 7. >> Prognosticul și rata de supraviețuire

Extinde meniul de articolula Închide meniul de articolul

transplant pulmonar (de una sau ambele corpuri) se efectuează în cazurile în care o boală distruge cea mai mare parte a țesutului pulmonar. La pacienții cu grave probleme pulmonare în transplantul de organe poate face mai ușor de a respira și de a prelungi durata de viață. L’cauze, cu toate acestea, diverse riscuri și de multe ori apar complicatii.

Care ar putea avea nevoie de un transplant de plămâni?

s-ar Putea nevoie de un transplant de plămâni, majoritatea persoanelor cu boli pulmonare grave. Această opțiune este luată în considerare când este un risc la viață pacient când boala este atât de severă încât să prevină o viață demnă.

pacienții supuși transplant pulmonar multe ori sunt afectate de aceste boli la plamani:

 • boli pulmonare obstructive cronice (emfizem și bronșită cronică);
 • Fibroză pulmonară idiopatică
 • Fibroza chistica
 • idiopatică Hipertensiune arterială pulmonară.
 • motive pentru un transplant pulmonar pot fi diferite. De exemplu, în caz de’emfizem plămânii sunt distruse de fumat, în caz de fibroză pulmonară idiopatică este forma tesut cicatricial în loc de țesutul sănătos.

  [Notă] transplanturi pulmonare pe oameni peste 65 de ani nu sunt de obicei recomandate.

  Cum vă pregătiți pentru un transplant de plămâni

  procesul de evaluarea pentru un transplant de plămâni este, de obicei, lungă și complicată. Mai întâi de toate, medicul raportează pacientul la un centru de transplant din regiune. În acest centru, mai mulți medici, psihologi și asistenți sociali pentru a colecta informații cu privire la pacient. Sunt realizate o serie de vizite care se poate extinde peste săptămâni sau luni.

  în Plus față de boala, echipa de îngrijire a sănătății examinează l’în cadrul familiei, situația economică și nevoile psihologice ale pacientului și de alte condiții medicale. Apoi rula diferite teste pentru a evalua l’adecvare pentru transplant, de exemplu:

 • Teste ale funcției respiratorii;
 • Test de stres cardiac
 • Examinarea arterelor coronare;
 • Test de densitate osoasă;
 • Radiografie a pieptului;
 • tomografia computerizată (CT) de la piept;
 • teste de sânge pentru funcția renală și hepatică, o hemogramă completă (CBC);
 • Grup sanguin și anticorpii prezenți în sânge, pentru potrivire cu potențiali donatori de organe.
 • medicii de obicei, nu este recomandat un transplant de plămâni în prezența acestor condiții:

 • probleme cardiace Grave
 • Probleme, boli de ficat sau rinichi;
 • Ventilație asistată cu sedare;
 • Utilizarea și abuzul de alcool sau droguri;
 • Infecții în curs;
 • Cancer;
 • Obezitate
 • Ritrapianto;
 • Diverticuloza.
 • Săraci functiei musculare;
 • osteoporoză Severă – fracturi multiple ale coloanei vertebrale;
 • Boală sistemică, în general;
 • peste Vârsta de 60-65 de ani;
 • Care continuă să fumeze nu poate primi un transplant de plămâni.
 • Articol similar:  Cât de nocive pentru sănătate poate fi îndulcitori?

  În principiu, puteți alege mai puternic (“în mod ideal, mai sănătos”), care poate suporta cu mai mare usurinta la doze masive de medicamente anti-respingere imunosupresoare, care ar putea fi de declanșare transplantate la consecințe grave și chiar moartea. Pentru acest lucru suntem foarte atenți în alegerea pacientului, mai ales dacă aceasta are mai mult de cincizeci de ani, și are una sau mai multe comorbiditati severe: probleme cardiace și/sau de circulație; disfunctii ale rinichilor; slăbiciune a ficatului; tumori și cancer.

  Dacă, apoi, subiectul care suferă de fibroză chistică, atunci ea ar fi înaintat o anchetă care vizează găsirea de orice focare de d’s infecția (de multe ori te uiți la dinții și sinusurilor) și apoi bombardarli cu antibiotice până la vindecarea completă. Numai după ce va fi capabil să meargă la transplant de plămâni.

  Punct sensibilNu sunt considerați candidați corespunzători pentru un transplant de plămâni toate cei care au o puternică pierdere a masei musculare (de exemplu, după o perioadă lungă de timp petrecut imobilizat la pat, sau după săptămâni sau luni de spitalizare pe un scaun cu rotile) și/sau sunt în imposibilitatea de a merge mai mult de câțiva pași, la un moment dat. În aceste cazuri, personalul medical ar putea crede că pentru a consolida musculare înainte de a vă puteți gândi despre transplant de plămâni.

  Transplant pulmonar la pacienții HIV pozitivi (SIDA)

  Câteva cuvinte pentru a fi cheltuite pentru persoanele care trăiesc cu HIV (SIDA). Timp de zece ani, de fapt, l’SIDA pot fi tratate cu medicamente specifice care să reducă mortalitatea, transformând-o într-o boală cronică. Astăzi, medicii pot baza pentru o serie de protocoale și programe-pilot (activat de catre Centrul National de Transplant) de a reglementa procedurile de transplant de organ solid în favoarea seropozitivi subiecte.

  Includerea în listele d’de așteptare pentru transplant de plămâni

  După ce ați efectuat toate testele necesare, și doar dacă pacientul este eligibil pentru un transplant de plămâni, vor fi introduse în listele d’speranța de transplant, regional, inter-regional, național și local. Plămânii sunt atribuite în funcție de perioada de așteptare, a nevoilor și priorităților de intervenție. timp mediu d’timpul de așteptare este de aproximativ doi ani și poziția în liste se stabilește pe baza a două criterii:

 • Cât de mult poți rezista un pacient fără un transplant pulmonar;
 • Speranța de viață după ce a obținut transplant.
 • oamenii cu cele mai mari punctaje vor fi luate în considerare în primul rând cât de repede un donator devine disponibil. Din păcate, deși, din 1983 (data de primul transplant pulmonar a efectuat cu succes) în prezent se execută în jurul valorii de lume, o mulțime de muncă de înlocuire a plămânilor bolnavi, aproximativ 2000 de oameni în fiecare an rămân în așteptare: de așteptare pentru un donor. Acest lucru este pentru că astăzi există un deficit semnificativ de plămâni sănătoși disponibile pentru transplant. Deci, un pacient din șase (aproximativ 17%) a murit în timpul perioadei de timp necesare pentru a găsi un plămân potrivit.

  [Citeste] Transplanturi; Și Dacă Organele Crească În Laborator?

  Ce se întâmplă în timpul unui transplant de plămâni

  Cine sunt donatorii idealuri ale plămânilor?

  În starea actuală de lucruri aproape toate plămâni utile pentru transplant sunt luate de la donatori declarat mort creier și care prezintă în circulația arterială pulmonară intactă.
  Transplantul poate fi făcut pentru un singur plămân, sau ambele. Există argumente pro și contra în ambele cazuri, și alegerea variază în funcție de boală și de alți factori.

  Articol similar:  Un medicament de origine vegetală pentru artrita impotriva atacurilor de inima

  Se face o’incizie în piept în funcție de tipul de transplant pulmonar:

 • O’gravură de pe o parte a pieptului (pentru un singur transplant pulmonar – SLTx);
 • O’incizie pe întreaga lățime a frontului de la piept, sau o’gravură pe ambele părți (de o transplant pulmonar dublu – DLTx);
 • Un al treilea caz implică o inima-transplant pulmonar (HLTx), ambele inima și plămânii de la donator sunt transplantate într-un singur bloc pentru pacient, care poate suferi de boli cardiace congenitale, sau o boala progresiva deteriorare a plămânilor și a inimii.
 • pacientul este ținut în anestezie generală în toată l’de intervenție. În unele cazuri, ai nevoie de un bypass cardiopulmonar timpul’operație. În acest fel, sângele este pompat de o mașină în loc de a trece în inimă și în plămâni.

  Cât de mult face un transplant de plămâni

  transplant pulmonar durează de la două până la patru ore aprox..
  Desigur, ori poate fi scurtată sau prelungită în caz de complicații și complexitatea de
  pre-operatorie.

  plămân transplant de la donator viu

  transplantul de plămâni de la un donator viu este o posibilitate care, până de curând, acolo’.
  Astăzi, în Italia, în fapt, nu există un standard care permite l’eliminarea de la plămâni la subiecții.
  Acest lucru se traduce într-o mare oportunitate pentru cei mai tineri pacienți (copii) pe care pulmonar poate fi în formă pentru că “costume”.

  [Link] Decretul din 16 aprilie 2010, nr. 116 Regulamente pentru desfășurarea activității’ transplantul de organe de la un donator viu.

  Transplant pulmonar video

  Urmează o selecție de clipuri video de pe transplantul de plămâni.
  Prima ia Prof. dr. Alessandro Bertani, Director de Transplant Pulmonar dell’Institutul ISMETT de la Palermo, care susține transplant pulmonar, introduce tehnica de regenerare a plămânului, care vă permite să transplant de plămâni nu sunt perfect potrivite, iar – transplant pulmonar la copii.

  alte clipuri video, în schimb, arată cum este l’s operație, și, probabil, nu sunt potrivite pentru viziunea de la utilizatorii mai sensibile.

  ’ pictogramă în colțul din stânga sus pentru a defila prin galerie video și alege care unul pentru a vedea:

  post-transplant pulmonar

  timpul necesar pentru recuperare completă după un transplant pulmonar variază în funcție de persoană. Unele persoane pot pleca l’spital în termen de o săptămână. Cu toate acestea, este adesea necesar pentru a rămâne în spital timp de două săptămâni sau mai mult, după ce a suferit o operatie de transplant de plămâni.

  pe l’funcționare, sunt necesare săptămâni de terapii de recuperare și examene. Cei care au suferit transplant pulmonar ar trebui să facă:

 • Terapie fizică și regulat de exerciții de reabilitare;
 • Sesiuni de formare pentru a învăța modul de recrutare al medicamente care va prelua pentru tot restul vieții;
 • vizite Frecvente de medic;
 • , și Testări periodice ale functiei pulmonare, piept raze x, teste de sânge și alte proceduri, cum ar fi bronhoscopia.
 • Articol similar:  Postura ideală pentru a face somn copil

  beneficiarii vor trebui să ia trei tipuri de medicamente anti-respingere (imunosupresoare): ciclosporină sau tacrolimus, azatioprină sau micofenolat de mofetil, și prednisolon.

  în Plus, multe centre de transplant trimite pacientul la un profilaxia post-operatorie antivirale în’posibilitatea de infectare cu virusul Citomegalic (CMV).

  în ceea ce privește mecanic respirator, acesta va fi eliminat cât mai curând posibil la subiectul curs transplant pulmonar va fi încurajat să facă prima mișcare.

  în Termen de două zile de la transplant, în plus, pacientul este supus la bronhoscopie pentru a verifica dacă l’de intervenție este de succes și de a identifica potențialul de focarul de infecție.
  Alte inspecții vor fi efectuate după două săptămâni, o lună, două luni, trei luni, șase luni și un an, începând cu ziua de transplant de plămâni.

  Chiar mai bine dacă persoana care a primit pulmonar poate controla starea de sănătate printr-o spirometrie-a efectuat de două ori pe zi la domiciliu: se suflă și scuipă’interior de un instrument de măsurare volumele pulmonare.

  de Obicei funzionalida de plămâni îmbunătățește lună la lună până la atingerea unui platou (faza stat), după aproximativ 3 luni.

  [Adu-ți aminte,] O scăderea funcției pulmonare de mai mult de 10% poate sugera prezența unei probleme grave: infecții, sindrom bronchiolitica obliterantă (BOS), de respingere.

  Dar cum de a schimba viața după un transplant de plămâni?

  Aici o mărturie video a unui pacient de numele Vito, care este supus unui transplant de plămâni în care din Siena, în 2008, pentru fibroză pulmonară.

  Transplant pulmonar: prognostic rata de supraviețuire

  transplantul de plămâni poate face posibilă pentru a a reveni la o viață care este în esență activă și normală.

  După reabilitare, în plus față de l’80% din popor spune că el nu are nicio limitare a activităților dumneavoastră. Peste 40% dintre cei care supraviețuiesc mai mult de 5 ani, înapoi la locul de muncă cel puțin part-time.

  cu toate acestea, complicatii dupa un transplant de plămâni sunt inevitabile.
  respingere a’organ poate fi încetinit, dar nu a încetat vreodată complet. De asemenea, imunosupresoare medicamente au efecte adverse puternice, inclusiv diabet zaharat, leziuni renale și vulnerabilitatea la infectii. Partea de sus este, de asemenea, riscul de infectii cronice sau suferă de unele disfuncție de transplant pulmonar sau complicații bronșice.

  rata de supraviețuire după un transplant de plămâni, prin urmare, este mai mic decât cu alte transplanturi de organe, precum rinichii sau ficatul.

  pe l’80% din oameni supraviețuiesc cel puțin un an după un transplant de plămâni. După trei ani, între 55% și 70% din pacienți sunt încă în viață. Pe scurt, putem spune că 60% dintre subiecți au avut o rată de supraviețuire de 5 ani și la 40% până la 10 ani. Din păcate, există, de asemenea, cei care nu. În aceste cazuri, procentul celor care mor în 3 luni’de intervenție este de 15%.

  desigur, rata de supraviețuire este, de asemenea, determinată de’vârsta pacientului la momentul transplantului, și de alți factori cum ar fi stilul de viață și voință puternică de a trăi.

  un Ghid pentru Transplant Pulmonar – S. Policlinico de sculptură în lemn-Malpighi
  Bibliografie

  Autor | Dr. ssa Elena Amato

  © REPRODUCERE REZERVATE