Transplantul De Cornee: Informații Importante

transplant de cornee este o procedura chirurgicala in care un chirurg, care trebuie să fie un specialist în domeniul de’oftalmologie, elimină o parte a corneei, și o înlocuiește cu o nouă parte la un donator sau o cornee care este sintetic. Această intervenție este de obicei numit, de asemenea, transplant de cornee sau keratoplastie și este necesară atunci când corneea nu permite luminii să ajungă la zonele interne ale’ochi în mod adecvat, pentru o cicatrice sau o boală.

o Funcție de o cornee care este sănătos:

corneea este o membrană transparentă care acoperă partea din față a ochilor. Înainte de a ajunge la obiectiv (de la obiectiv situat în zona internă a ochiului), lumina trece prin cornee și elev.

o viziune perfecta, este important ca membrana este transparent. mai Multe probleme, cu toate acestea, se poate deteriora, cum ar fi:

→ cicatrici ale corneei cauzate de traume sau infecții;
→ keratoconus: o degenerative boala rara, care se deformează și se subțiază corneei;
→ boli (sau distrofii) genetice, cum ar fi distrofie, Latex sau distrofia Fuchs.

Tipuri de transplant de cornee:

corneea este alcătuită din cinci straturi, dar, cu un transplant, nu întotdeauna transfer.

tipuri de transplant sunt:

„full-grosime” (sau „keratoplastie penetrant”): procedurii, care presupune transplantarea toate straturile de cornee donator;

laminare: cu această procedură, chirurgul inlocuieste numai unele din straturile de cornee donator. Unul dintre acestea poate fi stratul cel mai intim (numit endoteliu), sau unul sau mai multe straturi de suprafață.

transplant lamelar, ar putea fi mai potrivit decât penetrante (sau piercing), atunci când procesul patologic este limitat doar la o parte a corneei.

Articol similar:  Mănâncă sănătos pentru a rămâne sănătos

Cum se face un transplant, „full-grosime”?

procedura de armura-piercing sau „full-grosime” se poate face cu anestezie locală, folosind toate’utilizarea de medicamente care amortit l’ochi și blocul de mișcări. Pacientul rămâne treaz, dar sedat timpul l’de intervenție.

O’s altă opțiune este l’cu o anestezie generală. În acest caz, pacientul este adormit.

chirurgul foloseste un instrument ascuțit, numit “trephine”, care funcționează ca un cut-biscuiți; care este, elimina o parte din cornee este deteriorat de partea din față a’ochi.

aceeași procedură este utilizată pentru a elimina un cerc de dimensiuni similare’ochi de donator. În acest moment, chirurgul înlocuiește părți ale corneei obținute cu trephine și coase una sănătoasă cu puncte și ultra subțire, cu l’cu ajutorul unui microscop.

Ce este rata de succes de transplant de cornee?

experții raportează că un transplant, „full-grosime” are un procent mai mare de succes pe termen lung. cu toate Acestea, rezultatul, de asemenea, depinde de tipul de problema care trebuie rezolvată. De exemplu, potrivit cercetării noua cornee durează cel puțin 10 ani:

→ în’89% dintre persoanele cu keratoconus;
→ în 73% din persoanele cu distrofia Fuchs;
→ în 60-70% din oamenii cu cicatrici corneene.

Posibilele complicatii post-transplant:

riscul de complicații variază în funcție de modul în care acestea sunt de transplant straturi ale corneei. Corneea este „privilegiat” din punct de vedere al sistemului imunitar, deoarece nu are nevoie de un meci între donator și primitor. În plus, picături pentru ochi formulă cu steroizi pentru a proteja împotriva respingerii; în acest fel, pacientul nu trebuie să ia medicamente pentru acest scop. Dacă sunt implantate doar pe cele mai superficiale straturi, este mai puțin probabil ca organismul se debarasează ce a fost înlocuit. De obicei, apare o’intoleranță în mai puțin de 20% din cazuri.

Articol similar:  Care definește dragostea?

Alte probleme pot fi:

> hemoragie (rar);
> cicatrizare;
> formarea de cataracta, dezlipire de retina, și deteriorarea altor părți ale’ochi;
> scurgere’gravura pe site-ul de transplant;
> infecție (rar);
> probleme de vedere.

transplant este „full-grosime” poate lăsa spațiu pentru astigmatism, miopie și hipermetropie, este necesar ca pentru l’utilizarea de lentile groase sau lentile de contact.

Nu ar trebui să subestimeze faptul că unele tulburări care ar fi putut deteriora corneea față poate provoca daune la noi. De exemplu, există posibilitatea de reapariția virusului herpes simplex, cel mai comun virus care poate afecta corneea.

o membrană tinde să se vindece încet, prin urmare, este important pentru a proteja ochii, după ce l’chirurgie și de a folosi picături pentru mai multe luni. ochiurile pot rămâne în ochi timp de luni sau ani, dar medicul le poate elimina în timpul o simplă vizită la control.

După transplant, viziunea poate îmbunătăți încet. Este necesar să se evite orice posibile traumatisme la ochi, cauzate, de exemplu, atunci când l’activitatea fizică. Dacă observați iritație sau diminuare a vederii pentru mai mult de șase ore, discutați cu medicul dumneavoastră. Ar putea fi semne de respingere, care se poate întâmpla chiar și după ani de la transplant. Medicul va prescrie medicamente pentru a preveni sau trata.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE