Studiu: Lipsa De Somn Este Legat De Riscul De Atac De Cord, Diabet Zaharat, Boli De Inima

Potrivit unui studiu recent coreeană, care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte pot fi mai susceptibile de a suferi de diabet zaharat, boli de inima si accident vascular cerebral.

o combinație a acestor factori – zahăr din sânge și a colesterolului ridicat, grăsime în’abdomen, hipertensiune arterială – este numit sindrom metabolic.

“Cine doarme puțin trebuie să fie conștienți de riscul de a dezvolta sindrom metabolic, ceea ce poate duce la riscuri pentru viața și tulburări cronice”, a spus’autor al studiului, dr. Jang Young Kim, de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud.

echipa, Kim a monitorizat 2.600 de oameni pentru doi ani, ajungând la concluzia că pacienții care au dormit mai puțin de 6 ore pe zi au cu 40% mai multe sanse de a suferi de sindrom metabolic, comparativ cu cei care au dormit cel puțin 6 până la 8 ore.

rezultatele au fost obținute printr-un sondaj cu privire la obiceiurile de somn de voluntari. Chestionarele au fost depuse la pacienții în 2005 și în 2008, și, ulterior, între 2008 și 2011. Toți voluntarii au fost supuși la un control medical.

Potrivit jurnal de Somn, după o serie de controale de durata de aproximativ 2 ani, aproximativ 560 de persoane care au participat la cercetare, sau 22%, s-au dezvoltat sindrom metabolic.

Un ciclu de somn scurt, a fost corelată cu o creștere de aproximativ 30% a nivelului de zahăr ridicat în sânge și excesul de grasime, iar 56% mai multe sanse de a avea hipertensiune arterială, comparativ cu cei care au dormit mai multe ore.

a apărut O problemă în timpul studiului a fost cauzată de dificultatea de voluntari pentru a aminti cu precizie obiceiurile lor de somn și starea lor de sănătate.
Cercetatorii, de asemenea, a declarat că nu există date cu privire la calitatea somnului.

Articol similar:  Pacienții și Farmaindustria cooperează în utilizarea responsabilă a medicamentelor

cu toate Acestea, aceste rezultate sunt în concordanță cu alte studii similare, care au găsit o corelație între sindromul metabolic și durata somnului, Kristen a spus Canalului, cercetător de somn pe l’Universitatea din Chicago.

“aceasta Este o cercetare importantă, pentru că este un studiu prospectiv, durata scurtă a somnului a fost comparat direct cu sindrom metabolic”, a explicat Canal. “Acest lucru este important ca durata de somn a fost calculat înainte ca oamenii să dezvolte boala.”

Pentru a contracara efectele negative ale unui somn scurt, trebuie să acorde o atenție la obiceiurile dumneavoastră și asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a se odihni, a adăugat Canal.
Desigur, unele angajamente, cum ar fi munca si scoala nu pot fi ignorate, dar unele activități, cum ar fi vizionarea tv poate fi înlocuit cu o po’ s restul.

“nu este clar Încă dacă efectele lipsei de somn pot fi reversibile,” s-a încheiat Canal. “cu toate acestea, un stil de viață sănătos, inclusiv adecvate de somn, o alimentație sănătoasă și activitatea fizică regulată sunt toate lucruri care sunt benefice pentru sănătate.”

© REPRODUCERE REZERVATE