De Urgență Alergie: Ce Să Facă În Caz De Reacție Alergică?

Acest articol se concentrează pe  cele mai grave de reacții alergice , l’anafilaxie, și pune viața în pericol.

numărul de persoane afectate de anafilaxie este crescut de aproximativ șase ori în ultimii douăzeci de’de ani (și cu siguranță l’industrializarea și globalizarea au jucat un rol important din acest punct de vedere). Vinovatul cele mai frecvente sunt alune, și alte cauze majore includ fructe de mare, pește, nuci, ouă, lapte, fructe și aditivi alimentari.

pe L’anafilaxie afectează întregul organism, iar simptomele se dezvolta foarte repede.
Cele mai frecvente simptome sunt:

 • limba, gâtul și buzele umflate;
 • – culoare erupții pe piele, de culoare roz pal.
 • răgușeală brusc, respirație șuierătoare și scurtarea respirației;
 • dureri abdominale, greață, și vărsături;
 • palpitații;
 • colaps – o scădere bruscă în vigoare, însoțită de o scădere rapidă a tensiunii arteriale, tahicardie, transpirații reci, paloare și cianoză.
 • Dacă boala nu este tratată, ca și mai înainte, poate fi letale.

  REPET: este esențial să se acționeze cu promptitudine, prin administrarea unui tratament farmacologic.

  acesta este motivul pentru care toți cei care au
  a suferit de anafilaxie  aduce o injecție de adrenalină (epinefrină)  cu el, pentru a injecta personal, dacă este posibil – și cei dragi lor ar trebui să fie instruiți pentru a recunoaște cu ușurință simptomele de o posibilă reacție alergică și de a administra l’de injecție în caz de colaps.

  La moment se desfășoară o cercetare promițătoare pentru a găsi tratamente posibile, de asemenea, pentru l’alergie la alune. Dar, încă nu există o baghetă magică și în viitorul apropiat va fi mai mult și mai mult nevoie de tratament de urgență.

  Articol similar:  → Frieira - ce este, Cauze, Simptome si Tratamente 【ACTUALIZAT】

  Conform unui recent studiu american, peste 54% dintre reacții anafilactice, inclusiv în pericol viața se întâmplă în casă, dar 60% dintre pacienți, în care nu a avut la îndemână doza de adrenalina (epinefrina) este de salvare, atunci când o reacție alergică a avut loc. Un sondaj recent realizat în Regatul Unit, cu toate acestea, a arătat că:

 • Aproape opt din zece oameni (78%) cunosc pe cineva cu un auto-injector cu adrenalina (epinefrina) cred că știu cum să administreze corect. În realitate, doar un sfert din inietterebbe în locul potrivit, în caz de nevoie.
  Administrarea subcutanată a adrenalinaLa administrare s.c. trebuie să fie făcută pe fața externă a coapsei cu un unghi între 45° și 90°. Recomand: pielea nu ar trebui să fie masat după administrarea de’adrenalina pentru a preveni-le de la l’eventualele scurgeri.
 • mai Puțin de jumătate de persoane (43%) care detin un auto-injector cu adrenalina (epinefrina) ar fi capabil de a injecta imediat în caz de șoc anafilactic
 • Mai mult de jumătate din publicul larg (49%) știu că auto-injectoare cu adrenalina (epinefrina) poate – – injectat prin îmbrăcăminte, dacă este necesar;
 • Mai mult de jumătate din populație (53%) nu ar recunoaște simptome de cineva care are un șoc anafilactic.
 • pentru a Vedea pe cineva colaps în fața ochilor lor și să nu fie în măsură să vă ajute o’ experiență profund traumatic. Totuși, utilizați un aparat, de economisire de viață auto-injectarea de adrenalină (epinefrină), nu este dificil.

  Și în caz de o reacție alergică mai puțin intensă?

  În caz de reacții alergice, mai puțin intense, este posibil să se utilizeze medicamente, cum ar fi: Bentalan; l’Albaflo; l’Alfaflor; Beben (și, în general, medicamentele pe baza de betametazonă). Cu toate acestea, doar pentru că acolo ar trebui să fie un risc imediat de viață, este întotdeauna cel mai bine să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

  Articol similar:  Piña e celulitis

  Autor | Viola Dante

  © REPRODUCERE REZERVATE