Sfatul Unui Cuplu Funcționează?

știi că atunci când aveți o durere în gât sau tuse care nu merge mai departe, poti sa te duci la doctor. Dar pe cine să contactați dacă problema este relația ta?

Pentru unii, soluția este sfatul pereche.

“în Funcție de unele de cercetare, consiliere funcția de 70-80% din cazuri,” ,spune William Doherty, profesor de științe sociale la ‘Universitatea din Minnesota.

“Si’ e greu să ne vedem pe noi înșine și relația noastră într-un mod obiectiv,”, spune el. “cei mai mulți oameni pot vedea mult mai ușor problemele de partener, mai degrabă decât propria lor. Când nu înțelegem pe noi înșine, poate fi util să aveți un punct de vedere exterior.”

atunci Când pentru a merge la un consultant pentru un cuplu

În terapie, principalele probleme despre care cuplurile sunt “lipsa de comunicare si un nivel ridicat de conflict”, spune Doherty. “în Funcție de experiența mea faptul de a “scape” este principalul motiv pentru care cuplurile de divorț. Sau c’este un nivel de conflict atât de mare încât este distrugerea căsătoriei și nu sunt în măsură să se ocupe de problema singur.”

de Asemenea, unele schimbări în stilul de viață sau de stres poate submina o relație.

în orice caz, este o idee bună pentru a aborda problemele cât mai curând posibil, la fel cum ați face cu o boală –, a declarat Michael McNulty, un psihoterapeut care instruiește consultanți pentru cuplu, deoarece’Institutul Gottman.

McNulty a spus că, de obicei, cuplurile stai 6 ani înainte de a putea să se bazeze pe un consultant pentru un cuplu. Acest lucru nu este întotdeauna pozitiv, pentru că mai devreme caute ajutor, cu atât mai mari sunt șansele tale de a rezolva conflictul.

Articol similar:  Sistemul imunitar și de nutriție

Cum funcționează consilier

scopul de terapia de cuplu este de a oferi cei doi parteneri instrumentele necesare pentru a-și rezolve propriile conflicte.
Potrivit unor studii, soții se aștepta să meargă d’acordul cu partenerul mult mai mult decât sunt de fapt.
“nu-i învățăm cum să se comporte în relația, sau cum să evite conflictele”, spune McNulty. “Există metode care sunt foarte ușor pe care le puteți învăța pentru a rezolva conflictele într-o manieră globală, și poate fi foarte util. Și-au’ de aici începe rolul de consultant.”

Din primele ședințe, terapeutul va asculta cuplu împreună și apoi cei doi parteneri separat, apoi setați plan de terapie.

durata medie de tratament este de 12 sedinte, dar numărul poate varia de la cuplu la cuplu.

După 4 sau 5 sedinte, de obicei, vă puteți da seama dacă terapia este de lucru. Ar trebui să fie capabil să comunice într-un mod mai eficient și pozitiv”, spune McNulty. “îmbunătățirile ar trebui să fie vizibile pe măsură ce trece timpul.”

“Te înțelege când terapia de cuplu funcționează atunci când ai sentimentul că poți învăța ceva de la partener. Ai o speranță de a vedea schimbări în relația. Poate că se simte mai aproape, conflictele sunt reduse sau sunt mai puțin violente.”

Găsi dreptul de consultant

“am Încuraja oamenii pentru a obține ajutor de la cineva care este specializat în consiliere maritală”, spune Doherty. “ei Au văzut pe toate, rimboccheranno mâneci și vă va ajuta.”

sfaturi de la prieteni sau medici pentru a obține numele de consultanți și experți. Puteți, de asemenea, se referă la spitale sau servicii sociale, sau asociații, cum ar fi Asociația Americană de Terapie Căsătorie și Familie, Asociația Națională a asistenților Sociali sau American Psychological Association.

Articol similar:  Dieta Canelo alvarez pentru lupta împotriva Golovkin

pentru a muta în direcția de cineva cu o specializare în terapie de cuplu, sau dublu.
Uita-te pentru un terapeut care este plin de compasiune, atent, dar, de asemenea, obiectivă și imparțială.
Un consultant bun ar trebui să știe cum să mențină controlul asupra dialogului, evitând ca unul dintre parteneri să se oprească, l’de altă parte, suprapunerea de discursuri, sau l’duce la certuri.

McNulty a spus că un bun consultant invită cuplurile să decidă dacă tratamentul este potrivit pentru ei sau nu, și în caz negativ amâne terapie.
L’de asigurări de sănătate nu acoperă costurile de terapie de cuplu, cu excepția cazurilor în care, de exemplu, unul dintre parteneri suferă de probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

Dacă partenerul nu vrea să vină

Dacă doriți să încercați terapia de cuplu, dar partenerul tău refuză, nu renunța.
“Spune-le că ești îngrijorat de relația ta, că ești în dragoste și doriți relatia ta de greu”, spune Doherty. “a Partaja mai multe ori, si nu accepta nici un răspuns.”

Dacă încă nu poate convinge pe partenerul tau, puteți încerca, de asemenea, terapie de pace. Consultantul poate pentru sfaturi cu privire la modul de a schimba ideea de la cealaltă jumătate.

© REPRODUCERE REZERVATE