Controlul Diabetului zaharat Al Mamei În timpul Sarcinii Poate Afecta Creierul Copilului

Pentru femeile gravide cu diabet zaharat de tip 1, un control bun al glucozei din sânge poate face diferența în performanța copilului lor în timpul anilor de școală, potrivit unui nou studiu din Danemarca.

în general, copiii născuți de la mame cu diabet zaharat de tip 1 au obținut rezultate în școala primară sunt similare în comparație cu alți copii, a găsit de studiu, dar pentru copiii din mame diabetice, performanța școlară a fost “mai degrabă divergente” în funcție de cât de bine mamele au verificat nivelul de zahăr din sânge înainte și în timpul sarcinii.

autorii studiului avertizează în jurnalul Diabetes care nu este clar dacă l’expunerea la niveluri ridicate de zahăr în sânge în timpul sarcinii bate direct în creierul copiilor, sau dacă familia factori care au afectat capacitatea de mame pentru a controla nivelul de zahăr din sânge a influențat, de asemenea, dezvoltarea cognitivă a copiilor.

“un bun control al diabetului înainte și în timpul sarcinii este, de asemenea, important în alți factori, pentru că se reduce riscul de malformatii congenitale, nastere prematura, copii cu greutate mare la naștere, și nivelul scăzut de zahăr din sânge la nou-născut”, a spus dr. Florence Brown, directorul de la joslin Diabetes Center – Beth Israel Deaconess Diabet zaharat și Sarcina Program Boston, care nu a fost implicat în studiu.

“Dar atunci când vom vedea o’asocierea dintre ridicat (zahăr din sânge) în piept în timpul sarcinii și cea mai mare școală de performanță în puii nu se poate spune că nu există cauză și efect”, a declarat Brown intr-un e-mail. “în Timp ce autorii caută să studieze l’efect’educație a părinților în performanța copiilor la școală , pot exista și alți factori care afectează performanța academică a copiilor.”

Articol similar:  Întrebările freqüentes sobre dieta cetogênica

autorii studiului, condus de dr. Sine Knorr de la Spitalul Universitar Aarhus, a examinat dosarele medicale pentru a monitoriza nivelurile de zahăr din sânge pre-sarcinii și în timpul sarcinii la femeile cu diabet zaharat de tip 1, și au folosit documente școlare pentru a urmări performanța de 707 lor copii de vârstă școlară.

de asemenea, ei Au comparat aceste copii cu mai mult de 60.000 de copii de vârstă școlară, similare, ale căror mame au avut diabet zaharat.

copiii născuți de femeile cu un control bun al lor de zahăr în sânge tind să aibă rezultate mai bune decât media în comparație cu colegii lor în populația generală. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru copiii din femeile care au menținut un control bun al glicemiei în timpul treilea trimestru de sarcină.

Dar reversul este de asemenea adevărat. Atunci când mamele au avut un control slab al diabetului înainte și în timpul sarcinii, copiii lor au scoala clasele mai mici. Copilul a fost în control, cel mai rău a fost performanța copiilor la școală, în comparație cu copiii din femeile fără diabet.

grupul De studiu a descoperit, de asemenea, că c’a fost o relație puternică între nivelul de educație al mamei și de a-i controla glucoza din sange. Cele mai bine educate și femeile păreau să controleze mai bine diabetul.

C’a fost, de asemenea, o asociere puternică între educație parentală și clasele de școală a copiilor lor, dar autorii studiului au constatat că relația dintre controlul glicemiei în timpul sarcinii, și școala urme de copii persistat.

Brown a subliniat că funcția de sociale, psihologice și cognitive) ale unei plăci de bază, în plus față de nivelul său de educație ar trebui să își îmbunătățească monitorizarea diabetului zaharat și de a îmbogăți l’mediu de învățare pentru copilul ei.

Articol similar:  Cunoașteți semnele și simptomele de reflux de acid, și cum pentru a obține ajutor

“Acest lucru este confirmat de faptul că femeile cu un control mai bun al diabetului zaharat. . . în timpul sarcinii au avut urmași care a efectuat realizările academice mai bune decât copiii. . . femeile fără diabet, “, a spus el. “autorii acestui studiu susțin acest lucru ca pe o posibilă explicație pentru rezultatele lor.”

Aceste rezultate se referă numai la diabet zaharat de tip 1, cea mai comuna forma a bolii, care de obicei începe în’copii și trebuie să fie controlat cu insulină, subliniază cercetătorii. Diabetul zaharat de tip 2, cel mai frecvent diagnosticată la vârsta adultă, este mult mai frecvent și are diferite cauze. În plus, diabetul gestational este o condiție separată care apare în timpul sarcinii și dispare, de obicei, după ce copilul se naște.

“nu cunosc nici un studiu de acest tip, care a fost făcut cu femeile care au avut diabet gestational sau de tip 2”, a spus dr. Jorge H Mestman, directorul de la Universitatea din California de Sud, Centrul de Diabet și Boli Metabolice, în Los Angeles. “Apoi vom aplica aceste rezultate la alte tipuri de diabet.”

în ansamblu, studiul este foarte provocatoare, iar rezultatele sunt interesante, el a observat Mestman, “dar trebuie să fie repetate.”

mamele cu controlul deficitar al glicemiei poate au avut alte complicatii care ar trebui să fie verificate, a adăugat el.

© REPRODUCERE REZERVATE