Legătura Dintre Starea Psihologică și Pierderea în Greutate

Uthra Ganesh, de 41 de ani, s-a luptat cu l’obezitate pentru cele mai multe din viața ei. El a fost excesul de greutate ca un copil, și a continuat să fie astfel încât în timpul’adolescență, tinerețe și maturitate. El a încercat totul, de la diete la limita de repede, o dieta de numai lichide, o dieta de soare proteine, pilates, yoga și mersul pe jos.
Familia lui a fost frică să se raporteze la ea, pentru că ea a fost în mod constant foame și iritabil. Un singur lucru a rămas constant: greutatea ei. În ciuda a tot, greutatea a rămas constantă, și, ocazional, de asemenea, a crescut de câteva kilograme. “Acum, am renunțat. Calea de a o’acum toate zilele, dar nu-mi mai pasă de a pierde in greutate. Am început să mă accepte așa cum sunt” , spune el.

Există multe alte Uthra (nume fictiv), care au făcut multe eforturi, fără a obține rezultate. Experții se întreabă dacă există o a treia componentă fundamentală care influențează pierderea in greutate & #8211; mintea. Ei cred că, până când mintea este convins de problema, pierderea in greutate va fi dificil. Consultant psihiatru D. Srinivasan de KMCH Spital, Coimbatore, spune “Puțini oameni observat relația dintre stres și de management de greutate. Hai sa vorbim despre mâncatul emoțional sau chef manca, dar nu cum ar fi stresul cauza l’rezistența la insulină și determină organismul să acumuleze mai multa grasime.” în Timpul terapiei de grup, dr. Srinivasan a observat o schimbare semnificativă la persoanele obeze – utilizarea unor tehnici de gândire pozitivă și relaxare.

“de Foarte multe ori, cei care luptă împotriva’obezitate au o mulțime de emoții sufocat că nu sunt conștienți de. Ei au nevoie de ajutor pentru a înțelege sentimentele lor, și lor depresia nu este evident”, spune el. “Prin diverse tehnici, îi ajutăm pe acești oameni să-și rezolve conflictele interne ,și le-am dat sugestii despre l’imaginea corpului și greutatea ideală. Acest lucru este cel mai eficient la persoanele care se simt foarte inconfortabil cu nivelul lor de fitness și aspectul exterior” , spune el.

Articol similar:  Ce este terapia prin muzica?

Acest tip de motivație ar trebui să, de asemenea, reduce numărul de persoane care părăsesc programe de fitness. Consultant nutritionist cu sediul în Chennai, Dharini Krishnan, d’de acord asupra faptului că aceasta ar putea să funcționeze.
“Un ajutor suplimentar pentru a lupta l’obezitatea este întotdeauna binevenit. Nu l’n-am încercat-o încă cu clientii mei, dar dacă funcționează, de ce nu?”
El spune că doar 20% dintre oameni să urmeze cu fidelitate lor programe de dieta si de fitness. “pentru un număr de motive. Pentru gospodine este faptul de a avea la îndemână alimente 24 de ore din 24, pentru profesioniști este presiunea constantă de locuri de muncă, și, în măsura în copii obezi, cum multe mame ar avea inima să refuze alimente pentru copilul tau? Toate acestea sunt motive întemeiate, dar avem nevoie pentru a ajuta oamenii să se ajute singuri.”

pe L’expert de fitness Ajit Shetty recunoaște puterea minții asupra corpului. “La cheie este motivația. Mintea trebuie să fie mai puternică decât corpul să urmeze programul de fitness pentru oameni. De aceea, antrenorii de control dieta, activitatea fizică și consumul de alimente. Vom lua toate aceste informații și de a crea un program personalizat pentru client. Ajit, de asemenea, a spus că obiectivele ușor accesibile pentru a se asigura că clienții urma programul. “în Loc de a arăta cadru general, este util să vorbim de’viitorul imediat. Dacă pierd câteva kilograme într-o anumită perioadă de timp, ei vor simți un sentiment de implinire. Dorința de a experimenta din nou acea senzație. Apoi convinge mintea este esențială.”
Adaugă dr. Srinivasan: “toată Lumea vorbește despre utilizarea morcov pentru a convinge oamenii să facă de fitness. Dar, dacă cineva se simte în largul său să efectueze toate că excesul de greutate și este mai fericit stând pe canapea? Aveți nevoie pentru a aprinde un foc mic sub canapea pentru a convinge persoana să alerge spre morcov. Aceasta este ceea ce se întâmplă într-o sesiune de către un psihiatru.”

Articol similar:  A descoperit o țintă terapeutică pentru tratamentul de obezitate și diabet

© REPRODUCERE REZERVATE