Singur Și Fericit? Cheia Este De’’Abordarea Față De Relațiile

unic poate fi la fel de fericiți ca cei care au o relație – dar aceasta depinde de caracterul lor, spune un studiu pe acest subiect.

de-a lungul anilor, cercetările au descoperit că persoanele singure tind să se simtă mai puțin mulțumiți de viața lor, în comparație cu cei care au un partener.
Dar acest lucru reflectă doar l’experiență în mass-media, și unele noi studii au descoperit că o singură viață are beneficiile sale – ca, de exemplu, o relație mai strânsă cu familia și prietenii.
Studiul adaugă la alte date: persoanele singure pot simți împlinită ca un cuplu, dar, în parte, acest lucru poate depinde de modul de abordare a relațiilor în general.

Potrivit cercetătorilor, cheia constă în faptul că o persoană tinde să evite drama și conflicte în relații.
În acest caz, o singură viață este la fel de satisfăcătoare ca un cuplu.
În contrast, oamenii care nu sunt deranjați de suișuri și coborâșuri de relatii, ele tind să fie mai puțin fericit atunci când sunt singur. Aceste descoperiri au fost publicate 21 August, în jurnalul Sociale, Psihologice și de Personalitate a Științei.

Acest lucru indică faptul că pentru unii oameni, să nu fie implicat romantic elimină una dintre cauzele majore de stres, potrivit Yuthika Girme și colegii săi de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

“Cred că acest studiu subliniază faptul că nu totul este la fel pentru toate”, spune James Maddux, un elev de la Centrul de promovare a bunăstării la Universitatea George Mason din Fairfax, Va.

“sunt multe drumuri spre fericire”, spune Maddux, care nu sunt implicate în studiu. Cu toate acestea, oamenii care continuu să depună eforturi pentru a evita conflictele în relațiile tind să fie nevrotic, a adăugat el. Iar unele dintre ele pot găsi beneficii în schimbarea perspectivele lor.

Articol similar:  O mie de milioane de oameni suferă de probleme psihice și neurologice

“Acest lucru este de multe ori unul dintre obiectivele de consultanță de cuplu”, a explicat el. Oamenii să învețe cum să gestioneze aspectele negative ale relației și cum să se concentreze pe cele pozitive.

Apoi, oamenii care urăsc conflict nu ar trebui să dea de la sine înțeles că o relație este potențial promițătoare, potrivit Maddux. “Puteți schimba”, spune “nu sunt blocate.”

rezultatele sunt bazate pe o’s analiza a mai mult de 4.000 de noua zeelandă adulți, care au fost intervievați de două ori, la un an distanță. Un al cincilea a fost singur atât de ori, iar restul au fost căsătorite, concubinaj sau angajat.
În general, rezultatele corespund cu datele prezentate de alte studii: oameni într-o relație sunt mai fericiți decât single-uri, în medie. Dar imaginea este complicat atunci când cercetătorii au investigat mai amănunțit.

persoanele singure care dau valoare pentru o relație fără conflict, s-au bucurat la fel de mult ca persoanele implicate. De’de altă parte, singura care a avut o mare atenție relațiilor intime – conflicte – au fost cele mai nefericit.

dilema pe fericirea sau altfel de single este de a deveni foarte important, a declarat că echipa de Girme.
Cu cât crește numărul de oameni care vad căsătorie, sau divorțat, singur deveni o proporție în creștere a populației în Țările occidentale.

Numai în Statele Unite, jumătate din populația adultă nu este căsătorit, potrivit ultimelor sondaje de opinie.

Dar studiile pot “a desena linii mari”, a subliniat el Maddux.
“satisfacția cu viața este un foarte complicat” “și cu cât studiem mai mult, cu atât mai mult vom descoperi noi nuanțe.”

Articol similar:  Cum de a îmbunătăți concentrare

Cel mai important lucru, spune Maddux, este că romantismul – sau lipsa de ea – este doar unul dintre factorii care generează satisfacție. Potrivit cercetării, genetica are o puternică influență: asta este, ne-am născut cu anumite trăsături de personalitate, și de serviciu-minded oameni pentru a’anxietate sau pesimism, de exemplu, sunt mai puțin înclinat să cred că viața e frumoasă.

Potrivit Maddux, cu toate acestea, “lucrurile pe care le putem controla,” ei fac o mare diferență în termeni de satisfacție. Și, de asemenea, toate obiectivele pe care le avem – relatii, cariera, stil de viata – conta.

“starea dvs. ca un singur sau prietenul contribuie doar parțial la situația generală” adaugă Maddux.

Patrick Markey este un profesor asociat de psihologie la Universitatea Villanova din Villanova, Pa. și de a studia probleme în relația.

Afirmă că c’este o dovadă puternică în beneficiile care apar din rapoarte. “Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați” spune “Suntem mai sănătoși și vom trăi mai mult dacă suntem căsătoriți,”.

Este d’de acord, cu toate acestea, că nu toate te simti mai bine să rămână în perechi, și că fericirea depinde de mai mulți factori, în plus față de romantism. “În realitate, cel mai important lucru sunt, probabil, gene”, spune Markey. “oamenii destul de mulțumit de tineri sunt de obicei îndeplinite în restul de viata”.

relațiile și experiențele schimba temporar sentimentele noastre, dar avem tendința de a reveni la punctul nostru de referință. “O persoană tristă și într-un loc întunecos, probabil, nu se va schimba dintr-o dată doar pentru că are o programare”, a declarat Markey.

Articol similar:  Cinci sfaturi pentru a da cele mai bune pupici

© REPRODUCERE REZERVATE