Cum să aibă Grijă De Pielea Uscata | Partea a II-a

Sunt mulți oameni peste tot în lume, care au probleme în ceea ce privește hidratarea normală a pielii. Întrebarea nu este de puțin cont, deoarece nu este numai estetic; în fapt, având, de exemplu, pielea uscata poate duce la complicatii de diferite tipuri, chiar și în probleme medicale.
În articolul de mai jos sunt câteva sfaturi pentru a face pielea mai netedă și moale, dar, mai presus de toate, corect hidratat.
Ca un prim indiciu este necesar să spunem că, în multe cazuri, o mare parte din munca pe care o servește prin a face unele ajustări simple pentru a rutina de zi cu zi.

Strategii pentru a trata pielea uscata, atunci când spălarea

Mulți oameni nu știu cum, și (cel mai important) produsele folosite să se spele în fiecare zi sunt co-responsabili pentru nivelul corect de hidratare a dermului. Aici este unele informații pentru baie sau de duș:

1) a Evita timp de dușuri sau băi fierbinți pentru prea mult timp. Lung dușuri cu apă caldă, mai ales în timpul iernii, sunt relaxante si foarte placuta, dar au tendința de a usca pielea. Pentru a menține hidratarea corecta a dermului este cel mai bine este sa te limitezi la doar un duș fierbinte sau o baie de 5 sau maxim 10 minute pe zi.

2) Încercați să alegeți ușoară curățare, săpunuri, neutru și/sau gel de dus cu crema hidratanta. Evita, prin urmare, produse agresive, chiar mai bine dacă este inodor.

3) Hidrata pielea în timp ce acesta este încă umed. Când ne-am uscat cu un prosop sau halat de baie după duș sau după ce se spală pe față sau pe mâini, lăsând pielea hidratată. După aceea, este bine să se aplice o crema hidratanta, în termen de trei până la cinci minute după spălare, pentru a bloca l’umiditate.

Articol similar:  Tu si copilul tau nevoie de aer curat

despre creme hidratante: nu este obligatoriu să cheltuiască sume nebun de a avea o crema de buna calitate. Aici este un lista de ingrediente, care sunt utile pentru a hidrata pielea uscata, pur și simplu de căutare pentru ei în eticheta produsului.

1) Ceramide
Ceramide sunt moleculelor de lipide care contribuie la hidratarea si calmarea pielii uscate. Există, de asemenea, ceramide sintetice, care poate lua locul de substanțe naturale prezente în mod normal în stratul exterior al pielii sănătoase.

2) Dimeticoni și glicerină.
Acestea sunt, în ordine, fluide, hidrofug, care deține apă și o sursă de energie pentru metabolismul celular.

3) Acid hialuronic.
Ca ceramide, acid hialuronic ajută pielea să-și păstreze l’de apa.

4) Lanolină, ulei mineral (vaselina).
După cum sugerează și numele, lanolina este o ceară obținută din lână de oaie, este protector și emolient. Uleiuri minerale în loc de a ajuta pielea să rețină apa absorbită.
În ceea ce privește lunile de vară, este important să asigurați-vă că pentru a aplica dreptul de protecție solară pentru toate zonele corpului expuse la soare în timpul zilei. Este recomandat să alegeți produse cu un factor de protectie solara de cel puțin „30” și că este cu spectru larg.

Câteva sfaturi pentru a urmări în mod regulat pentru a calma pielea uscata

Poate părea evident, dar de multe ori aceste măsuri simple, sunt trecute cu vederea, chiar dacă acestea ajuta la a face moale și netedă, piele:

1) Ia un umidificator pentru casa în lunile de iarnă, când l’aerul din interior este mai uscat ca urmare a efectului de încălzire.

2) Uzura de preferință bumbac și alte fibre naturale. Lână, sintetice, cârpe sau alte materiale pot zgâria și irita pielea cea mai delicata.

Articol similar:  Cateva kilograme mai mult pentru a prelungi durata de viață

3) Bea o mulțime de apă. Inutil să repet că de hidratare a pielii, de asemenea, depinde de apă potabilă!

4) să Ia alimente care conțin omega-3. Este esențial acizi grași care pot ajuta pentru a fortifica bariere împotriva agenților externi, păstrarea naturală a pielii de ulei. Alimente bogate in omega-3 sunt, de exemplu, pește de apă rece (somon, sardine), seminte de in, nuci, ulei de șofran.

în cele din Urmă, în măsura în roșeață și/sau inflamație, vă recomandăm să se aplice o compresa rece sau o crema cu hidrocortizon (produse otc) pe o suprafață de cel puțin o săptămână. Dacă aceste măsuri nu se dovedesc a fi eficiente, atunci devine important să se consulte medicul.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE