Alopecia Areata: Înțelegerea Pierderea Parului

corpul uman este în întregime acoperit de păr, cu excepția pe palme și tălpi de picioare, și multe dintre ele sunt atât de subțire ca să fie aproape invizibil.
Parul este facut dintr-o proteina numita keratina, produs de foliculii de par situat pe stratul de suprafață a pielii. Ca foliculii produc celule noi, cele vechi sunt împinse spre l’afara, la o rată de aproximativ 15 cm l’an.
Parul este apoi o acumulare de celule de keratina, moartea. Pe capul unui om, există 100.000-150.000 de fire de par, și în fiecare zi, care se încadrează aproximativ 100; găsi niște păr pe perie, este normal.

90% din scalp de un individ este mereu în creștere constantă. Ciclul de viață al foliculilor variază în funcție dell’vârsta, condițiile de sănătate și de diverși alți factori. Acest ciclu este împărțit în trei faze:

– Anagen: active de creștere a părului, care durează de la 2 la 6 ani
– în faza Catagen: Fază de tranziție, care durează 2-3 săptămâni,
– Telogen: Faza de repaus, care durează 2 sau 3 luni, la sfârșitul de care parul cade și este înlocuit cu unul nou,

Cu trecerea anilor, viteza de crestere a parului scade.

Există diferite tipuri de pierdere a parului, de asemenea, numit alopecie:

” L’alopecie involuție este dezvoltat cu l’avans’de vârstă. Subțierea părului și mai mult foliculii de par intra în faza de repaus, parul va subțire
„L’alopecia androgenetica poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Oamenii cu aceasta afectiune ar putea începe să-și piardă părul, chiar și în adolescență sau în 20 de ani. În acest caz, este așa-numita pierdere a parului de la coroana, în temple și în zona frontală. Femeile cu acest tip de chelie începe să observați l’subțierea părului în jur de 40 de ani sau mai mult.
„L’alopecia areata de multe ori incepe de la’dintr-o dată, poate afecta copiii și tinerii, cauzele caderii parului la patch-uri, până la pierderea totală a părului (alopecie totală). Pentru majoritatea oamenilor, parul creste la loc într-o chestiune de câțiva ani.
„L’alopecia universalis provoacă căderea de tot părul de pe corp, inclusiv genele, sprâncenele și părul pubian
„Tricotilomania este o tulburare psihologică care împinge subiectul să se rupă părul tău în pace; este frecventă la copii
„Telogen effluvium este o temporar subtierea firului de par, ca urmare a modificărilor în ciclul de viață al foliculilor. Mulți foliculi intra în faza de repaus, în același timp, determinând subțierea și căderea părului.
„L’alopecie cicatrici implică pierderea permanenta a parului. Unele inflamații ale pielii (acnee,celulita, foliculita si alte boli de piele, poate provoca cicatrici, care va împiedica părul să se regenereze. Periile sunt încălzite și părul împletit pot exista alte cauze de pierdere a parului permanent.

Articol similar:  Pacienții în chimioterapia cancerului de sân ar trebui să acorde o atenție la dieta

care sunt cauzele caderii parului?

încă Nu este clar de ce unele foliculii de par au un ciclu de viață mai scurt decât celălalt. Cu toate acestea, există multe cauze care pot provoca pierderea parului:

☻ Hormoni, sau anormale producția de androgeni (hormoni masculini produși de către bărbați și femei)
☻ Genetica. În funcție de părinți (atât bărbați cât și femei) suferă de chelie, subiectul poate fi mai mult sau mai puțin predispuși la starea
☻ Stres. Un nivel ridicat de anxietate sau de boală poate duce la pierderea parului. De asemenea, tinea, o’infecții fungice, pot duce la pierderea parului
☻ Medicamente. Medicamentele utilizate în chimioterapie, beta-blocante pentru a reglementa tensiunea arterială, și pilule contraceptive pot provoca pierderea temporara a parului
☻ Arsuri, leziuni, și expunerea la raze X poate scădea temporar parul. Parul se întoarcă să crească odată ce rana s-a vindecat. În cazurile în care creați o cicatrice, parul nu creste la loc.
☻ Bolile autoimune pot provoca alopecia areata. În acest caz , sistemul imunitar atacă, din motive necunoscute, foliculii de păr. La persoanele care sufera de alopecia areata, parul creste, de obicei, înapoi, deși inițial pot fi mai subtile și mai clare înainte de a reveni la culoarea și grosimea normală.
☻ Proceduri cosmetice, cum ar fi spalarea frecventa, permanent, vopsirea, decolorarea, pot face parul subtire si slab. L’utilizarea de role sau bigudiuri, îndreptat ondulator, sau benzi elastice strans poate deteriora și rupe parul. Cu toate acestea, aceste metode nu provoca chelie. Parul ajuns să crească în mod normal, cu toate acestea, în caz de leziuni severe la nivelul scalpului, unele zone pot rămâne chel permanent.
☻ Condiții medicale. Tulburări tiroidiene, tulburari de alimentatie, deficit de fier, diabet zaharat si lupusul sunt unele boli care pot provoca pierderea parului. În cele mai multe cazuri, parul este din nou să crească, cu excepția cazurilor în care vă confruntați cicatrici sau deteriorarea foliculilor.
☻ Dieta. O dieta cu putine proteine poate duce la o pierdere temporară a părului.

Articol similar:  Excesul de viteză în litigiu cu radare la medic de gardă la domiciliu

© REPRODUCERE REZERVATE