Riscurile de’sunătoare Împotriva Depresiei

pe L’St. John ‘ s wort este o populare remedii pe bază de plante pentru tratamentul depresiei, dar un recent studiu Australian subliniază faptul că nu întotdeauna “natural” este egal “sigur”.

Prin rapoarte depuse cu l’s Agenției de siguranță a medicamentelor în Australia , cercetătorii au descoperit că reacțiile adverse toate’sunătoare au fost similare cu cele de fluoxetina – mai bine cunoscut sub numele de Prozac.

Aceste efecte secundare includ anxietate, ameteli, atacuri de panică, greață, și o creștere a tensiunii arteriale, ca și raportate de către studiu publicat in luna iunie in revista Clinice și Experimentale de Farmacologie și Fiziologie.

“Este îngrijorător să vezi aceste efecte grave asupra populației, atunci când oamenii cred că au făcut ceva pozitiv pentru sănătatea lor, fără riscul”, a spus Claire Hoban, director de cercetare de la Universitatea din Adelaide.

de cercetare a arătat că l’sunătoare poate ajuta la combaterea depresiei ușoare și moderate. Dar faptul că, pentru a fi eficientă, aceasta înseamnă, de asemenea, că pot avea efecte secundare , a spus dr. Samar McCutcheon, un psihiatru de la Universitatea de Stat din Ohio Medical Wexner Center din Columbus.

“Chiar dacă sticla c’este scris “natural” sau “pe bază de plante”, ingredientele sunt active toate’interiorul corpului”, a adăugat el McCutcheon, care nu a fost implicat în cercetare.

știi că l’sunătoare poate avea grave efecte secundare și interacțiuni cu anumite medicamente, a subliniat McCutcheon.

Dar consumatorii ar putea să nu fie conștienți de, mai ales că suplimentele alimentare nu sunt reglementate ca medicamente.

“Cred că lipsa de cunoaștere este încă o problemă,”, a spus McCutcheon. “oamenii cred că l’St. John ‘ s wort este sigur, deoarece este în vânzare în medicina pe bază de plante.”

Articol similar:  Cu handicap grav și persoanele cu Als noua greva foamei

În Statele Unite ale americii, suplimentele alimentare nu sunt supuse unor studii și teste pentru a testa lor de siguranță și eficacitate înainte de a fi comercializate.

“mai”, a adăugat el, McCutcheon “sunt încredințat companii pentru a se asigura că aceste produse conțin ingrediente active și că nu există ingrediente care sunt nedorite.”
În Australia situația este similară și în funcție de echipa de Hoban, majoritatea consumatorilor nu este conștient de faptul că suplimentele nu sunt reglementate.

cercetătorii și-au bazat studiile pe relații de medici de toate’Agenția și australia privind siguranța medicamentelor.

Între 2000 și 2013 au fost 84 de rapoarte de reacții adverse toate’sunătoare, și 447 rapoarte pe Prozac.

Dar, deoarece acestea sunt datele furnizate de voluntari, conform cercetatorilor, nu reflectă l’rata reală de efecte secundare .
Și, continuă Hoban, efectele secundare ale’sunătoare, de multe ori nu sunt declarate, deoarece nu este considerat un drog.

Potrivit McCutcheon, persoanele cu simptome de depresie ar trebui să consulte un specialist, înainte de a recurge la interventii chirurgicale iti place de l’St. John ‘ s wort. “Acest lucru va asigura că veți obține dreptul de diagnostic.”

Dacă simptomele sunt parte dintr-o tulburare care este diferit, l’sunătoare pot fi ineficiente sau chiar dăunătoare. De exemplu, într-o persoană cu tulburare bipolară, l’sunătoare poate promova un episod maniacal, a continuat McCutcheon.

Dar cea mai mare îngrijorare este legată de interacțiunile’sunătoare cu medicamente care sunt cele mai frecvente.

Potrivit U. S. National Center for Complementare și Integrative de Sănătate, l’sunătoare poate scădea l’eficacitatea pilulei contraceptive, anticoagulante, medicamente pentru inima, și unele medicamente pentru tratamentul HIV și cancer.

Articol similar:  Identifice zilele fertile pentru a obține gravidă

În plus, aceasta poate interacționa cu antidepresive. Nu este clar cum să acționeze l’St. John ‘ s wort, a declarat McCutcheon, dar, probabil, creste nivelul de serotonina din creier – doar ca comune anti-depresive.

“Dacă cele două sunt folosite împreună, c’este riscul de a avea prea mult serotoninei. Acest lucru crește riscul de sindrom serotoninergic , o afecțiune cu evoluție potențial letală ale cărei simptome sunt tremor, diaree, confuzie, scăderea temperaturii corpului”.

Unele dintre efectele secundare ale’sunătoare sunt cauzate de’iarbă în sine, cum ar fi l’erupții cutanate care se agraveaza cu l’expunerea la soare, a declarat dr. John Reed, director de spital servicii de la l’Universitatea din Maryland Centrul de Medicina Integrativa din Baltimore.

Dar ceea ce îngrijorează cel mai mult este l’interacțiunea cu alte medicamente. Comparativ cu alte plante, l’sunătoare are mai mult de droguri, a spus Reed. Prin urmare, dacă sunteți folosind-o, nu luați alte medicamente decât sub supraveghere medicală atentă.

El a adăugat că cei care iau orice tip de medicament ar trebui să știți înainte de a utiliza un produs pe bază de plante.
“Du-te pe internet și de a face o căutare pe toate interacțiunile posibile . Adresați-vă farmacistului sau medicului” a sfătuit Reed.

“din Păcate, acest tip de informații nu este obligatorie pe etichetele anumitor produse,”, a spus el.

Potrivit McCutcheon, persoanele cu depresie ar trebui să își informeze medicul despre orice suplimente luat sau intenționează să le ia. Și medicii ar trebui să fie dispuși să ofere informații obiective.

“Vreau ca toți pacienții mei nu ezitați să-mi vorbească liber,”, a concluzionat el McCutcheon.

© REPRODUCERE REZERVATE