Clamidia: Guida

chlamydia este o boli cu transmitere sexuala mult mai răspândită. Având în vedere lipsa de simptome, este posibil să se transmită în necunoștință de parteneri sexuali. 75% dintre femei și 50% dintre bărbați recunosc că au avut simptome.

capire se hai la clamidia?

De multe ori nu au simptome, este dificil de a spune dacă o persoană suferă de chlamydia. Când ești prezent, cu toate acestea, de obicei, simptomele ultimul timp de 1 – 3 săptămâni și poate fi:

pe:

– de descărcare de gestiune vaginale cu un miros neobișnuit;

– pierderea de sânge între menstruație și l’alte;

– menstruație dureroasă;

– dureri abdominale însoțite de febră;

– durere in timpul actului sexual;

– mâncărime sau de arsură în interiorul sau în jurul vaginului;

– dureri în timpul urinării.

Pentru oameni:

– pierderi mici;

– dureri în timpul urinării;

– senzație de arsură și mâncărime;

– durerea și umflarea în testicule.

Cum este diagnosticat cu chlamydia?

medicul poate diagnostica chlamydia cu ajutorul a diferite tipuri de teste. Prima metodă este de a lua un eșantion de’uretrei la bărbați și de col uterin la femei și trimite-l pentru a analiza într-un laborator. Un alt test este acela de a urina, pentru a detecta prezența de bacterii.

Cum este tratată chlamydia?

acest lucru’infecția este tratată cu antibiotice pe cale orală. Cu siguranta medicul va prescrie, de asemenea, la partener, pentru a evita o nouă infecție și, prin urmare, o’o răspândirea în continuare a bolii.

Cu tratament, l’infecția ar trebui să dispară într-o săptămână sau două. L’s important este să pună capăt tratamentului, chiar dacă vă simțiți mai bine.

Articol similar:  Prospectul medicamentului Sensitram

atunci Când’infecția este severă la femei, este adesea necesară spitalizarea și tratamentul cu antibiotice intravenoase și calmante.

După tratament, pacientul este supus la o nouă încercare pentru a ști dacă l’s infecția s-a vindecat complet. Acest al doilea test este foarte important, mai ales dacă nu ești sigur de starea de vindecare de partenerul tau. Este recomandabil să nu aveți contact sexual, până când amândoi sunt pe deplin vindecat.

Ce se întâmplă dacă chlamydia nu este tratată?

Dacă chlamydia nu este tratată, tu a alerga riscul de a avea alte probleme de sănătate.

Pentru femei: dacă netratata, chlamydia poate provoca o’inflamație pelvină, deteriorarea trompelor Uterine (tuburile care se conectează la ovar la’uter) sau provoca chiar infertilitate. De asemenea, crește riscul de sarcină ectopică, adică o sarcină în care nu’ovulul fertilizat este implantat și se dezvoltă în afara de’uter. Nu este neobișnuit faptul că chlamydia nu este tratată crește riscul de naștere prematură; de asemenea, quest’infecție poate fi transmis la copil în timpul nașterii, ceea ce duce la infecție la ochi, orbire sau pneumonie.

Pentru barbati: chlamydia poate provoca o boala numita nongonococcal uretrita (o’infecție’uretra, adică tubul prin care trece l’urină, în ambele bărbați și femei). Acesta poate provoca, de asemenea, epididimita (infecție a’epididimului, un tub prin care trece sperma conținut în testicule), sau proctita (infecție a rectului).

Vino prevenire la clamidia?

Pentru a reduce riscul de chlamydia:

• utilizați un prezervativ corect la fiecare contact sexual;

• limitați numărul de parteneri sexuali;

• practica l’abstinenta, sau de a limita contactul sexual cu un singur partener nu s-a infectat.

Dacă crezi că ai chlamydia, pentru a evita actul sexual și să consulte un medic. Dacă medicul confirmă l’infecție, asigurați-vă că partenerul tău primește tratament.

Articol similar:  La tonificación de los brazos: en un tiempo corto

Deoarece aceasta este o’infecție fără simptome, medicii recomanda pentru a face un test cu regularitate.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE