Displasia Cervicale: Guida

displazie de col uterin este o conditie precanceroase, care implică formarea de celule anormale pe captuseala interioara a colului uterin sau a canalului endocervical (canalul prin care l’uterul comunică cu vaginul). Puternic asociat cu papilloma virus (o infectie cu transmitere sexuala, HPV), displazie de col uterin este mai frecvent la femeile cu vârsta mai mică de 30 de ani, dar poate aparea la orice varsta. De obicei, nu exista simptome și poate fi depistată cu un simplu test Papanicolau. Întârzierea de diagnostic sau tratament nu în mod adecvat expune persoana afectată la un risc crescut de cancer în gât de’s uter.

uneori displazie de col uterin îngrijire ușoară, fără tratament, dar este necesar să se supună unui test Papanicolau la fiecare 3 – 6 luni; în timp ce un grad ridicat de displazie și moderate/severe va necesita tratament pentru a elimina celulele anormale și de a reduce riscul de cancer de col uterin.

În multe cazuri de displazie în celule de col uterin este virusul papiloma (HPV). Aceasta este o’infecție frecventă la femei decât la bărbați, dar afectează cel mai mult femeile cu o viață sexuală activă și cu mai puțin de 20 de ani.

În cele mai multe cazuri, sistemul imunitar suprimă HPV și l’infecție. Dar, uneori, l’infecția persistă și lasă spațiu pentru displazie de col uterin. Există mai mult de o sută de tulpini diferite de HPV, dar în special două (HPV 16 și HPV 18) sunt puternic asociate cu tumoare în gât de’s uter.

papilloma virus este, de obicei transmise de la o persoană la alta prin contact sexual (vaginal, anal sau oral), dar poate fi, de asemenea, transmise prin simplu contact cu pielea contact cu o persoană infectată. Odată ce contractul virusul este capabil să se răspândească de la o parte la’alte ale corpului, inclusiv la nivelul colului uterin.

Articol similar:  Estrías: cómo eliminarlas

Printre femeile cu virusul papilloma uman (hpv cronice, fumatorii pot vedea dubleaza riscul de a dezvolta displazie de col uterin severe, comparativ cu nefumătorii, pentru că fumatul slăbește sistemul imunitar.

Papilloma virus și displazie de col uterin sunt adesea asociate cu alți factori care infiacchiscono sistemul imunitar, cum ar fi un tratament bazat pe medicamente immunodepressori pentru a trata anumite boli (inclusiv l’SIDA) sau medicamente după un transplant.

care sunt factorii de risc de displazie de col uterin?

Cel mai relevant factor de risc pentru displazia de col uterin este reprezentat de virusul papilloma uman (hpv persistente.

La femei, riscul de persistenta infectie cu HPV este asociat cu:

– inițierea timpurie a toate’activitatea sexuală;

– au mai mulți parteneri sexuali;

– au un partener care a avut mai mulți parteneri sexuali;

– sex cu un bărbat nu este circumcis.

Diagnostic

Pentru a diagnostica o displazie de col uterin, este necesar să se supună unui test Papanicolau, dar pentru a identifica un tratament adecvat, este de multe ori de dorit să facă mai multe teste, cum ar fi:

• * repetați testul Papanicolau;

• colposcopie: acesta este un examen care, prin l’extindere de col uterin, este folosit pentru a identifica un posibil celule anormale și pentru a determina dacă aveți nevoie de o biopsie;

• chiuretaj (chiuretaj) endocervical: o procedura chirurgicala care poate detecta prezența de celule anormale în canalul cervical;

• biopsia de con sau pașii buclă electrocauter excizia (LEEP). În timpul biopsia de con, medicul îndepărtează o bucată de material în formă de con pentru a o examina în laborator. În timpul LEEP, medicul îndepărtează o bucată de țesut cu un bisturiu cu un fir electric;

Articol similar:  Diabet Zaharat

• un test ADN pentru virusul HPV: este folosit pentru a identifica tulpini cunoscute de HPV care cauzeaza cancer de col uterin.

Tratamente pentru displazie de col uterin

tipul de tratament depinde de mai mulți factori, cum ar fi l’vârsta pacientului și de severitatea afecțiunii. Pentru displazie cervicala usoara, este adesea necesar doar pentru a continua controalele cu un test Papanicolau. Pentru femeile mai în vârstă cu displazie cervicala usoara, de obicei, nu sunt necesare tratamente, dacă nu este o displazie care persistă timp de doi ani sau care sunt în dans și alte probleme de sănătate.

Printre tipurile de tratament puteți enumera două intervenții utilizate pentru diagnostic: biopsie și LEEP.

Alte tratamente:

– crioterapie (temperatură scăzută)

– electrocauter

– chirurgia cu laser

Toate formele de tratament sunt asociate cu riscuri, cum ar fi o hemoragie severă și complicații posibile în timpul sarcinii; prin urmare, este important ca pacientul să consulte un medic înainte de a trece printr-un tratament. După tratament, toți pacienții trebuie să repete în mod regulat de testare la fiecare 6 – 12 luni.

Cum pentru a preveni displazia de col uterin?

femeile pot reduce riscul de displazie de col uterin prin evitarea obiceiuri sexuală cu risc ridicat asociat cu papilloma virus, cum de l’inițierea timpurie a toate’activitatea sexuală și având mai mulți parteneri sexuali. Femeile active din acest punct de vedere, partenerul este corect, folosind un prezervativ la fiecare întâlnire intimă, poate reduce riscul de virusul papilloma uman (hpv cu până la 70%.

Alte măsuri de prevenire includ: fumat, și să fie verificate de la vârsta de 21 de ani pentru diagnosticarea precoce a unei posibile tumori în gât de’s uter.

Articol similar:  Face casa ta un cuib de dragoste

FDA a aprobat două vaccinuri – Gardasil și Cervarix – care ajuta la prevenirea l’infecții asociate cu anumite tipuri de HPV, cum ar fi cele care cauzeaza cele mai multe cazuri de col uterin tumora.

Potrivit CDC, și l’Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi, fetele ar trebui să fie vaccinate înainte de a începe relațiile sexuale, care este, între 11 – 12 ani. Oricum, ar trebui să fie vaccinate femeile cu vârste cuprinse între 13 – 26 de ani. Vaccinul Gardasil este recomandat, de asemenea, pentru bărbați.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE