Fibromialgia: Guida Plin

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Pregătirea pentru examenul medical
 • >> de Îngrijire și tratament
 • >> stilul de viață și acasă căi de atac
 • Definitie

  pe termen fibromialgia este o durere musculo-scheletică difuză, însoțită de oboseală, somnolență, probleme de memorie și neregulate d’s starea de spirit. Potrivit cercetătorilor, fibromialgie amplifică senzațiile de durere prin modificarea modului în care creierul procesează semnale de durere.

  uneori, simptomele încep să apară după o traumă fizică, interventii chirurgicale, infectii, sau stres psihologic grele. În alte cazuri, simptomele apar treptat, de-a lungul timpului într-o manieră treptată, fără a întâmpina orice eveniment special.

  femeile sunt mult mai susceptibile de a dezvolta fibromialgie decât bărbații. Multe persoane care sufera de fibromialgie au, de asemenea, dureri de cap, tulburări în zona articulației temporo-mandibulare (ATM), sindrom de colon iritabil, anxietate și depresie.

  În acest moment nu există nici un tratament pentru fibromialgie, cu toate acestea, există mai multe medicamente care pot ajuta la controlul simptomelor. De asemenea, tehnici de relaxare și l’activitatea fizică poate fi d’de ajutor.

  Sintomi

  simptomele de fibromialgie sunt:

  Durere generalizată. Durerea asociate cu fibromialgia este adesea descris ca o durere surdă și o perioadă continuă de cel puțin trei luni. Să fie definite la fel de răspândită, durerea trebuie să fie prezente pe ambele părți ale corpului și partea superioară și inferioară a trunchiului.
  oboseala. Persoanele care suferă de fibromialgie de multe ori te trezești obosit, chiar dacă vor dormi pentru perioade lungi de timp. Somnul este deseori tulburat de durere, și mulți pacienți cu fibromialgie suferă de tulburări de somn, cum ar fi sindromul picioarelor neliniștite și l’apnee de somn.
  Dificultăți cognitive. Un simptom de confuzie mentală, frecvent menționate ca “fibro-ceață”, și a compromite capacitatea de a se concentra l’atenție și să se concentreze pe activitățile mentale.
  Alte tulburari. Multe persoane care sufera de fibromialgie pot experimenta, de asemenea, episoade de depresie, dureri de cap și dureri sau crampe la nivelul abdomenului inferior.

  doctorii încă nu au descoperit cauza de fibromialgie, dar este foarte probabil să fie cauzate de o varietate de factori. Acestea pot include:

  • Genetica. De fibromialgie tinde să fie prezent între diferiți membri ai aceleiași familii, este posibil ca unele mutatii genetice poate face mai predispus la a dezvolta boala.
  • Infecții. Uneori, fibromialgia este declanșată sau agravată de unele boli.
  • Traume fizice sau emoționale. Tulburare de stres post-traumatic a fost asociat cu fibromialgie.

  de Ce nu simți durerea?

  Potrivit cercetatorilor, repetate de stimulare a nervului determină modificări în creierul persoanelor care suferă de fibromialgie. Această schimbare determină o creștere anormală în care nivelul anumitor substante chimice din creier care semnalul de durere (neurotransmitatori). În plus, receptorii de durere creierului par să dezvolte un fel de memorie a durerii și a devenit mai sensibil, și de a reacționa excesiv la semnale de durere.

  Articol similar:  Trata pietre la rinichi

  Factori de risc

  factori de risc pentru fibromialgie sunt:

  sex. Fibromialgia este diagnosticată mai frecvent la femei decât la bărbați.
  cazurile Anterioare în familie. C’e un risc mai mare de a dezvolta fibromialgie, dacă un membru al familiei suferă.
  Boli reumatice. Cei care suferă de boli reumatice, cum ar fi l’artrita reumatoida sau lupus, pot fi mai susceptibile de a dezvolta fibromialgie.

  Complicatii

  fibromialgie provoca durere și de multe ori, lipsa de somn, care pot interfera cu capacitatea de a lucra și de a desfășura activitățile zilnice normale. Frustrarea de a avea de a trai cu o boala care este adesea înțeles greșit și puțin cunoscut, poate afecta, de asemenea sănătatea dumneavoastră provoacă depresie și anxietate.

  Prepararsi alla vizita medicala

  Multe dintre semnele și simptomele de fibromialgie sunt similare cu alte boli, poate fi necesar să fie vizitat de către diferiți medici înainte de a găsi un diagnostic. Medicul de familie te poate indruma catre un medic specializat în tratamentul de artrita si alte boli inflamatorii (reumatolog).

  Ce să fac

  Înainte de a vizita, este recomandat să se întocmească o listă care conține:

  descrierea detaliată a simptomelor
  Informații despre probleme medicale a avut în trecut
  Informații privind problemele de sănătate de părinți, sau frați,
  Toate medicamentele și suplimentele alimentare sunt luați
  Întrebări adresați-vă medicului dumneavoastră

  la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

  în Plus față de un examen fizic, medicul va cere, probabil, dacă suferiți de probleme de somn și dacă vă simțiți deprimat sau anxios.

  Teste și diagnostic

  În trecut, medicii responsabil pentru 18 puncte specifice de pe corpul pacientului pentru a vedea cât de mulți dintre ei au fost confrunta cu durere atunci când este apăsat până la fund. Acest examen nu mai este necesară conform ghidurilor medicale moderne. Fibromialgia poate fi diagnosticată dacă o persoană a suferit de durere pe scara larga pentru mai mult de trei luni – fara existente in orice afecțiune care ar putea justifica cauza.

  Esami del sangue

  nu există nici un test de laborator pentru a confirma diagnosticul de fibromialgie, dar medicul dumneavoastră poate decide să efectueze unele teste pentru a exclude alte boli cu simptome similare. Testele de sânge pot include:

  Emocromo complet

  Viteza de sedimentare a hematiilor
  Test al funcției tiroidiene

  de Îngrijire și tratament

  În principiu, tratamente pentru fibromialgie includ atat medicamente care grija de persoana lor. L’scopul este de a reduce simptomele și de a îmbunătăți starea generală de sănătate. Nu există nici un singur tratament pentru toate simptomele.

  Articol similar:  Are parul tau are varfuri despicate și fragil? Repáralas cu aceste 5 at-home tratamente

  Farmaci

  medicamente pot ajuta la reducerea durerii cauzate de fibromialgie și de a îmbunătăți somn. Drogurile cele mai frecvent utilizate sunt:

  antialgice. Durerea killers-the-counter, cum ar fi acetaminofen (Tylenol, altele), ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele) sau naproxen sodiu (Aleve, altele) poate ameliora simptomele dureroase. Medicul poate prescrie, de asemenea, o durere de eliberare, cum ar fi tramadolul (Ultram, Conzip). Narcoticele nu sunt recomandate, deoarece acestea pot duce la dependență, și chiar agrava durerea de-a lungul timpului.
  Antidepresive. Duloxetina (Cymbalta) și milnacipran (Savella) poate ajuta la ameliorarea durerii și oboseala asociate cu fibromialgia. Medicul poate prescrie amitriptilina sau fluoxetina (Prozac), pentru a vă ajuta să dormi.
  Medicamente antiepileptice. Unele dintre medicamentele create pentru a trata l’epilepsie sunt de multe ori utile în reducerea anumitor tipuri de durere. Gabapentin (Neurontin, Gralise) este uneori util pentru reducerea fibromialgie simptome, în timp ce pregabalin (Lyrica) a fost primul medicament aprobat de Food and Drug Administration pentru tratamentul fibromialgiei.

  Terapia

  Vorbesc cu un specialist poate ajuta să-mi întărească stima de sine și să învețe strategii pentru a face față situațiilor stresante.

  stilul de viață și acasă căi de atac

  În managementul de fibromialgie, cheia este de auto-îngrijire.

  Reduce stresul. de a Crea o strategie pentru a preveni sau limita stres emotional sever. Răsfățați-vă cu un mic’ de timp în fiecare zi pentru a vă relaxa. Acest lucru poate însemna, de învățare pentru a spune nu fără a fi nevoie de vinovăție. Încercați să nu să se schimbe complet rutina. Oameni care nu mai funcționeze sau să părăsească fiecare activitate, au tendința de a agrava mai mult decât cei care rămân active. Încercați să pună în aplicare tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi exerciții de respirație profundă sau de meditație.
  obține suficient de Somn. sentimentul de oboseala este una dintre principalele caracteristici ale fibromialgie, prin urmare, este esențial să încerce să se odihnească într-un mod optim. În plus, pentru a dedica suficient timp pentru somn, urmați obiceiurile bune ca a merge la culcare și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, și limitarea doarme în după-amiaza.
  activitate fizică regulată. Inițial, l’activitatea fizică poate crește durerea. Dar pentru a instrui într-o treptată și regulat, de obicei, se poate reduce simptomele. Unele exerciții utile pot fi mersul pe jos, înot, ciclism, aerobic de apă. Un fizioterapeut poate ajuta pentru a aranja un program de exerciții pentru a face la domiciliu. Ele pot oferi, de asemenea, bun beneficiile stretching, postura corectă și tehnici de relaxare.
  . Încercați să păstrați regulat sarcinile de zi cu zi. Dacă îl exagerati în activitate în timpul zile bune, puteți experimenta cele mai dificile zile. Fi moderată de exemplu, nu exagerati în zilele de wellness, dar, de asemenea, nu se limitează, și nu autocommiseratevi prea mult în zilele în care simptomele sunt mai puternice.
  Mențină un stil de viață sănătos. Mâncați alimente sănătoase. Limita consumul de cofeina. Incearca sa faci ceva distractiv și care îndeplinesc fiecare și în fiecare zi.

  Articol similar:  Medicii de familie se bazează pe pentru a evita 13 decese care au loc în fiecare zi de la hepatita C

  Medicină alternativă

  Pentru a trata durerea și stresul care rezultă din fibromialgie sunt adesea folosite în tratamente și terapii alternative.
  Unele, cum ar fi yoga, practicată de mii de ani. Utilizarea lor a devenit mai popular în ultima vreme, mai ales printre oamenii cu dureri cronice, cum ar fi fibromialgia.
  Aceste tratamente par pentru a da relief de la durere și de a reduce stresul, astfel încât să fie recunoscute de către medicina tradițională. Dar multe practici sunt încă nu a aprobat ca acestea nu au fost supuse la un studiu adecvat.

  Acupunctura: L’acupunctura este o practică chineză, care se bazează pe recuperarea’echilibrul dintre energiile vitale ale’individuală, prin l’inserarea de ace subtiri sub piele la diferite adâncimi.
  În conformitate cu teoriile de vest, ace schimba fluxul de sânge și nivelurile de neurotransmitatori din creier și la nivelul coloanei vertebrale. Unele studii arată că l’acupunctura ajută scuti de simptome de fibromialgie, în timp ce altele nu detecta rezultate semnificative.
  Masaj. Este cel mai vechi sistem de îngrijire, toată lumea’practicat acum. Este format din diferite tehnici de manipulare pentru a muta muschii corpului și a țesuturilor moi. Masajul poate încetini bătăile inimii, relaxeaza muschii, crește mobilitatea articulațiilor, și de a stimula producția organismului de analgezice naturale.
  De multe ori reduce anxietatea și stresul.
  Yoga și Tai Chi. combina Aceste tehnici de meditație, mișcări lente, respirație profundă și relaxare. Ambele au fost recunoscute a fi util pentru a atenua simptomele de fibromialgie.

  Supporto

  în Plus, pentru a avea de a face cu durerea și oboseala cauzate de fibromialgie, de asemenea, ați putea găsi te a fi nevoie să se confrunte cu frustrarea de a suferi de o boala care este adesea înțeles greșit.
  În plus față de a vă informa despre starea ta, poate fi util să vorbesc cu familia, prietenii și colegii de muncă.
  De asemenea, este util să știți că nu sunteți singuri. Organizații precum National Fibromialgie Asociere și Asociatia Americana de Dureri Cronice pot ajuta să te pun în contact cu persoanele afectate de această boală să-l înțeleagă mai bine.

  © REPRODUCERE REZERVATE