Gastroenterite Virale: Guida

intestinale virus este o’infectie care cauzeaza crampe abdominale, vărsături, diaree, și, în unele cazuri, febra.
gastroenterita virala puteți contract vine în contact cu o persoană infectată, sau cu alimente sau apă contaminate. De obicei, recuperarea este ușor și rapid.
Dar pentru persoanele în vârstă, persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau nou-nascuti, acest virus poate fi viața în pericol.

în Prezent, acolo’este un tratament specific pentru virusul în intestin, astfel încât cheia este prevenirea.
În plus, pentru a evita eventuale alimente contaminate, este important să spălați frecvent mâinile tale.

Sintomi

gastroenterita virala nu este un adevărat influență. L’gripa atacă sistemul respirator – nasul, gâtul și plămânii. Gastroenterita afectează intestinele și tractul digestiv, cauzând simptome cum ar fi:

• Scaun lichid (diaree) – eventuala prezență de sânge este un semn de o’infecții mai severe
• Crampe abdominale
• Greață
• Vărsături
• Febră scăzută de grad
• Dureri de cap și dureri musculare

în funcție de cauza, simptomele apar dupa una sau trei zile după ce l’infecție, și vor dura aproximativ două zile, dar poate dura până la 10 zile.

Deoarece simptomele sunt similare, virus intestinal pot fi schimbate cu o’infecție bacteriană, cum ar fi Clostridium difficile, salmonella și E. coli, sau paraziti, cum ar fi giardia.

atunci Când pentru a vedea medicul

Dacă pacientul este un adult, consultați medicul dumneavoastră dacă:

– Nu se poate reține lichid în’interval de 24 de ore
– voma pentru mai mult de 48 de ore
– vărsați sânge
– sunteți deshidratat – gura uscata, urina rar, slăbiciune și amețeală
–’ nu există sânge în scaun
– Ai o febra mai mare de 40°

sugari și copii

Consulte imediat medicul dacă copilul dumneavoastră:

– o febră mai mare decât 38.9°
– somnolență sau este agitat
&Amp; #8211; Are diaree amestecat cu sânge
– Este deshidratat (uita-te atent la cantitatea de lichid de intrare și de l’urină produsă)
– Amintiți-vă că în timp ce scuipa este normal pentru un copil, vărsături nu este. Vărsături în care copilul este produs de mai multe cauze, care necesită intervenție medicală

apelați imediat medicul pediatru daca:

– vărsături durează de la câteva ore la
– scutecul este uscat timp de mai mult de șase ore
– copilul are diaree severă sau amestecat cu sânge
– copilul nu are lacrimi cand plange
– copilul este somnolent sau nu răspunde la stimuli.

încheierea de contracte, în special prin alimente contaminate, sau dacă cota de tacâmuri, towels sau alimente cu cineva infectat.

mai Multe virusuri pot provoca gastroenterita, inclusiv:

Norovirus. Cea mai frecventa cauza de infectii cu transmitere prin alimente, atacuri de adulți și copii. Este o’ infecție comună tuturor’în cadrul comunității sau în mediile aglomerate. Se transmite prin alimente contaminate sau apă, cu toate acestea, este de asemenea posibil infecție de la persoană la persoană.

Articol similar:  Un remediu cu miere ca un antibiotic puternic

Rotavirus. Este cea mai frecventa cauza de gastroenterita la copii, că acel contract pentru a pune în gură obiecte contaminate. L’infecția este mai severă la sugari. Adulții infectați cu rotavirus poate să nu aibă simptome, dar trece mai departe, cu toate acestea, boala. În Statele Unite este disponibil un vaccin împotriva gastroenteritei, care pare să aibă efecte eficiente.
Unele crustacee, mai ales stridiile crude sau putin fierte, pot crea probleme. Chiar dacă diareea virală este cauzată de apă contaminată, virusul poate, de asemenea, trece prin manipularea produselor alimentare fără a fi spălat pe mâini după folosirea toaletei.

Factori de risc

gastroenterita virala este prezent peste tot, poate lovi fără distincție de rasă, vârstă, și de situația socială.
oamenii sunt mai predispuse la acest tip de infecție:

Copii. Copiii din grădinițe și în școli sunt mai vulnerabile deoarece nu au un sistem imunitar dezvoltat încă.
în Vârstă. Sistemul imunitar al persoanelor în vârstă este mai puțin sensibil, și persoanele în vârstă în casele se pot răspândi microbi mai ușor.
Elevi sau vizitatori din cămine. L’infecții intestinale pot răspândi mai ușor între persoanele care intră în contact cu fiecare alte.
Persoanele cu sistem imunitar slab. Persoanele cu sistemul imunitar compromis (de exemplu, Sida, HIV, chimioterapie, etc.) pot fi mai predispuse la’infecție.
Virus gastro-intestinale în plus, el are anumite sezoane de activitate.
Rotavirus, de exemplu, este foarte activ în’în emisfera nordică, între octombrie și aprilie.

Complicatii

principala complicație de gastroenterita este deshidratarea & #8211; pierderea de lichide și săruri minerale esențiale. Aceasta nu este o problemă dacă sunteți în măsură să ia lichide în cantitate suficientă pentru a le înlocui pe cele pierdute cu vărsături și diaree.
Sugari, vârstnici și persoanele imunocompromise pot avea probleme de a re-stabili corect de hidratare. Spitalizarea este de multe ori necesar să se introducă fluide intravenos.
Deshidratarea este de multe ori fatale, dar rare.

Ce să fac înainte de a’s întâlnire cu medicul

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți nevoie de îngrijire, puteți vorbi cu medicul dumneavoastră de familie. El va fi în măsură să propună, dacă este necesar, la un specialist.

Ce să fac

O listă de întrebări pentru a vă ajuta să gestionați mai bine timpul la dispoziția dumneavoastră. Iată câteva întrebări ajutătoare pentru a adresați-vă medicului dumneavoastră:

• care este cauza simptomelor? Există și alte cauze posibile?
• Sunt necesare examene?
• Care este cea mai bună terapie? Există diferite opțiuni?
• Este necesar să se ia medicamente?
• Ce pot face pentru a ameliora simptomele?

Articol similar:  10 simptome care vă avertizează de probleme cu glanda tiroidă

la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

medicul poate solicita acest tip de întrebări:

• Când a început să aibă simptome?
• Simptomele sunt continue sau vin și se duc?
• Cât de grave sunt simptomele?
• C’este ceva care îmbunătățește simptomele?
• C’este ceva care se agraveaza simptomele?
• Și’ s fost în contact cu cineva care are simptome similare?

Ce să fac în timp

Bea multe lichide, să mănânce alimente ușoare ușor asupra sistemului digestiv. Chiar și în copii bolnavi, urmați aceleași instrucțiuni – o mulțime de lichide și alimente un pic condimentat. În cazul alăptării la sân, nu toate’alaptarea, ca de obicei. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă este nevoie de o soluție pentru a hidrata copilul.

Test e diagnostic

în funcție de simptome, medicul va diagnostica gastroenterita după o simplă vizită și, uneori, bazat pe prezența unor cazuri similare în familie sau în comunitate. ll rotavirus sau norovirus, pot fi identificate după o simplă probă de scaun, dar nu există teste rapide pentru alte virusuri care cauzeaza gastroenterita. Uneori, medicul poate examina în laborator o mostră de scaun dacă există o suspiciune de infecții parazitare.

Tratament

nu’este o metodă specifică pentru a trata gastroenterita. Antibioticele nu sunt eficiente împotriva virusurilor, iar l’utilizarea excesivă poate duce la dezvoltarea de tulpini rezistente. Și-au’ s este necesar, prin urmare, să pună în aplicare de auto-ingrijire măsuri.

Obiceiurile și stilul de viață

Pentru a menține o hidratare corespunzătoare, încercați acești pași:

parasesc stomacul. Evita alimentele solide pentru o pereche d’de ore. Suge chips-uri de gheață și inghitituri mici d’de apa. Încercați să ia supa sau băuturi fără cafeină. Bea de multe ori în timpul zilei, în inghitituri mici.

re-introduce treptat, alimente. Începeți cu alimente care sunt simple, usoare tip biscuiti, paine prajita, banane, orez, carne de pui. Nu mai manca în caz de greață.

Evita unele alimente până când sunt vindecat. Evita produsele lactate, cafea, alcool, nicotină, alimente grase si foarte condimentate.

. Deshidratarea poate provoca o mulțime de oboseală.

Fi atent cu medicamente. Evita-l’utilizarea de medicamente, în special ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele), care pot irita stomacul. Nu da aspirina la copii, care poate provoca sindromul Reye, o boală rară, dar potențial fatală.
Înainte de a lua analgezice sau anti-pyretics pentru a vedea medicul.

pentru copii și copii

În caz de gastroenterita la copilul, este esential pentru a rehidrata organismul. Aici sunt câteva sfaturi:

• Administrează oral copil soluții de repetate hidratare procese, care sunt disponibile în farmacii fără prescripție medicală. Consultați medicul în caz de îndoieli cu privire la’de utilizare. Nu dau apa plata, la sugari cu gastroenterite nu este tratată corect și nu pentru a înlocui sărurile minerale pierdute. Evita sucul de mere, se poate agrava diareea.

Articol similar:  Uleiul Esențial De Busuioc: Un Vechi Remediu Terapeutic

• re-introduce alimente treptat. Începeți cu alimente usor de digerat, îmbrăcat ușor, cum ar fi orez, banane, pâine prăjită.

• Evita alimentele dulci, produse lactate, înghețată, băuturi răcoritoare și dulciuri. Poate agrava diareea.

• Obține suficient de odihnă copilul. Boala poate slăbi copiii foarte mici.

• nu se administrează copiilor medicamente, anti diaree, poate interfera cu l’expulzarea naturale virus.

• se lasă Să se odihnească pentru stomac a copilului de 15 – 20 de minute după un atac de diaree și / sau vărsături, și apoi i-au dat un pic de’ lichid.

• În cazul alăptării la sân, lăsați copilul să se hrănească de la voi.

• Dacă copilul este alimentat artificial, administrat o doză de o soluție de rehidratare a pielii. Nu diluați formula deja gata.

Misure preventive

Pentru a preveni contagiunea virusului în intestin, respectați următoarele măsuri de precauție:

sa se Vaccineze copiii lor. Este disponibil un vaccin pentru protecția împotriva rotavirusului. Dacă este administrat în primul an de viață, pare a fi eficient împotriva simptomelor severe de gastroenterită.

Spălați-vă bine mâinile și frecvent. asigurați-vă că copiii dumneavoastră să se spele pe mâini, mai ales după folosirea toaletei. Folosiți apă caldă și săpun, se spală de cel puțin 20 de secunde, amintindu pentru a curăța unghiile, cuticulele și dosul palmelor. Clătiți bine. Adu cu tine’ șervețele dezinfectanți, atunci când sunt afară din casă.

utilizare la domiciliu obiecte personale separate. Evita schimbul de farfurii, pahare, tacâmuri, towels.

Păstrați distanța. A se evita contactul cu persoane contaminate, dacă este posibil.

Dezinfectați suprafețele dure. Daca este cineva acasa, are gastroenterita virala, dezinfectat mânerele ușilor și robinete cu o soluție de apă și înălbitor.

Verificați condițiile de igienă, de’s azil. Asigurați-vă că centrul dispune de camere separate pentru schimbarea scutecelor și prepararea hranei. Cameră cu schimbarea de masă ar trebui să aibă o chiuvetă și o colectare a deșeurilor speciale.

Ia măsuri de precauție atunci când călătoresc.
Turiștii pot fi infectate prin apă sau alimente infectate. Urmați aceste sfaturi pentru a reduce riscul de infectie:

– apă Potabilă în sticle sigilate.
– Evita cuburi de gheata, care pot fi făcute cu apă infectată.
– Spalatul pe dinti cu l’apă în sticlă.
– Evita alimentele crude – legume, fructe & #8211; care au fost atinse de mâna omului.
– pentru a Evita carne și pește insuficient.

© REPRODUCERE REZERVATE