Spasme Ochi: Ghid

spasm mișcarea ochilor este o clipită într-un repetitive, de necontrolat pleoapei, de obicei cea de sus.
Spasm în ochi (blefarospasmo), de obicei, afectează mușchii ambii ochi. În cazul unui spasm al ochiului, puteți avea contracții involuntare la fiecare câteva secunde pentru un minut sau două.

Multi oameni dezvolta un ușor spasm ocular avansează cu l’de vârstă. Cauza nu a fost stabilită, cu toate acestea acest lucru poate fi din cauza:

– Stres
– Oboseală
– Cofeina

Această formă de spasm, lumina este inofensiv și nedureros. De obicei, dispare de la sine, dar poate provoca o mulțime de disconfort, mai ales în cazul în care contracția este suficient de puternic pentru a închide și deschide complet pe pleoapa.
În unele cazuri, spasmul este mult mai severă, poate apărea de mai multe ori în timpul zilei. Simptomele pot apărea pentru zile, săptămâni, sau luni. Acest lucru poate cauza stres emotional sever și interferează cu calitatea vieții.

În cea mai severă formă, destul de rare, spasmul este cronică. Poate provoca clipește și strabism permanent. Dacă se ajunge la punct, ceea ce face dificil de a păstra l’ochi deschis, aceasta poate provoca daune grave de vedere.

uneori, spasme ale ochiului pot fi un simptom al:

• Blefarita (inflamarea pleoapelor)
• Uscăciune a ochilor
• Sensibilitate la lumină
• Conjunctivita

Rar, poate fi simptom de o tulburare nervoasă sau a creierului, de exemplu:

• Paralizia lui Bell
• Distonie
• Sindromul Tourette
• Boala Parkinson

unele medicamente pot provoca spasme în ochi ca un efect secundar. Cele mai multe dintre medicamente care pot provoca spasme în ochi sunt cele de medicamente antiepileptice și antipsihotice.

Articol similar:  → Arterita temporala - ce este, Cauze si Tratamente! 【ACTUALIZAT】

Tipuri de spasme ale ochiului

Există trei tipuri de spasme ochi:

– o Ușoară contracție a pleoapelor
– Blefarospasmo esențială benignă
– coronariene Spasm hemifacial

spasm ocular lumina este adesea asociat cu anumite stiluri de viață, cum ar fi:

• consumul de alcool, tutun, cofeina
• Lipsa de somn
• Stres
• Contracții lectură poate fi de asemenea cauzată de o’inflamație a suprafeței de’ochiului (cornee) sau a mucoasei pleoapelor (conjunctivită).
Uneori, cauza rămâne necunoscută, în orice caz, contracția este inofensiv și nedureros.

blefarospasmo esențială benignă, de obicei, începe în vârstă avansată, și tinde să se agraveze în timp. Suferi de la 20.000 la 50.000 de americani. Femeile sunt de două ori mai afectate decât bărbații. De obicei nu este o stare gravă, dar poate provoca disconfort în viața de zi cu zi.
La blefarospasmo esențială benignă începe cu un clipește sau excesiv iritarea ochilor din cauza:

– Oboseală
– Stres
– Mediu poluat, agenții atmosferici, cum ar fi lumina sau vant

Cu agravarea bolii, poate au o hipersensibilitate la lumină, vedere încețoșată, și spasme faciale. Uneori contractiile sunt atât de intense încât pleoapele rămân închise pentru ore.
Potrivit oamenilor de știință, blefarospasmo esențiale benigne pot fi cauzate de factorii de mediu si genetici. Uneori boala este recurentă toate’în cadrul aceleiași familii.

spasm hemifacial este rară și implică nu numai muschii pleoapelor, dar, de asemenea, cei de fata si gura. Spre deosebire de alte tipuri de spasm, afectează numai o parte a feței.
De obicei, aceasta este cauzată de compresie a o’artera pe nervului facial.

Diagnosticul de spasm al ochiului

ar trebui să se consulte medicul dumneavoastră dacă :

Articol similar:  Bula face remediu Ares

• Spasme musculare care persistă pentru mai mult de o săptămână
• Spasme care închide pleoapa
• Contractii care implica alte muschii faciali
• Roșeață, umflături sau scurgeri de’s
• Pleoapelor cazute

Dacă există o suspiciune de spasme ochi este cauzată de o tulburare a creierului, medicul va examina alte simptome. Acesta poate fi, de asemenea, necesar pentru a vizita un neurolog sau alt specialist.

Tratament de spasm al ochiului

de obicei, spasm, ochi dispare numai după ce ați redus consumul de cofeina/tutun/alcool , și cu restul. La blefarospasmo nu se produce in timpul somnului.
În caz de ochi uscat, care irita corneea sau conjunctiva, puteți utiliza the-counter medicamente, cum ar fi lacrimi artificiale, pentru ameliorarea simptomelor de spasm.

Nu a fost încă găsit un remediu specific pentru spasm al ochiului, cu toate acestea, există mai multe remedii eficiente pentru a controla simptomele.

tratamentul folosit pentru a vindeca blefarospasmo esențial benign este l’injectarea de toxină botulinică (Botox sau Xeomin) . Această metodă este folosită în Statele Unite și Canada.
De asemenea, este utilizat pentru spasm hemifacial.
Dacă injectarea se face în cantități mici în mușchii din jurul ochilor, medicamentul poate scuti spasme timp de mai multe luni. L’efect atunci tinde să dispară, apoi preparate injectabile ar trebui să fie repetate în mod regulat.

În cazul blefarospasmo esențială benignă ușoară, uneori, medicii prescriu aceste medicamente:

– Clonazepam
– Lorazepam
– Trihexyphenidyl

Se aduce beneficii numai pe termen scurt și se dovedesc a fi eficiente numai în 15% din cazuri.
Alte tratamente includ:

– Biofeedback-ul
– Acupunctura
– Chiropractic
– Hipnoza
– Terapie nutrițională

Articol similar:  La úlcera del pie: úlcera piernas

cu toate acestea, Nu există dovezi științifice care dovedesc l’eficacitatea.

În cazuri extreme, puteți opta pentru l’chirurgie. Între 75 și l’85% dintre pacienți beneficiază de miomectomie, o procedură care elimină o parte din muschii si nervii pleoapelor.
Mai mult decât atât, la pacienții cu spasm hemifacial, cu o intervenție chirurgicală, puteți slăbiți presiunea de’artera pe nervului facial. Aceste intervenții produce efecte pe termen lung, dar poate oferi, de asemenea naștere la serioase efecte secundare și complicații permanentă.

© REPRODUCERE REZERVATE