Trebuie Să: Guida Completa

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Pregătirea pentru examenul medical
 • >> Teste și diagnostic
 • >> Medicamente și tratament
 • >> Stilul de viață, obiceiurile și prevenire
 • guta multe ori cauzeaza durere bruscă și roșeață la nivelul articulațiilor, în special la’articulatia de la baza’degetul mare.
  Guta este o formă complexă de artrita, și poate afecta pe oricine. Bărbații sunt mai expuși riscului de a suferi de gută, în timp ce femeile sunt mai afectate în menopauză.

  Un atac de guta se poate întâmpla toate’dintr-o dată, cu sentimentul de a fi l’degetul mare în flăcări. L’comun, care este afectat de gută este fierbinte, umflat și roșu.
  Cu toate acestea, guta este tratabilă și puteți lua unele măsuri de precauție pentru a evita repetarea acesteia.

  Sintomi

  simptomele de guta manifest’brusc – de multe ori pe timp de noapte. Acestea sunt:

  ➤durere Intensa toate’articulare. De obicei, afectează l’agățat de’mare de la picior, dar poate aparea in picioare, genunchi, glezne, mâini și încheieturi. Durerea este de multe ori mai intensă în primele 12 ore.
  ➤Sentiment de disconfort. Odată ce durerea tot mai acută este trecut, este posibil să simțiți un sentiment de disconfort, care poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni. În cazul ulterioare crize sunt adesea implicate mai multe articulatii.
  ➤Inflamație și roșeață. Articulațiile afectate de guta devin rosii, umflate si dureroase.
  ➤Limitare a mișcărilor. Guta provoacă o pierdere a motilității articulare.

  atunci Când pentru a vedea medicul

  se Consulte medicul dumneavoastră dacă aveți o durere bruscă și intensă a unei comune. Guta, dacă nu este tratată corespunzător, poate duce la deteriorarea’articulare și dureri persistente.
  Sunați-vă medicului dumneavoastră imediat dacă roșeață și umflarea dell’articularea statele unite ale americii pentru febra, care poate fi un simptom de infecție.

  guta este cauzată de o acumulare de cristale de urați la nivelul articulațiilor, cauzând inflamație și durere intensă. De cristale de urat se formează atunci când aveți un nivel ridicat de acid uric în sânge.
  L’acidul uric este produsul’organism atunci când se descompune purine – substanțele care se găsesc în alimente precum carne, organe de animale și fructe de mare. Băuturi alcoolice, bere și băuturi cu fructoză, creșterea l’acid uric în sânge.

  de obicei, l’acid uric se dizolvă în sânge și este excretată de rinichi prin l’urină. Dar, uneori, l’s, organismul produce prea mult acid uric sau organismul este incapabil de a scoate discul. În aceste cazuri, l’acid uric agregate în cristale de urat care cauzează dureri și inflamații.

  Factori de risc

  are un risc ridicat de a fi afectate de gută dacă aveți un nivel ridicat de acid uric în sânge. Factorii care cresc de l’acid uric sunt:

  ✓ Dieta. O’ dieta bogata in fructe de mare, carne, carne și băuturi îndulcită cu zahăr stimulează producția de acid uric, și riscul de guta. L’de alcool, în special bere, crește producția de acid uric.
  ✓ Obezitate. Atunci când sunt obezi l’organismul produce mai mult acid uric și rinichilor, este nevoie de mai mult pentru a dispune de, care creste riscul de guta.
  ✓ Condiții medicale speciale. Unele boli face mult mai vulnerabil la guta. Acestea includ l’hipertensiune arterială și boli cronice cum ar fi diabetul, boli de inima si boli de rinichi.
  ✓ Unele medicamente. L’consumul de diuretice tiazidice – utilizat pentru a trata l’hipertensiune arterială – și medicamente, cum ar fi l’aspirina, poate crește nivelul de acid uric. De asemenea, medicamente anti-respingere, care sunt luate după un transplant, poate crește valorile de acid uric.
  ✓ Anterioare cazurile de gută în familie. Dacă într-o familie cu alți membri au avut de suferit de gută, ai avea mai mult tendința de a fi subiecte.
  ✓ Vârstă și sex. Guta este mai frecventă la bărbați, deoarece femeile au, de obicei, nivelurile de acid uric mai mici. Oricum, dupa menopauza, chiar și la femei nivelul de acid uric în sânge crește. Barbatii sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a suferi de guta primele femei – de obicei între 30 și 50 de ani – în timp ce femeile sufera de aceasta dupa menopauza.
  ✓ Intervenție chirurgicală recentă. După o’operație au un risc mai mare de a dezvolta guta.

  Articol similar:  Mangiare ananas

  Complicatii

  Cine suferă de gută pot dezvolta mai multe boli grave, care este:

  ○ Guta recurente. Unii oameni nu dezvolta mai mult de gută, nici simptome după prima dată. Dar altele pot fi guta, de asemenea, de mai multe ori l’an. Există medicamente pentru a preveni simptomele de guta pentru cei care suferă de ea în mod frecvent. Daca este lasata netratata, guta poate provoca daune la l’articulației afectate.
  ○ Guta avansate. Guta nu este tratata poate duce la depozite de cristale de urat care formează noduli sub piele. Acești noduli pot dezvolta pe maini, picioare, glezne, coate. Ele nu sunt dureroase, dar pot deveni umflate și moi în timpul unui atac de guta.
  ○ La persoanele cu guta, cristale de urați se pot acumula la nivelul tractului urinar, formarea de pietre la rinichi. Există medicamente pentru a combate acest fenomen.

  Prepararsi alla vizita medicala

  Dacă aveți simptome de guta, pentru a rezerva o vizita la medic. După un check-up vizita, medicul poate sugera un specialist în tratamentul de’artrita și condiții similare (reumatolog).

  aici sunt câteva sfaturi pentru a pregăti cel mai bine pentru vizita.

  Ce să fac

  • Scrie toate simptomele cu care vă confruntați și frecvența lor.
  • scrie toate informațiile personale importante, inclusiv evenimente stresante sau speciale
  • Lista orice alte condiții medicale, medicamente, vitamine sau suplimente pe care le luați. Medicul poate cere, de asemenea, dacă în familie nu avem cazuri de gută
  • Aduce un membru al familiei sau un prieten. Să fie însoțită să fie capabil să-și amintească mai bine toate informațiile de care medicul va oferi
  • Asigurați-o listă de întrebări pentru a cere medicul dumneavoastră. Acest lucru va ajuta pentru a optimiza timpul examenului medical.

  întrebări pentru a cere medicul dumneavoastră ar putea fi:

  • ceea Ce’este cauza simptomelor mele?
  • Ce teste ar trebui sa fac?
  • Pot face ceva pentru a ameliora simptomele mele?
  • Am nevoie pentru a vedea un specialist?

  ce întrebări să pună la reumatolog sunt:

  • care sunt efectele secundare ale medicamente care mi-au fost prescrise?
  • Când vor începe să se îmbunătățească simptomele mele?
  • Cât timp trebuie să iau medicamente?
  • Am, de asemenea, alte condiții de sănătate. Cum pot gestiona totul în cel mai bun mod?
  • Ar trebui să am de a face modificări la dieta mea?
  • Nu pot bea alcool?
  • Nu există site-uri web sau broșuri pe care am putut vedea pentru a ma informa?

  Dacă ai nevoie, nu ezitați să puneți întrebări suplimentare medicului.

  Articol similar:  Anorexie: Tăiere

  la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

  doctorul va cere, probabil, câteva întrebări. Să fie pregătit pentru a răspunde într-o modalitate de a maximiza timpul de vizita dumneavoastră. Aici e ceea ce s-ar putea cere medicului:

  • Ce fel de simptome are?
  • Atunci când vă confruntați cu simptomele?
  • Simptomele sunt constante sau vin și se duc?
  • Există factori care par să declanșeze simptome, cum ar fi stresul sau anumite alimente?
  • Sunteți tratat pentru alte motive de sănătate?
  • Ce medicamente ia, inclusiv otc medicamente, vitamine și suplimente?
  • Orice rudă apropiată a avut vreodată gută?
  • Ce mănânci de obicei?
  • Bea alcool? Cât de des și în ce cantitate?

  Teste și diagnostic

  teste care pot stabili dacă sunt suferă de gută sunt:

  ✓ Test pe articulații. Medicul poate scurge lichidul cu o seringă de’articulația afectată. După ce a examinat, dacă există guta, lichidul va conține cristale de urat
  ✓ Examinare a sângelui. Prin l’teste de sânge pot măsura nivelurile de creatinină și acid uric. Rezultatele’examen de sânge, cu toate acestea, pot fi înșelătoare. Unii oameni pot avea niveluri ridicate de acid uric fara a se confrunta vreodată gută, în timp ce altele pot avea, chiar și cu un nivel scăzut de acid uric în sânge.
  ✓ X-raze. Razele pot fi utile pentru examinarea articulațiilor.
  ✓ Ultrasunete. O’ ultrasunete poate detecta dacă există cristale de urați în articulații. Aceasta este o practică mai răspândită în Europa și Statele Unite.
  ✓ TAC. Datorită imaginilor de la TAC este de a examina cristale de urați la nivelul articulațiilor,chiar dacă acestea nu sunt inflamate. Această procedură este cu toate acestea rar folosit din cauza costurilor ridicate.

  Medicamente și tratament

  Există medicamente pentru tratarea gutei. Medicamentele folosite vor fi alese de către medic în funcție de starea dumneavoastră.

  medicamente pentru gută poate fi utilizat și pentru ameliorarea simptomelor, pentru a preveni viitoare atacuri și complicații, cum ar fi depozite de cristale de urați.

  Medicamente pentru atacurile de guta

  medicamente pentru a trata atacurile de guta si de a preveni ele sunt:

  nesteroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS). FANII counter medicamente, cum ar fi l’ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele) și naproxen de sodiu (Aleve, altele), precum și FANII cele mai puternice care necesita o baza de prescriptie medicala, cum ar fi l’indometacin (Indocin.) sau celecoxib (Celebrex).
  Poate fi prescrisă o doză mai mare pentru a trata un atac acut, și o doză mai mică pentru viitoare atacuri.
  Acest tip de medicamente transporta posibile efecte secundare, cum ar fi stomac deranjat, ulcere și sângerări.

  Colchicina. Colchicina (Colcrys, Mitigare), este o durere de eliberare, care amelioreaza eficient simptomele de guta. Cu toate acestea, există efecte secundare cum ar fi greață, vărsături și diaree.
  După un atac acut, vă poate fi prescris o doză zilnică pentru a preveni viitoare atacuri.

  Corticosteroizi. Corticosteroizi medicamente, cum ar fi prednison, reduce durerea și l’inflamatia cauzate de guta. Există pastile sau formula pentru a fi injectat direct în comun.
  Corticosteroizii sunt prescrise de obicei pentru persoanele care nu pot lua medicamente anti-inflamatorii sau colchicina. Ca un efect secundar poate fi crescut arteriale, creșterea nivelului de zahăr în sânge și schimbări d’s de spirit .

  Medicamente pentru a evita complicațiile gutei

  Dacă suferiți de atacuri de guta frecvent, sau dacă atacurile sunt deosebit de dureroase, ele pot fi prescrise medicamente pentru a preveni complicațiile gutei.
  Acestea includ:

  Articol similar:  ABENCIA: colorat

  Medicamente care reduc producția de acid uric, sau alopurinol (Aloprim, Lopurin, Zyloprim) și febuxostat (Uloric), de a limita producția de acid uric în organism.
  Efectele secundare ale’alopurinol sunt erupții cutanate și hemoleucograma mici.
  Efectele secundare ale febuxostatului sunt erupții cutanate, greață și funcție hepatică redusă.

  Medicamente care îmbunătățesc pe eliminare de’acid uric. Pentru a șterge mai ușor, l’acid uric’corpul nu sunt medicamente, cum ar fi Probenecid (Probalan), care scade nivelul de acid uric în organism, dar crește în urină. Printre efectele adverse sunt greață, erupții cutanate, și pietre la rinichi.

  Stilul de viață și obiceiurile

  Cea mai eficientă metodă de a trata guta este l’utilizarea de medicamente oferite.
  Poate fi, de asemenea, util pentru unele schimbări în stilul de viață, de exemplu:

  ➤ Evita băuturile alcoolice și zahăr/fructoză
  ➤ Bea o mulțime de non-alcoolice lichide, în special apă
  ➤ Limiteze consumul de alimente bogate in purine, cum ar fi carnea rosie, fructe de mare
  ➤ Face activitate fizică regulată și menținerea o greutate sanatoasa.

  Medicină alternativă

  Dacă tratamentul pentru guta nu dau rezultatele dorite, puteți încerca remedii alternative.
  Consultați-vă medicul înainte de a încerca orice abordare diferită de medicamente prescrise, pentru a fi sigur că acestea nu interferează cu tratamentul.
  Deoarece nu există o mulțime de cercetare pe terapii alternative pentru vindecarea de gută, în unele cazuri, riscurile nu sunt cunoscute.

  Există studii pe unele dintre alimentele care ar putea reduce nivelul de acid uric, inclusiv:

  – Cafea. S-a constatat o corelație între consumul de cafea -atât regulate și decofeinizata – și un nivel scăzut de acid uric, dar nu se știe cum sau de ce.
  Există, prin urmare, dovezi insuficiente pentru a promova consumul de cafea pentru a trata guta.

  – Vitamina C. vitamina C poate reduce nivelul de acid uric în sânge, dar nu există nici o dovadă că ar putea fi eficient împotriva gutei.
  Consultați medicul dumneavoastră pentru a discuta despre o’s posibil aportul de vitamina C, amintindu-și că puteți să-l ia pe o bază de zi cu zi de alimente cum ar fi fructe și legume .

  – Cireșe. Potrivit unor studii cireșe reduce nivelul de acid uric, mananca mai multe cireșe poate fi o metodă bună de a combate l’debutul gutei, cu toate acestea, este recomandabil să se consulte mai întâi medicul dumneavoastră.

  Exista tratamente care pot fi utile pentru ameliorarea durerilor provocate de guta, inclusiv tehnici de meditație și exerciții de meditație.

  de Prevenire

  În perioadele când nu există simptome, aveți posibilitatea să urmați câteva sfaturi pentru o dieta echilibrata, care evită riscul de guta:

  ○ Menține corpul bine hidratat. Consuma multe lichide, în special apă. Evita bauturi indulcite, mai ales cele care conțin fructoză.
  ○ Evita l’de alcool. Discutați cu medicul dumneavoastră despre l’consumul de alcool. Bere, în special, pare să crească riscul de gută, în special la bărbați
  ○ Mânca produse lactate sarace in grasimi. Produse lactate slabă poate fi eficientă împotriva gutei, și sunt o bună sursă de proteine.
  ○ Reduce consumul de carne și pește. Pur și simplu să ia porțiuni mici, acordând o atenție la tipurile și ce cantități sunt dăunătoare pentru tine.
  ○ Mentine o greutate sanatoasa. Pierderea in greutate poate reduce acidul uric din corp. Dar evita post sau pierderea in greutate drastice, care pot ridica temporar nivelul de acid uric.

  © REPRODUCERE REZERVATE