Otite Media Acuta: Guida Plin

pe L’otita medie acută este o’infecții bacteriene sau virale care afectează l’urechea medie, spațiul din spatele timpanului și conține oase mici, care sunt responsabile pentru trecerea de vibrații’si urechea interna. Copiii sunt mai predispuși la infecții ale urechii decât adulții.

durerea este cauzată de’inflamație și’acumularea de lichid în’urechea medie.

Foarte multe ori, l’infecția dispare fără utilizarea unui tratament farmacologic; prin urmare, este necesar doar să se ocupe cu durerea și păstrați-l sub control, l’evoluția problemei. În general, dacă este un copil sau de un caz sever, medicul prescrie antibiotice. Probleme pe termen lung, deoarece’ureche (lichid persistent în’urechea medie, infecții frecvente sau persistente) poate provoca probleme de auz sau alte tipuri de complicatii severe.

Sintomi

Bambini:

• dureri de urechi, mai ales în timp ce culcat;

• dificultate de a adormi;

• plâns că durează mai mult decât de obicei;

• iritabilitate

• pierderea echilibrului;

• febră de cea 38;

• pierderea poftei de mâncare;

• scurgeri de lichid.

Adulți:

• durere în urechi;
• scurgeri de lichid;
• reducerea’s auzului.

Când este necesar să se consulte un medic?

Semne și simptome de’otita poate indica numeroase patologii. Este important pentru diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat. Dacă este un copil, suna medicul pediatru daca:

→ simptomele durează mai mult de 24 de ore;

→ durere’în ureche este serioasă;

→ nu poate dormi și te arată iritabil după o răceală sau o’ infectii respiratorii;

→ dacă observați o scurgere de lichid din’ureche (puroi sau sânge).

Un adult cu durere’ureche ascuțită sau pierderea de lichid ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil.

pe L’otita este cauzată de prezența de bacterii sau viruși în’urechea medie. De multe ori l’infecție provine de la o boala (raceala, febra, sau alergie) care cauzează congestie sau umflarea mucoasei foselor nazale, gat sau tub de Eustacchio.

Ce sunt tubului (sau trompeta) de Eustacchio?

acest lucru Este de două tuburi mici, care pornesc de la fiecare urechea mijlocie și ajunge la partea din spate a gâtului.

Umflarea, inflamație și mucus în tubul de Eustacchio poate bloca tractul respirator superior, provocând l’acumularea de lichid în’urechea medie. O’ infecții bacteriene sau virale este, în general, cauza care produce simptome de’otita, o afectiune mai frecventa la copii, care au tub de Eustacchio mai îngust și, prin urmare, mult mai probabil pentru a obține înfundate.

Si vegetatiilor adenoide?

polipii sunt mici bucăți de material, care se formează în partea din spate a nasului. Crezi că au un rol în activitatea sistemului imunitar; – o caracteristică ce le face deosebit de vulnerabile la infecție și inflamație.

adenoide sunt situate în apropiere de toate’deschiderea tubului de Eustacchio, care poate fi blocat de inflamație sau de extindere a bucățile de material. Acest lucru contribuie la infectii ale’urechea medie. L’inflamatie a vegetatiilor adenoide este mai frecventa la copii, pentru că ei au polipi mai activ și relativ mai mare.

Articol similar:  La Leche Pascual Grup, acordate pentru "contribuția la sănătate de spaniolă"

Boli asociate cu toate’otita

Sunt următoarele:

” otita medie cu efuziune: este l’inflamație sau acumularea de lichid (efuziune) în’urechea medie, fara infectie bacteriene sau virale. Acest lucru se întâmplă atunci când l’acumularea de lichid persistă după o’infecție’urechea s-a vindecat. O’ o altă cauză este o disfunctie sau blocaj non-infecțioase ale tubului de Eustacchio;

” otită medie cronică purulentă: o’infecția persistentă toate’ureche, care degenerează în rana sau o perforare a timpanului.

care sunt factorii de risc?

factori de risc’otita sunt:

○ vârsta: copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani sunt mai susceptibile de a contracta o’ otita, din cauza dimensiunii și forma de trompete de Eustacchio și sistemul lor imunitar este insuficient dezvoltat;

○ putere în timpul’copilărie: copiii care beau dintr-o sticla (mai ales culcat) sunt mult mai susceptibile de a avea o’otita medie, comparativ cu sugarii care sunt alăptați la sân sau într-o poziție verticală;

○ factori sezonieri: infecții toate’în ureche sunt cele mai frecvente în timpul’toamna și l’în timpul iernii, atunci când raceala si gripa sunt mult mai răspândită. Persoanele cu alergii sezoniere sunt cele mai expuse riscului de a avea o’otită în perioadele cu cea mai mare cantitate de polen în’a-aer;

○ nesănătoase de aer: l’expunerea la fumul de tigara sau la niveluri ridicate de poluare a’de aer poate crește riscul de infecție, deoarece’s ureche.

Complicatii

În cele mai multe cazuri, o’infecția toate’urechea nu lasă complicatii pe termen lung. Infecții și acumularea de lichid frecvente și persistente se pot obține de a provoca complicatii grave, inclusiv:

☻ probleme de auz: cu o’ infecția toate’ureche este destul de comună pentru a avea o pierdere de auz ușoară, care de obicei dispare atunci când l’infecția va fi plecat. Dacă l’infecție care l’urechea medie, pierderea auzului poate fi semnificativă. În caz de daune permanente la timpan sau alte structuri de’urechea medie, pierderea auzului poate fi permanentă;

☻ întârziere în limbaj sau în curs de dezvoltare: copii cu sensul de’audierea temporar sau definitiv compromisă, pot apărea întârzieri de dezvoltare și facultatea de limbă;

☻ răspândirea’infecții: infecții nu sunt tratate, sau care nu răspund pozitiv la tratament, se poate raspandi la tesuturile inconjuratoare. L’infecție a mastoid, osos proiecție situat chiar în spatele l’s ureche, este numit „mastoidita”. Aceasta este o’infecție, care pot deteriora’os și duce la formarea de purulente chist. În cazuri rare, infecții grave ale’urechea medie răspândit la țesuturile din craniul, inclusiv creierul.

Când este necesar să se consulte un medic?

Probabil consulte medicul de familie (sau pediatrul in cazul copiilor) este suficientă. Dar, dacă perturbația reapare frecvent, nu răspunde la tratament sau persistă de-a lungul timpului, cel mai bine este să rezervați o vizită cu un otolaringolog.

Articol similar:  Luând în pregnenolonă pentru a trata depresia

Întrebări medicul poate cere un adult:

– care sunt simptomele și când ai început să observe ei?

– durere pentru toate’urechea este ușoară, moderată sau severă?

– copilul are febra, este iritabil sau nu poți să dormi?

– Ai observat o pierdere de auz la copil? Dacă copilul este deja mai mare, de multe ori el răspunde, „Ce?” la ce-ai spus?

– copilul a avut recent o raceala sau gripa?

– Are alergii sezoniere?

– copilul a avut deja în trecut otita?

– sunteți alergic la orice medicamente, cum ar fi penicilina?

Test e diagnostic

medicul poate diagnostica o’otita judecând din simptomele pe care le descriu în timpul vizitei. Instrumentul folosit pentru a verifica urechi, nas și gât este l’otoscop, dar pentru a controla respirația, medicul foloseste stetoscopul.

Otoscop pneumatico

acesta Este un instrument folosit de către un medic pentru a diagnostica o’infecția toate’ureche, deoarece permite de a înțelege cât de mult lichid în spatele timpanului. Cu l’otoscop pneumatic, medicul sufla usor aer împotriva timpanului. În general, această ușoară atingere d’de aer folosit pentru a muta membrana dar, dacă nu’urechea medie este plin de lichid, medicul va observa doar o mica mișcarea timpanului.

teste Suplimentare

În caz de îndoială, medicul poate efectua diferite teste pentru a determina diagnosticul exact. Inclusiv:

” timpanometria: acest test măsoară mișcarea timpanului. O sonda este introdus în canalul urechii, reglează presiunea de’aerul din canal și cauzele timpan pentru a muta. Acest test este de a vedea dacă timpanul se mișcă în mod corect și pentru a măsura presiunea de a’dell interno’urechea medie;

” timp acustic: este un test de măsurare a cantității de sunetul emis de un dispozitiv care este reflectată de timpan; asta este, se masoara indirect cantitatea de lichid prezent în’urechea medie. În condiții normale, timpanul absoarbe cea mai mare parte din sunet. Cu toate acestea, cea mai mare presiune va fi în’urechea medie din cauza lichidului, mai mult sunetul va reflecta timpanul;

” timpanocentesi: în cazuri rare, medicul introduce un tub mic în timpan pentru a drena lichidul prezent în’urechea medie. Această procedură se numește timpanocentesi;

” atri teste: dacă copilul a avut acumularea de lichid sau infectii persistente, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o vizita la’orl-ist sau un patolog limba discurs.

Semnificația diferitelor diagnostic

• otita medie acută: diagnosticul de „infecție, deoarece’s ureche” este adesea utilizat pentru a indica o’otita medie acută. În acest caz, medicul va nota lichid în’urechea medie și simptomele de’infecții au apărut dintr-o dată;

• otita medie cu efuziune: acest lucru înseamnă că medicul a observat lichidul din’urechea medie, dar nu există semne sau simptome de infecție;

• otita medie acuta supurativa): în acest caz l’infecția toate’urechea este persistent și a cauzat o perforare a timpanului.

Articol similar:  Trimiterea dragoste copilul în uter - am Fără Frontiere

Tratament și medicamente

În cele mai multe cazuri, l’otita vindeca fara antibiotice. Tratamentul adecvat pentru un copil depinde de vârsta și severitatea simptomelor.

simptomele de’de otita medie, de obicei, se ameliorează în termen de câteva zile și dispar complet în 1 până la 2 săptămâni, fără nici un fel de tratament.

Înainte de a face utilizarea de antibiotice sau de a le administra copilului dumneavoastră, discutați cu un medic pentru a afla mai multe despre posibilele efecte secundare.

mă ocup de aceasta durere?

medicul va recomanda un tratament pentru a reduce durerea cauzata de’otita. Acesta poate fi:

– pachet fierbinte: puneți o cârpă înmuiată în apă fierbinte peste’dureri de urechi;

– medicamente pentru durere: medicul poate recomanda analgezice din contra, ca pe l’iboprufene. Urmați întotdeauna instrucțiunile din’etichetă și să fie atent, dacă aveți de a da l’aspirina la copii sau adolescenți. Vă rugăm să consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră mai întâi.

– picături: picături poate atenua durerea, dacă este folosit de către persoanele cu timpanele intacte. Nu utilizați benzocaină la copii sub vârsta de doi ani, vă rugăm să consultați întotdeauna cu medicul pediatru. Nu depășiți doza recomandată, atât la copii cât și la adulți.

Tratament pentru l’otită medie cronică purulentă

Acest tip de infecție provoacă perforarea timpanului și este dificil de tratat. Sunt adesea folosite de picături, dar în primul rând este important să se scurgă excesul de lichid.

Monitorizare

copiii cu infecții frecvente și persistente sau cu lichid în’urechea medie trebuie să fie monitorizate în mod constant. Vorbesc cu un medic pentru a planifica vizite. S-ar putea considera că este oportun să prezinte copilul la teste regulate dell’auz și limbaj.

Prevenirea

următoarele recomandări pot fi utile pentru reducerea riscului de a dezvolta o’otita:

☺ prevenirea raceli si boli sunt comune: învățați-vă copiii să se spele pe mâini de multe ori cu precizie, pentru a nu împărtăși elemente utilizate la masă (tacâmuri, pahare) și acoperă până când tușiți sau strănutați. Dacă copilul este bolnav, să nu rămână în contact cu prietenii de școală;

☺ pentru a evita fumatul pasiv: asigurați-vă că nimeni nu fumeaza in casa. Afară, participa la cel mai posibil mediile fără fum de tutun;

☺ alăptează copilul: dacă este posibil, pentru a prelungi perioada de alăptarea pentru cel puțin 6 luni. Laptele matern conține anticorpi care pot proteja nou-nascutul de infectii posibile toate’în ureche;

☺ în cazul utilizării unui sticla, țineți copilul în poziție verticală, toate’timpul de hrănire, și pentru a evita hrănirea el atunci când el este culcat;

☺ vaccinări: consultați medicul dumneavoastră. Gripa sezonieră și vaccinuri împotriva pneumococ poate ajuta la prevenirea l’otita.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE